ab madani

هشدار؛ آب معدنی یخ زده نخورید!

تصویر روز: مدیر دفتر کنترل کیفی آب و بهداشت ابفای استان تهران گفت: بطری های آب پلاستیکی که برای یخ زدن داخل فریزر قرار می گیرد، مشکلاتی برای کیفیت آب ایجاد می شود.

مهتاب باغبان در مصاحبه با صدا و سیما با اشاره به اینکه برای یخ زدن آب در فریزر باید ظروف شرایطی داشته باشند تا مضر نشود ، افزود: نباید بطری های پلاستیکی از دمای طبیعی خارج شود یعنی در تابش مستقیم خورشید قرار نگیرد و اگر آب جوش داخل آن بریزیم و یا یخ بزند به عنوان مثال الیاف سازنده بطری در آب آزاد و ترکیب می شود و سلامت مصرف کننده را به خطر می اندازد.

وی درباره کیفیت آب بطری (معروف به آب معدنی) نیز گفت: وزارت نیرو به هیچ عنوان نظارت و نقشی در تهیه و تولید آب این بطری ها نمی تواند داشته باشد.مدیر دفتر کنترل کیفی آب و بهداشت ابفای استان تهران افزود: حتی جایگاه حقوقی نظارتی نیز نمی تواند داشته باشد و برای تأیید آن نیز نقشی ندارد.

باغبان ادامه داد: نظارت بر بهداشت آب این بطری ها به عهده وزارت بهداشت (سازمان غذا و دارو) و بخشی از آن نیز به عهده سازمان استاندارد است.وی اضافه کرد: پروانه تولید آن را نیز وزارت صنایع و معادن صادر می کند.

مدیر دفتر کنترل کیفی آب و بهداشت ابفای استان تهران درباره دستگاه های تصفیه آن نیز گفت: یکی از بزرگترین مشکلات استفاده از این دستگاه ها این است که مواد مغذی موجود در آب حذف می شود و آبی تولید می شود که فاقد ارزش غذایی است و فرد با خوردن آن دچار بسیاری از بیماری ها می شود.

باغبان افزود: این بیماری ها برای بزرگسالان شامل بیماری های قلبی و عروقی ، گواتر برای کودکان، نرمی استخوان برای زنان باردار ،بیماری پوکی استخوان و برای نوزادان یرقان به همراه دارد.

وی گفت: در واقع استفاده از دستگاه های تصفیه آب به معنای استفاده از آب مقطر است که فاقد هرگونه املاح مفید برای بدن می شود.

مدیر دفتر کنترل کیفی آب و بهداشت ابفای استان تهران افزود: مشکل دوم این است که اگر قطعات دستگاه استاندارد نباشد چون آب در تماس مستقیم با این دستگاه قرار می گیرد و زمان این تماس طولانی است می تواند مواد ناشناخته به آب اضافه و سلامت استفاده کننده را به خطر بیندازند.

باغبان همچنین افزود: اگر فیلترهای تصفیه آب به موقع تمیز نشوند و بر آن نظارتی نباشد حتی می توانند آلودگی های میکروبی ایجاد کنند در حالی که سازمان بهداشت جهانی آبی را قابل آشامیدن می داند که فاقد آلودگی باشد.

وی با اشاره به اینکه برای مناطقی که تحت پوشش آب استان تهران و سایر شرکت های آب و فاضلاب شهری و روستایی کشور هستند و آب مناسب آشامیدن دارند گفت: همه آزمون های کنترل کیفی در آزمایشگاه های استان تهران که ۶۰ واحد آزمایشگاهی است هر روز استاندارد کنترل کیفی آب را انجام می دهند.

مدیر دفتر کنترل کیفی آب و بهداشت ابفای استان تهران گفت: در آزمایشگاه های آب آزمون های میکروبی ، کلرسنجی ، آزمون های شیمیایی ، فیزیکی ، فلزات سنگین و بیولوژی انجام می شود.

باغبان افزود: به همه مشترکان و مصرف کنندگان آب اطمینان می دهیم الزامات استانداردهای آب ایران را تبعیت و از رهنمودهای سازمان بهداشت جهانی نیز پیروی می کنیم.

وی ادامه داد: به همین خاطر مردم به آبی که با کیفیت تحویل مشترکان داده می شود اعتماد داشته باشند در حالی که هیچ نظارتی بر دستگاه های تصفیه آب موجود در بازار نیست و سازمان ها و وزارتخانه های مربوط نیز آن را تأیید نمی کنند.

مدیر دفتر کنترل کیفی آب و بهداشت ابفای استان تهران تاکید کرد: به هیچ عنوان شرکت های آب و فاضلاب خصوصاً آب و فاضلاب استان تهران هیچ یک از این دستگاه ها را تأیید نکرده است.

باغبان با اشاره به اینکه اخیراً برخی افراد و فروشندگان دستگاه های تصفیه آب با مشترکان تماس می گیرند و می گویند ما از شرکت آب و فاضلاب تهران تماس می گیریم و قرعه به نام شما افتاده تا به شما برای خرید این دستگاه تخفیف داده شود ، گفت: این دروغ محض است و به هیچ عنوان هیچ کدام از شرکت های آب و فاضلاب با این نوع شرکت ها و شرکت های تولید کننده دستگاه تصفیه آب هیچ قراردادی ندارد و آنها طرف قرارداد ما نیستند.

وی افزود: شرکت آب و فاضلاب کشور با هیچ یک از تولید کنندگان تصفیه آب قرارداد ندارد و آن را تأیید نمی کند و این شرکت ها و افراد صرفاً با امیال سودجویانه اقدام به این کار می کنند و از آگاه نبودن مردم و نداشتن اطلاعات و دانش لازم مشترکان استفاده می کنند.

مدیر دفتر کنترل کیفی آب و بهداشت ابفای استان تهران گفت:‌ برخی فروشندگان و تولید کنندگان دستگاه تصفیه آب با استفاده از اسم شرکت آب و فاضلاب تهران و یا کشور برای جلب اعتماد مردم تولیدات خودشان را به فروش می رسانند.

باغبان ادامه داد: برای اعتماد بیشتر مردم به کیفیت آب آزمون هایی در آزمایشگاه های کنترل کیفی انجام می شود که سیستم های آنلاین پایش لحظه ای هم وجود دارد که براساس آن آبی که در تصفیه خانه تصفیه می شود هنگام خروج از تصفیه خانه آب قابل استحصال از چاه ها و اختلاط آن با آب تصفیه شده در نقاط حساس از سیستم های آنلاین مستقر شده استفاده می کنیم.

وی افزود: در ۲۲۰ نقطه از استان تهران سیستم آنلاین داریم که این سیستم ها پالایش لحظه ای آب را انجام می دهند.

مدیر دفتر کنترل کیفی آب و بهداشت ابفای استان تهران با تاکید بر اینکه نظارت بر کیفیت آب به عهده وزارت بهداشت و محیط زیست است ، گفت: وزارت نیرو تمام مواردی را که براساس استاندارد سازمان بهداشت جهانی و استاندارد آب کشور مشخص شده آن را رعایت می کند اما علاوه بر آن سازمان های مربوطه نیز بر کیفیت آن نظارت دارند و آزمایشگاه های بسیار مجهزی نیز در سه دانشگاه علوم پزشکی تهران ، ایران و شهید بهشتی وضعیت کیفیت آب را رصد می کنند.

باغبان درباره محل استقرار سیستم های آنلاین نیز افزود: این سیستم در خروجی مخازن تصفیه خانه ها و شبکه های توزیع آب قرار می گیرند تا به هر دلیلی آبی که از تصفیه خانه یا مخزن آب خارج می شود در مسیر انتقال آن اگر اتفاقی برای کیفیت آب پیش آید کنترل کنیم.

وی در پاسخ به این سوال که ممکن است در بعضی نقاط کیفیت آب خروجی تصفیه خانه ها و آبی که در محل مصرف و آشپزخانه استفاده می شود فرق وجود داشته باشد ، گفت: گاهی آب باکیفیت به منازل داده می شود اما به دلایلی این کیفیت تخریب می شود که ممکن است مشکلات از تأسیسات داخل منزل باشد.

مدیر دفتر کنترل کیفی آب و بهداشت ابفای استان تهران افزود: گاهی خلل و فرجی در سیستم آبرسانی ساختمان وجود دارد و یا سیستم آن فرسوده است که آب با رنگ و بو و تکه رسوبات خارج می شود.

باغبان پیشنهاد کرد: مشترکانی که چنین مشکلی دارند بازبینی در تأسیسات منزل خود انجام دهند.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *