افزایش بی سابقه قیمت برنج ایرانی در بازار

تصویر روز: قیمت انواع برنج ایرانی که در عمده فروشی‌ها هر کیلوگرم آن بین ۵۰۰۰ تا ۹۰۰۰ تومان عرضه می شود، در مغازه‌های سطح شهر و خرده‌فروشی‌ها کیلویی ۸۰۰۰ تا ۱۶ هزار تومان فروخته می‌شود که نرخ بالایی است و در بازار برنج بی‌سابقه بوده است.

انواع برنج ایرانی که از تنوع و گستردگی زیادی برخوردار است و البته نسبت به برنج های خارجی هم تقاضا و مصرف بسیار بیشتری دارد، بسته به نوع و کیفیت قیمت‌های متفاوتی دارد.

اما نکته قابل توجه در مورد برنج های ایرانی تفاوت قیمت آن ها در عمده فروشی ها و خرده فروشی هاست؛ به گونه ای که هر کیلوگرم برنج ایرانی درجه یک که در بازار عمده‌فروشی حدود ۸۰۰۰ تا ۹۰۰۰ تومان قیمت دارد، در مغازه‌های سطح شهر به کیلویی ۱۵ – ۱۶ هزار تومان رسیده است.

به عنوان نمونه در میان انواع برنج های ایرانی، هر کیلوگرم برنج طارم درجه یک به طور متوسط ۱۲ هزار و ۵۰۰ تومان در مغازهای سطح شهر قیمت دارد. حتی قیمت این نوع برنج در برخی از خرده فروشی ها به بیش از این رقم نیز می رسد اما این در حالی است که هر کیلوگرم برنج طارم درجه یک در بازار و مراکز عمده بین ۷۰۰۰ تا ۸۰۰۰ تومان عرضه می شود.

برنج هاشمی درجه یک نیز که جزو برنج های پرمصرف ایرانی است در خرده فروشی تا کیلویی ۱۶ هزار تومان فروخته می شود که حداقل ۵۰۰۰ تومان گران‌تر از قیمت این نوع برنج در عمده فروشی هاست.

همچنین در میان دیگر اقلام برنج ایرانی، برنج شیرودی کیلویی ۶۰۰۰ تومان، برنج ندا کیلویی ۵۸۰۰ تومان، برنج نیم دانه کیلویی ۴۵۰۰ تومان، برنج نیم دانه معطر ۴۶۰۰ تومان، برنج فجر کیلویی ۵۲۰۰ تومان و برنج دمسیاه کیلویی ۷۵۰۰ تومان به طور متوسط در مغازه های سطح شهر فروخته می شود.

اما در میان برنج های خارجی که از عرضه و مصرف کمتری در بازار برخوردار هستند، برنج هندی درجه یک کیلویی ۴۳۰۰ تا ۴۶۰۰ تومان قیمت دارد. همچنین هر کیلوگرم برنج پاکستانی درجه یک ۳۵۰۰ تومان به طور متوسط در مغازه های سطح شهر عرضه می شود.

در میان دیگر اقلام برنج خارجی، برنج اروگوئه ای کیلویی ۴۲۰۰ تومان، برنج تایلندی ۳۱۰۰ تومان و برنج آرژانتینی ۳۰۰۰ تومان فروخته می شود.

به گفته فروشندگان برنج، در میان برنج های ایرانی برنج های هاشمی و طارم از بیشترین تقاضا برخوردار است و در میان برنج های خارجی، محصولات هندی و پاکستانی مصرف بیشتری دارند.

آنچه بررسی ها از قیمت انواع برنج نشان می دهد تفاوت قیمت قابل توجه میان خرده فروشی ها و عمده فروشی هاست. به نظر می رسد که نوعی گران فروشی آشکار در خرده فروشی های برنج در صورت می‌گیرد؛ موضوعی که به لحاظ نظارتی هم بین مسئولان وزارت صنعت، معدن وتجارت و وزارت جهاد کشاورزی محل اختلاف بوده است.

به گونه‌ای که مسئولان سازمان حمایت مصرف کنندگان و تولیدکنندگان کاهش ۳۸ درصدی واردات، ذخایر و موجودی برنج را عامل گرانی آن عنوان کردند، وزیر جهاد کشاورزی تاکید کرد که هیچ کمبودی در ذخایر و موجودی برنج وجود ندارد و گران فروشی برنج در سطح شهر مسئله ای نیست که مسئولیت آن به این وزارتخانه برگردد. چرا که به گفته حجتی تنظیم تراز تولید، واردات و تقاضا مسئولیت این وزارتخانه است و بعد نظارتی آن به سازمان ها و نهادهای دیگر بر می گردد. ایسنا

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *