karbaseyan.masod .1

فراخوان وزیر اقتصاد برای ارائه طرح‌های کسب و کار دیجیتالی به بورس

تصویر روز : وزیر امور اقتصادی و دارایی: کسب و کار دیجیتال می‌تواند در شورایعالی بورس مطرح و تامین مالی آن به تصویب برسد.

مسعود کرباسیان در مراسم امضای تفاهم نامه حمایت از تامین مالی پروژه های استارتاپی در جمع خبرنگاران با بیان اینکه این تفاهم نامه یک قدم مثبت در زمینه ایجاد کسب و کارهای دیجیتال محسوب می شود، گفت: تاکنون بازار سرمایه تنها در بخش نقل و انتقال سهام فعالیت داشت و بازار اول تحرک چندانی نداشته است.
وزیر امور اقتصادی و دارایی با اشاره به نیاز به سرمایه اولیه در فعالیت های کسب و کارهای جدید به تامین مالی از طریق بانک ها اشاره کرد و افزود: با روش جدید تامین مالی می توان ایده ها را از طریق مکانیزم پیش بینی شده در تفاهم نامه تامین مالی و مردم را در چارچوب مشخصی به سرمایه گذاری تشویق کرد.
کرباسیان با اشاره به اینکه یک ایده می تواند با نظارت وزارت ارتباطات قابلیت اجرایی پیدا کند، گفت: یک کسب و کار دیجیتال می تواند در شورایعالی بورس مطرح و تامین مالی آن به تصویب برسد و در شرایط فعلی که سود سپرده های بانکی کاهش یافته، مشارکت مردم می تواند در سرمایه گذاری بازار سرمایه تاثیرگذار باشد.

مردم سرمایه‌های خردشان را به عرصه کسب و کارهای نوپا بیاورند

وزیر اقتصاد و امور دارائی گفت: مردم با توجه به کاهش سود بانکی می‌توانند با آوردن سرمایه‌های خرد خود به عرصه سرمایه‌گذاری در کسب و کارهای نوپا زمینه‌ساز رشد و توسعه این نوع کسب و کارها نیز بشوند.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما ، مسعود کرباسیان در حاشیه مراسم امضاء پیش‌نویس آیین‌نامه در حاشیه مراسم امضاء تفاهمنامه تامین مالی جمعی طرح های دانش بنیان با حضور وزیر ارتباطات در وزارت امور اقتصادی و دارایی گفت: تصویب این آیین‌نامه قدم مثبتی در جهت جذب سرمایه‌های خرد مردم در طرح‌های مرتبط با کسب و کارهای نوپا است.
به گفته وزیر اقتصاد سازمان بورس تاکنون تنها در زمینه نقل و انتقال عادی سهام فعال بوده و به بازار سرمایه‌های اولیه توجهی نمی‌شد این در حالیست که با امضای این پیش‌نویس و تصویب آن در شورای عالی بورس فضای جدیدی پیش روی تامین مالی کسب و کارهای نوپا ایجاد خواهد شد.
وی ادامه داد: راههای مختلفی برای تامین مالی از قبیل فروش اوراق سرمایه یا جمع‌آوری منابع مالی وجود داشته اما به طور کلی عمده روش‌های تامین مالی از طریق سیستم بانکی انجام می‌شده است. این در حالیست که از این فصل کسب و کارهای نوپا و استارت‌آپها می‌توانند از طریق مدل شراکت نیز برای تامین مالی طرح ها استفاده کنند.
وزیر اقتصاد با بیان اینکه برای اجرای این مدل تامین مالی به یک طرح نظارتی نیز نیاز داشتیم گفت: وزارت ارتباطات وظیفه نظارت و پایش در مدل‌های تامین مالی در فضای مجازی را برعهده خواهد داشت.
کرباسیان ابراز امیدواری کرد که این مدل تامین مالی به سایر زمینه‌ها و کسب و کارها نیز توسعه پیدا کند.
وی با اشاره به کاهش نرخ سود سپرده طی ماههای اخیر گفت: مردم با توجه به کاهش سود بانکی می‌توانند با آوردن سرمایه‌های خرد خود به عرصه سرمایه‌گذاری در کسب و کارهای نوپا زمینه‌ساز رشد و توسعه این نوع کسب و کارها نیز بشوند.
به گفته کرباسیان نمی‌توان تخمین دقیقی از اثرات این قبیل طرح‌ها بر ایجاد شغل در کشور مطرح کرد اما به طور کلی باید توجه داشت که برطرف کردن موانع از مسیر سرمایه‌گذاری می‌تواند تا میزان زیادی منجر به ایجاد اشتغال شود.
وزیر اقتصاد در پایان به مردم توصیه کرد: سرمایه‌های خرد و فامیلی و خیریه‌ای خود را به این مسیر آورده و با سرمایه‌گذاری در کسب و کارهای نوپا و استارت‌آپ‌ها زمینه‌ساز توسعه این فعالیت‌ها در کشور شوند.

تصویب تفاهم نامه تامین جمعی مالی در نخستین جلسه شورای عالی بورس

رئیس سازمان بورس و اوراق بهادار کشور گفت: تفاهم نامه ای که بین وزارتخانه های اقتصاد و امور دارایی، ارتباطات و فناوری اطلاعات و تعاون، کار و رفاه اجتماعی و معاونت علمی فناوری ریاست جمهوری امضا شد در نخستین جلسه شورای عالی بورس برای تصویب ارائه می شود.
شاپور محمدی پس از مراسم امضای تفاهمنامه تامین مالی جمعی طرح های دانش بنیان افزود: پس از تصویب این تفاهم نامه و آیین نامه در صورت ادامه فعالیت شرکت های فاقد مجوز موارد تخلف از طریق سازمان بورس پیگیری و از طریق وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات اعلام می شود.
وی گفت: ظرف دو روز آینده هموطنان می توانند فهرست عاملان مجاز تامین مالی جمعی را از طریق فرابورس در اختیار داشته باشند و بر اساس آن درباره نوع و میزان سرمایه گذاری تصمیم گیری کنند.
معاون وزیر اقتصاد با بیان اینکه تامین مالی جمعی در کشورهای مختلف زیر نظر بازار سرمایه انجام می شود افزود: طبق تفاهم نامه امضا شده وظیفه همه دستگاه ها مشخص است تا از این پس فعالیت تامین مالی جمعی به صورت کاملا قانون مند انجام شود.
محمدی محور تفاهم نامه را تعیین تکلیف شیوه تامین مالی جمعی و مشخص کردن وظایف دستگاه های مختلف اعلام کرد و گفت: این شیوه تامین مالی شامل پرداخت وام نمی شود چرا که این مقوله در چارچوب وظایف بانک مرکزی است و تنها شراکت در سرمایه را در بر می گیرد.
وی استفاده کنندگان از این شیوه تامین مالی را دانشجویان، خوش فکران، محققان، مبتکران و مخترعان دانست و افزود: افرادی که در پی تولید محتوای فرهنگی از ساخت فیلم تا نوشتن کتاب و تولید نرم افزارند به سرمایه هایی از ۵۰۰ میلیون تومان تا دو میلیارد تومان نیاز دارد که با این شیوه تامین مالی تا سقف پنج میلیارد تومان به صاحبان ایده تامین مالی می شود.
رئیس سازمان بورس و اوراق بهادار کشور گفت: اشخاصی که تاکنون در تامین مالی جمعی فعال بوده اند نگران نباشند چرا که می توانند به مجرد تصویب آیین نامه در شورای عالی بورس مجوز دریافت کنند و فعالیتشان جنبه رسمی پیدا کند

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *