maskan mehr 3

زوج های جوان توان بازپرداخت وام مسکن را ندارند

تصویر روز: نایب رئیس کانون انبوه سازان گفت: دامنه محدود واگذاری تسهیلات مسکن، نیاز به سپرده و زمان کوتاه باز پرداخت زوج های جوان را با مشکل مواجه کرده است.

ایرج رهبر نائب رئیس کانون انبوه سازان در گفتگو با برنامه ۱۸/۳۰ گفت : مبلغ وام مسکن ۸۰ میلیون است و اگر هر دو زوج این وام را دریافت کرده باشند برای بازپرداخت آن با مشکل مواجه می شوند. این وام ۱۲ ساله است و بازپرداخت آن در حد زوج های جوان نیست. رهبر افزود: بنظر می رسد چرخ اقتصادی کشور برای تسهیلات برای کسانی قرار دهد که قدرت اقتصادی پایینی دارند.
نائب رئیس کانون انبوه سازان ادامه داد: این تسهیلات چند اشکال دارد، اول اینکه دامنه واگذاری آن محدود است و سالانه ۸۰ تا بیشتر نمی دهند. دوم اینکه قرار بود بدون سپرده گذاری بدهند که آن را هم نقض کردند و گفتند باید ۶ ماه سپرده گذاری شود. مثلا اگر یک کارمند معمولی بخواهد با پس اندازش صاحب مسکن شود، ۱۲۰ سال طول می کشد.
رهبر گفت: پس انداز معکوس یعنی کسی که اجاره می دهد درآمدش به پس انداز و خرید مسکن نمی رسد و در این طرح کارمند به کمک دولت صاحب مسکن می شود و به مرور اقساط آن را می پردازد و اگر دولت این روش را در پیش بگیرد و نرخ سود بانکی را هم کاهش دهد، می تواند در کاهش نرخ مسکن و خانه دار شدن مردم کمک کند. اما متاسفانه هنوز هم بانک ها به بازپرداخت وام ها بیش از ۱۲ سال کوتاه نمی آیند.

نائب رئیس کانون انبوه سازان گفت: در شرایط مختلف سال ما نوسانات مختلف قیمت مسکن را داریم مثل ماه های محرم و صفر یا ماه های زمستان اما انباشت سرمایه هم حد معینی دارد و زمانی مردم مجبور می شوند برای خود در هر شرایطی مسکن تهیه کنند. رهبر گفت: انباشت تقاضا خیلی خطرناک است و حباب ناشناخته ای در قیمت ها بوجود می آید.

حسام عقبائی کارشناس بازار مسکن دیگر مهمان برنامه گفت: من با بحث ارائه تسهیلات بانکی برای مسکن موافق بودم. ما از بحث تولید در شرایط فعلی به بحث ارائه تسهیلات و کمک به مردم رسیدیم. وی افزود: میزان کمک خرید مسکن باید با نرخ مسکن متناسب باشد خصوصا در شهرهای بزرگ که عموم افراد مصرف کننده تسهیلات، افراد ضعیف هستند و نمی توانند اقساط را بپردازند.
عقبایی با انتقاد از مدت کوتاه زمان باز پرداخت تسهیلات گفت: در مقایسه با دیگر کشورها بانک مسکن سیاستگذاری خوبی در این زمینه ندارد و حتی راضی نمی شود بازپرداخت را از ۱۲ سال به ۱۳ یا ۱۵ سال برساند.

این کارشناس بازار مسکن افزود: اساسا برنامه ریزی ما در بازار مسکن باید تغییر کند و تسهیلات به تولید کننده مسکن تعلق گیرد نه مردم . کالبد شناسی اساسا باید در مسکن صورت گیرد و در کل کشور یکسان نیست و اینها با عدالت اجتماعی منافات دارد.

عقبایی ادامه داد: ما باید سیاست های تولید و مالی و مسکن خود را بازنگری کنیم اما بازار مسکن یک بازار مقاوم است به دلیل اینکه حجم نقدینگی که در آن جابجا می شود بسیار زیاد است و سرعت ورود سرمایه ها در آن هم زیاد است. اگر چه اکنون مسکن در حالت پیش رونق است اما هنوز نیاز به انگیزه دارد و سیاست های تشویقی لازم دارد تا سرمایه های لازم را جذب کند البته سیاست های شهرداری ها هم روی شهرهای بزرگ قفل کرده است.
به گزارش شبکه خبر، این کارشناس مسکن در خاتمه تاکید کرد: زمانی می توان گفت مسکن رونق یافته است که تولید،حجم معاملات و قدرت خرید مردم از یک افزایش قابل توجهی برخوردار شود.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *