lagard

مشکل پیری جمعیت برای اقتصاد آسیا

تصویر روز: رئیس صندوق بین المللی پول ضمن هشدار در این باره که پیری جمعیت در اقتصادهای مهم آسیایی موجب کاهش رشد آنها خواهد شد، از سیاستگذاران خواست تا سیاست های واکنشی لازم را در قبال تغییر ترکیب جمعیتشان طراحی کنند.

به گزارش تسنیم به نقل از پایگاه خبری استریتس تایمز، رئیس صندوق بین المللی پول ضمن هشدار در این باره که پیری جمعیت در اقتصادهای مهم آسیایی موجب کاهش رشد آنها خواهد شد، از سیاستگذاران خواست تا سیاست های واکنشی لازم را در قبال تغییر ترکیب جمعیتشان طراحی کنند.

مطالعات نشان می دهد که جمعیت آسیا سریعتر از سایر نقاط جهان در حال پیر شدن است و پیش بینی شده که ژاپن به اولین کشور «بسیار پیر» جهان تبدیل شود، بدان معنا که ۲۸ درصد جمعیت این کشور را افراد ۶۵ سال به بالا تشکیل خواهند داد. همچنین انتظار می رود یک پنجم جمعیت کره جنوبی تا سال ۲۰۳۰ میلادی ۶۵ سال به بالا باشند.

به گفته کریستین لاگارد، رئیس صندوق بین المللی پول، کشورهای به سرعت در حال پیر شدن شامل چین، ژاپن، کره جنوبی و تایلند «نیروی کار کمتری در آینده خواهند داشت و احتمالا میزان رشد بهره وری در آنها کاهش خواهد یافت.»

وی که در کنفرانسی در سئول صبحت می کرد افزود: «این کشورها ممکن است با افت رشد سالانه تولید ناخالص داخلی… به میزان یک درصد مواجه شوند.»

چین و ژاپن به ترتیب دومین و سومین اقتصادهای بزرگ جهان هستند و ریسک کاهش رشد اقتصادی آنها تاثیرات قابل توجهی بر اقتصاد کل جهان خواهد داشت.

سنگاپور نیز از کشورهایی است که بیشترین تاثیر منفی را از کاهش نیروی کار خود به دلیل پیری جمعیت خواهد پذیرفت و بر اساس گزارش موسسه آکسفورد اکونومیکس، پیش بینی شده که عرضه نیروی کار این کشور در ۱۰ سال منتهی به سال ۲۰۲۶ میلادی .۱۷ درصد افت کند.

لاگارد از دولت ها خواست تا «سهم زنان از نیروی کار خود را» از طریق بهره مندی بیشتر مادران شاغل از مزایای مراقبت از کودکان و ایجاد انگیزه هایی برای کارهای پاره وقت، افزایش دهند.

وی افزود، در کشورهای نوظهوری نظیر هند، که جمعیت همچنان در حال رشد است، آموزش بهتر برای دختران و دسترسی گسترده تر زنان به تامین مالی باید در اولویت قرار گیرد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *