آغاز هفته فرهنگی کره همزمان با سفر خانم “پارک گئون هی” به ایران

تصویر روز: طیف متنوعی از رویدادهای فرهنگی نمایش دهنده ی جوهره ی فرهنگ کره در ایران از تاریخ ۱۳ اردیبهشت ماه به مناسبت سفر رئیس جمهور کئون هه پارک برگزار خواهد شد.

انتظار می رود که مرکز فرهنگی کره که در سال آینده افتتاح خواهد شد فروگشای تبادلات فرهنگی گسترده تر کره و ایران باشد.

وزارت فرهنگ، ورزش و گردشگری جمهوری کره حامی هفته ی فرهنگ کره در ایران همزمان با سفر رئیس جمهور کئون هه پارک است. رویدادهایی فرهنگی برای این برنامه ترتیب داده شده است تا پس از ۳۷ سال تبادلات فرهنگی با ایران را در ادامه ی برداشته شدن تحریم های اقتصادی تقویت کند. هفته ی فرهنگی کره، به عنوان مقدمه ای برای روابط فعالانه مورد انتظار بین ایران و کره، با این هدف برگزار می شود که درک متقابل را تقویت و رابطه ای مملو از همدلی بین دو ملت ایجاد کند.

در تاریخ ۱۳ اردیبهشت، نمایشی از تبادل فرهنگی مشترک ایران-کره در مرکز همایش های برج میلاد تهران، یکی از مهمترین نمادهای تهران، برگزار خواهد شد. این رویداد با موضوع پیوند فرهنگی، شامل کنسرتی مشترک بین ارکستر گوگاک از مرکز ملی گوگاک کره و ارکستر ملی ایران با اجرای آهنگ های « آریرانگ» و « ابن سینا» وهمچنین برنامه ی نمایش ورزش سنتی زورخانه ای ایران و تکواندوی کره است.

نمایشگاه فرهنگ کره درسالن نمایشگاهی برج میلاد در تاریخ ۱۳ لغایت۱۵ اردیبهشت، با موضوع ارزش فرهنگ آشپزی کره ای و تجربه ای دسته اول از فرهنگ کره ای برگزار خواهد شد، این نمایشگاه برای بازدید کنندگان فرصتی فراهم می کند که کیمچی و دسرهای سنتی کره ای را امتحان کنند و فرهنگ کره را با هانجی ( کاغذ شاتوت)، هنبوک ( لباس های کره ای) و داروهای گیاهی کره ای تجربه کنند. همچنین غرفه ی تبلیغاتی بازیهای المپیک زمستانی ۲۰۱۸ پیونگ یانگ و یک غرفه ی اطلاع رسانی برای گردشگری کره در آنجا برپا خواهد شد.

یک نمایشگاه با عنوان « پر از خالی» از ۱۳اردیبهشت تا ۹ خرداد، در برج میلاد برگزار خواهد شد. در این نمایشگاه که توسط سرویس مدیریت هنری کره میزبانی شده است ۳۰ نقاشی مونوکروم کره ای اثر برخی از بهترین هنرمندان معاصر کشور از جمله تِک-سانگ کیم و سانگ- وون سا و همچنین ۵ کوزه ماه شکل به نمایش گذاشته خواهد شد. نقاشی های مونو کروم آثار منحصر به فردی هستند که بر بنیان روح عالم سنتی کره ای ایجاد شده اند و کوزه های ماه شکل، نشان دهنده ی تاریخ و ارزش سفال و چینی کره ای هستند. در طول دوره ی نمایشگاه، انجمنی برای بحث پیرامون جریان های هنر مدرن ایران و کره برگزار خواهد شد.

سریال های کره ای برگزیده نیز در روز۱۳ اردیبهشت درسالن سینمای برج میلاد با هدف برانگیختن دوبارۀ علاقۀ مردم به سریال های هلیو(موج کره ای) در ایران که پیشتر با پخش سریال «جواهری در قصر» و «جومونگ» که نرخ بالایی از بینندگان را به خود اختصاص داده بودند رخ داده بود، به نمایش در خواهند آمد. برنامه هایی که برای نمایش برای کارکنان صدا و سیما و طرفداران هلیو در این رویداد در نظر گرفته شده اند شامل اولین قسمت «جانگ یانگ-شیل» از شبکۀ کی بی اس و «شش اژدهای پرنده» از شبکۀ اس بی اس به همراه قسمت های برگزیده از «گلی در زندان» از شبکۀ ام بی سی است که همگی زمان قدیم کره را نمایش می دهند و امید است درآینده در ایران پخش شوند.

مطابق برنامه، ۳ شاعر شناخته شده ی کره ای هو-ران کیم ، دال-جا شین و ساک- نام جانگ در یک کارگاه آموزشی دربارۀ شعر کره ای و ایرانی به همراه نویسندگان و دانشجویان ایرانی شرکت خواهند داشت. در طی این کارگاه آموزشی که درتاریخ ۱۳ و ۱۵ اردیبهشت برگزار می شود، شاعران به شعرخوانی می پردازند، سخنرانی های ویژه درباره ی ادبیات کره ایراد می کنند و همراه با نویسندگان در نشست هایی به مباحثه می پردازند. انتظار می رود این برنامه ها باعث تعمیق درک متقابل ادبیات دو کشور شود. شعر خوانی در محل سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری در تاریخ ۱۳ اردیبهشت و سخنرانی ها در دانشگاه تهران در تاریخ ۱۵ اردیبهشت انجام می شوند.

مهمتر از همه، پیش بینی می شود که دو کشور، دو تفاهم نامه به منظور استقرار زیر ساخت برای ایجاد روابط همکاری پایدار امضا کنند. وزارت فرهنگ، ورزش و گردشگری کره و دفتر معاونت علوم و فناوری ریاست جمهوری ایران امضای تفاهم نامه ای درباره ی مبادلات و همکاری در فناوری محتوای فرهنگی و صنایع خلاق را در برنامه دارند. بر اساس تفاهم نامه، دو کشور تلاش می کنند تا تبادل نیروی انسانی، اطلاعات و فناوری در محتوای فرهنگی را تقویت کنند، تولید مشترک را دنبال کنند و همچنین انجمن های مرتبط را به صورت مشترک اداره کنند. به واسطه این تفاهم نامه، دو ملت به صاحبان کسب و کار کمک می کنند که مشاورانی در اختیار بگیرند، درنمایشگاه های تجاری شرکت کنند وکسب و کار سرمایه گذاری و راه اندازی را ترویج دهند.

موزه ملی کره و موزه ی ملی ایران تفاهم نامه ای درباره ی تبادلات و همکاری های تحصیلی منعقد می کنند که به واسطه ی آن دو موزه تحقیقات، بررسی ها و سمپوزیوم های مشترک و همچنین تبادلات علمی و تبادلات متخصصین موزه ها را انجام می دهند. در سال ۲۰۱۷، نمایشگاهی ویژه درباره ی مبادلات فرهنگی که میان سرزمین پارس و پادشاهی باستانی شیلا روی داده است در موزه ی ملی ایران برگزار خواهد شد، که فرصتی برای معرفی دارایی های فرهنگی کره به مردم خاورمیانه برای نخستین بار خواهد بود.

رویداد های فرهنگی به صورت عمده ارائه دهنده ی محتوای هالیو ، نقاشی های مونو کروم، سفال و ادبیات خواهند بود که از نظر فرهنگی در ایران قابل تایید و احتمالا در آینده قابل تبادل دوجانبه هستند.

ایران و کره تاریخچه ای طولانی از تبادلات دارند. کوش نامه، یک شعر حماسی فارسی، در بر دارندۀ داستانی عاشقانه بین یک شاهزاده ی پارسی و شاهزاده ای از پادشاهی شیلا در ۱۵۰۰ سال پیش است. دو ملت در سال ۱۹۶۲روابط دیپلماتیک برقرار کردند. سپس در سال ۱۹۷۷،به عنوان سمبل روابط دوستانه دو جانبه خیابانی مهم در سئول به نام «تهران» نام گذاری شد و یک خیابان در تهران «سئول» نام گرفت. انتظار می رود که اولین نمایشگاه کره ای در ایران و رویداد نمایش سریال های تلویزیونی ، تقویت کنندۀ تبادلات فرهنگی دو جانبه باشند.

وزارت فرهنگ، ورزش و گردشگری قصد دارد مرکز فرهنگی کره را در سال ۲۰۱۷ درایران بازگشایی کند تا ارتقا دهندۀ تبادلات فرهنگی دوجانبه باشد. این مرکز دومین مرکز فرهنگی کره ای در خاورمیانه پس از مرکز واقع در امارات متحدۀ عربی خواهد بود و انتظار می رود که نقش بسیار مهمی در ارائۀ کالاهای با کیفیت فرهنگی کره و تقویت تبادلات فرهنگی دوجانبه داشته باشد.

طبق گفتۀ جونگ داک کیم -وزیر فرهنگ، ورزش و گردشگری کره- ” با بیش از ۲ میلیون نفر تکواندو کار و نرخ بیننده ۸۶ درصدی سریال کره ای «جواهری در قصر» در ایران علاقه ی بسیار زیادی به فرهنگ کره وجود دارد. ایران بازار فرهنگی بسیار جذابی است، که با جمعیت ۸۰ میلیون نفری، نرخ رشد سالانه ۱۲ درصد را تجربه می کند. وی می افزاید “مرکز فرهنگی کره در سال ۲۰۱۷ در ایران بازگشایی خواهد شد تا به ورود محتوای فرهنگی کره ای به کشور یاری رساند و تلاش هایی در برگزاری سال تبادلات بین ایران و کره جهت ارتقای تبادلات پویا تر فرهنگی انجام گیرد.”

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *