chaghi

۷۰ درصد ایرانی ها اضافه وزن دارند

تصویر روز: معاون تحقیقات وفناوری وزارت بهداشت،درمان وآموزش پزشکی گفت:ایرانی ها در بین کشورهای جهان جزوکم تحرک ترین مردم هستند و این عامل می تواند سبب بروز سکته قلبی و مغزی شود.

دکتر رضا ملک زاده در یازدهمین کنگره بین المللی بیماری های غدد درون ریز و متابولیسم افزود: ۵۰ درصد علل مرگ و میر مردم ایران ناشی ازسکته مغزی و قلبی است که علت اصلی آن در واقع دیابت ، فشار خون و چاقی است بنابراین مردم باید در مصرف مواد غذایی تعادل را حفظ کنند. به گزارش ایرنا وی با تاکید بر اصلاح وضعیت تغذیه و سبک زندگی افزود: کم تحرکی و ورزش نکردن علاوه بر ابتلای افراد به بیماری های مختلف در میان سالی، سبب کاهش توانایی های آنها در انجام امور زندگی و تحمیل هزینه های گزاف درمان می شود.

* ۷۰ درصد ایرانی ها دارای اضافه وزن/ ۲۵درصد ایرانی در معرض ابتلا به دیابت

ملک زاده به مشکل چاقی اشاره کرد و گفت: یکی از شایع ترین بیماری های متابولیک و مشکلات حوزه سلامت در کشور ما ، مساله چاقی و اضافه وزن است به طوری که نزدیک به ۷۰ درصد مردم ایران به این مشکل مبتلا هستند.

وی ادامه داد: ۱۰ درصد ایرانی ها دیابت تحت درمان دارند و ۲۵ درصد ایرانی ها در وضعیت پیش دیابت هستند و ممکن است تا حدود ۱۰ تا ۱۵ سال دیگر به دیابت مبتلا شوند.
ملک زاده مهمترین عامل در بروز این مشکلات را وضعیت بد تغذیه و مصرف اضافی غذا عنوان کرد و گفت: ۳۰ تا ۳۵ درصد موادغذایی مصرفی ایرانی ها اضافی است که باعث بروز چاقی و اضافه وزن می شود.

** کاهش میزان نمک و موادقندی در موادغذایی بسته بندی شده
معاون تحقیقات و فناوری وزارت بهداشت به مصرف بالای نمک و همچنین موادغذایی شیرین در کشور اشاره کرد و گفت: وزارت بهداشت برنامه هایی برای کاهش نمک و موادقندی در موادغذایی بسته بندی در دست اقدام دارد.
ملک زاده افزود: موضوع تغذیه فراتر از وزارت بهداشت و برای اصلاح سبک تغذیه ای مردم باید تمام ارگان ها و خود مردم همکاری داشته باشند.
وی اظهار کرد: مصرف مجاز نمک ۲ و نیم گرم برای هر نفر در روز است این درحالی است که این میزان در ایران ۹ گرم است که بخش عمده آن مربوط به نمک موجود در نان و موادغذایی بسته بندی شده و نمک سفره است.
ملک زاده گفت: همین عامل باعث ابتلای بیشتر ایرانی در سنین بالای ۵۰ سال به بیماری مشکل فشار خون می شود.
وی در مورد مصرف بالای شیرینی جات در کشور نیز اظهار کرد: یکی دیگر از مشکلات ما در حوزه سلامت مصرف زیاد موادغذایی شیرین است به طوری که ۷۰ درصد کالری مصرفی مردم ایران را موادقندی تشکیل می دهد که مهمترین آن برنج، نان و شیرینی جات است.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *