photo 2017 07 30 15 26 29

افتتاح تولید انواع غشاهای تصفیه صنعت آب در کرج

 

 

   تصویر روز: مراسم افتتاح تولید انواع غشاهای تصفیه صنعت آب، با حضور وزیر صنعت، معدن و تجارت و رئیس سازمان حفاظت از محیط زیست در شهرک کاوش استان البرز افتتاح شد.

طرح دانش بنیان تولید فیلتر تصفیه آب با همکاری دانشگاه صنعتی شریف و سرمایه گذاری سازمان گسترش و نوسازی صنایع (ایدرو) و و با ایجاد شرکت غشاگستر دالاهو به مرحله تجاری شدن رسیده است.

به گزارش تصویر روز  در ابتدای این مراسم یونسی، رئیس شرکت دالاهو با تاکید بر همکاری دانشگاه صنعتی شریف و دانش بنیان بودن این محصول، بر ضرروت مساله آب اشاره کرد و گفت: «ایران با مساله کمبود آب مواجه است و این در حالی می باشد که سهم ایران از شیرین کردن آب های منطقه بسیار اندک است. برای مدیریت منابع آب موجود باید از دو طریق عمل کرد: افزایش ظرفیت آب شیرین، و اصلاح ساختار تصفیه آب. در این راستا، تولید فیلتر های تصفیه آب با تکیه بر دانش بومی آغاز شده است. این محصول ممبران تصفیه آّب نام دارد، که با هدف تصفیه فاضلاب و پس آب تولید شده است» .
یونسی در ادامه با تاکید بر این که تکنولوژی تولید غشاهای تصفیه آب تاکنون تنها به ۵ شرکت آمریکایی و ژاپنی تعلق داشت، عنوان کرد: «این شرکت ها حاضر به در اختیار گذاشتن تکنولوژی تصفیه آب به ایران نبودند و شرکت های خصوصی نیز، در این حوزه تلاش خاصی نکرده اند. سازمان گسترش و نوسازی صنایع از سال ۸۸ در حالی پی گیر این مساله شده است. با وجود آن که مذاکره با شرکت های خارجی نتیجه بخش نبوده است؛ در اوایل سال ۹۲ با همکاری دانشگاه شیمی دانشگاه شریف این کار عظیم انجام گرفت».
رئیس شرکت دالاهو از ظرفیت نهایی طرح خبرد داد و گفت: ظرفیت طرح ۵۰ هزار عدد فیلتر استاندارد ۸ اینچی ممبران در سال و با سرمایه گذاری کل ۳۵۰ میلیارد ریال است که در این میان ظرفیت فاز اول طرح ۲۲ هزار و ۵۰۰ عدد فیلتر استاندارد ۸ اینچی ممبران در سال و با سرمایه گذاری کل ۱۳۰ میلیارد ریال است.
در ادامه این مراسم، منصور معظمی رئیس سازمان گسترش و نوسازی صنایع در خصوص تاثیر برجام در تحقق این پروژه سخن گفت و از ۲۹ توافق نامه ای که با شرکت های خارجی از زمان برجام تا کنون بسته شده است، خبر داد. منصور معظمی برجام را فرصتی برای گسترش تکنولوژی در ایران دانست. وی گفت: «پروژه تولید غشاهای تصفیه آب، با همکاری مداوم ۵ تن از اعضای هیئت علمی گروه شیمی دانشگاه صنعتی شریف و ۴۰ تن از دانشجویان دوره دکتری و ارشد این رشته تحقق یافته است».
رئیس سازمان گسترش و نوسازی در ادامه بر اقتصاد مقاوتی و توجه آن بر توانمندی داخلی تاکید داشت و گفت: «تا دو سال آینده، ظرفیت این شرکت تحقیقاتی را بیشتر خواهد کرد» .
معصومه ابتکار نیز، با نطق کوتاهی بر پدیده اقتصاد سبز تاکید داشت و عنوان کرد که انجام چنین پروژه هایی هم راستا با تحقق اقتصاد سبز است. معصمو ابتکار، رئیس سازمان حفاظت از محیط زیست، اقتصاد سبز را اقتصادی دانست که با فناوری های نوین دنیا به اشتغال زایی و درآمد زایی کمک می کند، به گونه ای که تاکید اصلی اش محیط زیست و حفاظت از آن باشد. معمومه ابتکار در ادامه بیان داشت: یکی از عناصر مهم اقتصاد مقاومتی اقتصاد سبز است. اگر تمام مولفه های توسعه، رشد را تجربه کنند، این رشد باید یک رشد سبز باشد. معصومه ابتکار با سپاسگزاری از سازمان گسترش و نوسازی، حمایت سازمان محیط زیست از این سازمان را اعلام کرد.
در پایان این مراسم، محمدرضا نعمت زاده، وزیز صنعت، معدن و تجارت، به تاکید مقام معظم بر لزوم همکاری صنعت و دانشگاه جهت بومی سازی صنایع و علم در ایران اشاره داشت و گفت: پیشنهاد می کنم که واحدی مستقل جهت افزایش همکاری صنعت و دانشگاه ایجاد شود، به گونه ای که هر ساله شاهد تحقق و عملیاتی شدن چند کار پژوهشی باشیم. وزیر صنعت، معدن و تجارت در ادامه بر ضرورت تولید غضاهای تصفیه آب، به خصوص برای تامین آب در عسلویه و ماه شهر اشاره کرد.
لازم به ذکر است، سهم ایران از کل منابع آب شیرین جهان کمتر از ۳۴/. درصد است و متوسط بارش سالانه در ایران ۲۵۰ میلیمتر می باشد که طی سال های اخیز سالانه ۳۰ میلیمتر نسبت به متوسط بلند مدت کاهش داشته و کمتر از یک سوم متوسط جهانی است. سهم ایران از شیرین سازی آب خلیج فارس با توجه به دارا بودن طولانی ترین ساحل، بسیار کمتر از سایر کشورهای حوزه خلیج فارس می باشد و شیرین ساز آب دریا در حال حاضر به عنوان یکی از راه ها اصلی غلبه بر بحران کم آبی، می بایست مورد توجه قرار گیرد.
در سال ۹۱ ایدرو، با ایجاد شرکت غشاگستر دالاهو زمینه بومی کردن دانش فنی آب شیرین کن با استفاده از فیلترهای ممبرانی را در دستور کار خود قرار داد. با توجه به پژوهش های گسترده ای که دانشکده شیمی دانشگاه صنعتی شریف درباره آب شیرین کن ها بدست آورده بودند، قراردادی با این دانشگاه برای بدست آوردن دانش فنی تولید فیلترهای ممبرانی منعقد گردید. در حال حاضر با مهندسی معکوس، دانش فنی این فیلتر ها حاصل شده است که این مجموعه در شهرک کاوش مستقر گردیده است. همچنین مصرف کنندگان اصلی این محصول کلیه سازمان هایی که متولی تامین آب شرب، کشاورزی و صنعتی هستند مانند تصفیه خانه های آب و فاضلاب؛ کلیه واحد های پتروشیمی؛ کلیه واحد های کشاورزی؛ صنایع مختلف و کارخانجات شامل کارخانجات صنایع فولا، غذا، دارو … می باشند.

زینت نوفر

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *