ohadi

معافیت گمرکی برای تجهیزات گردشگری

تصوبر روز: معاون سرمایه گذاری میراث فرهنگی گفت: قوانین سرمایه گذاری خارجی در ایران یکی از مترقی ترین قوانین است و به سرمایه گذاری که در ایران فعالیت کند ویزای ۳ ساله مولتی تعلق خواهد گرفت.

در حاشیه برگزاری یازدهمین نمایشگاه بین المللی گردشگری و صنایع وابسته که از روز سوم بهمن ماه شروع شده و تا ششم بهمن ماه در محل دائمی نمایشگاههای بین المللی تهران در حال برگزاری است، سعید اوحدی معاون سرمایه گذاری و طرح های سازمان میراث فرهنگی در نشست خبری اعلام کرد: ستاد فرماندهی اقتصاد مقاومتی دو استان همدان و قم را به عنوان جایگاه معین ستاد اقتصاد مقاومتی مشخص کرده و مسئولیت آن را به سازمان میراث فرهنگی واگذار کرد تا رابطه بین ستاد اقتصاد مقاومتی و برنامه های استانی مصوب باشند. ستاد اقتصاد مقاومتی در این استانها، سازمان میراث فرهنگی است. بدین جهت جلسه ای در همدان به ریاست استاندار برگزار شد.

وی گفت: علت اینکه دو استان را جایگاه معین انتخاب و به میراث فرهنگی واگذار کردند این بود که در هر دو استان رویکرد توسعه گردشگری تعریف شده است.

وی گفت: در استان همدان اجلاس وزرای گردشگری کشورهای آسیایی برگزار می شود. اجلاس وابسته آن نیز که حدود ۱۶۰ عضو وابسته دارد آبان ماه سال ۹۷ در همدان برگزار خواهد شد.

همچنین ظرفیت اقامتی استان همدان در سال ۹۷، ۹ برابر خواهد شد. تا پایان سال، هدفگذاری برای ایجاد شغل ۱۹ هزار و ۹۰ شغل است که امیدواریم این عدد به ۲۵ هزار شغل پایدار برسد.

معاون سرمایه گذاری و طرح های سازمان میراث فرهنگی گفت: اتفاق دیگری که در استان همدان افتاد این بود که طی دو هفته برگزاری جشنواره منبت کاری در شهرستان ملایر ۶۵ هزار نفر از این جشنواره بازدید کردند. برگزاری جشنواره مبلمان و منبت در شهرستان ملایر باعث شد که ۱۰ هزار نفر اقامت در این شهر وجود داشته باشد و ملایر به عنوان شهر ملی ثبت شود. این موضوع خوبی است که بتوان به همین بهانه گردشگران داخلی و خارجی را به ایران جذب کرد.

وی ادامه داد: یک میلیارد و ۵۰۰ میلیون دلار به دستور مقام معظم رهبری از صندوق توسعه ملی برای توسعه مناطق محروم و عشایری تخصیص داده شده است. برابر ریالی همان مبلغ را نیز منابع مالی و بانکی تامین کرده اند. از این منابع ۲ هزار و ۴۰۰ میلیارد تومان به حوزه گردشگری، میراث فرهنگ و صنایع دستی تخصیص داده شد که رقم بی سابقه ای بوده است.

اوحدی ادامه داد: جلساتی با معاون رئیس جمهور در حوزه توسعه روستایی داشته ایم  در آن تاکید شد که این هزینه ها نمی تواند به سایر بخش ها انتقال داده شود و فقط باید در حوزه توسعه روستایی، گردشگری و صنایع دستی صرف شود. پیش بینی این است که از این ظرفیت بتوان ۵۰ هزار شغل تولید کرد. بوم گردی ها، عشایر، و مناطق محروم می توانند از این منابع استفاده کنند. در این راستا کارگروهی تشکیل شد با مسئولیت سازمان میراث فرهنگی. دبیرکارگروه نیز مدیرکل وزارت کار است.

وی افزود: یکی از ظرفیت های خوبی که فراهم شده این است که سامانه بهین یاب با ۳۰ هزار میلیارد تومان منابع تشکیل شده برای اینکه به بنگاههایی که ۶۰ درصد پیشرفت فیزیکی داشته باشند تسهیلاتی را ارائه کنند. ۲ سال تلاش شده بود که این سامانه تشکیل شود تا اینکه سازمان میراث فرهنگی و گردشگری وارد این سامانه شود ولی این توفیق حاصل نشده بود تا اینکه ۴ دی ماه بر اساس تفاهم نامه با وزارت اقتصاد و معدن، این اقدام انجام شد تا صنعت گردشگری هم در این سامانه ثبت شود. این سامانه چون در استانها تشکیل و ثبت طرح ها در خود استانها تشکیل می شود از داخل استان نیز قابل رصد خواهد بود.

معاون سرمایه گذاری و طرح های سازمان میراث فرهنگی تصریح کرد: ۳۲۵ طرح ثبت شده و ۲۹۴ طرح نیز در دست بررسی است. ۸۴ طرح نیز در شرف معرفی به شعبه هستند تا از این تسهیلات استفاده کنند.

وی افزود: بر اساس توافقی که با صندوق توسعه ملی انجام شده امسال سقف منابع تخصیص یافته به میراث فرهنگی فقط ۳۰۰ میلیارد تومان بوده است. بر این اساس در جلسه ای اعلام شد که در سال ۹۷، هزار و ۴۰۰ میلیارد یعنی ۴۰۰ درصد افزایش منابع صندوق توسعه ملی به گردشگری اختصاص یافته است. ویژگی های این منابع تخصیص یافته برای توسعه مناطق محروم این است که در این مناطق تسهیلاتی با ۱۰ درصد کارمزد و در مناطق برخوردار ۱۴ درصد تسهیلات در نظر گرفته می شود. در جلسه هماهنگی این موضع که با حضور مدیران ۷ بانک عامل برگزار شد قرار شد برای اینکه طرح ها در پروسه بانکی گرفتار نشوند کمیته مشترکی با هر بانک تشکیل شود.

اوحدی افزود: برای اولین بار شهرداری شهرها می توانند در جهت احیا، مرمت و نگهداری از بناهای تاریخی اقدام کنند. در این مصوبه ای که به تصویب رسیده، آمده است از منابع داخلی برای احیای بناها استفاده شود و به شهرداری ها نیز تسهیلاتی بدهند.

وی ادامه داد: همیشه گردشگری در امور گمرکی محروم بوده است و نمی توانست از معافیت های گمرکی استفاده کند اما از این به بعد تجهیزاتی که مختص به گردشگری باشد برای ورود آنها معافیت گمرکی در نظر گرفته خواهد شد.

اوحدی گفت: در حوزه گردشگری شاید بخشی از تجهیزات برای هتل های ۴ و ۵ ستاره را به ناچار باید از خارج از کشور وارد کنیم. مانند آسانسور یا پرده نسوز که وجود این تجهیزات جزو استانداردهای یک هتل است. بنابراین باید معافیت گمرکی برای آنها در نظر گرفته شود.

معاون سرمایه گذاری و طرح های سازمان میراث فرهنگی گفت: یک میلیارد دلار پروژه  مصوب گردشگری تحویل داده شد که از آن ۶۴ میلیون دلار در ۷ پروژه جذب شده است و توسط سرمایه گذار خارجی به بهره برداری رسیده و یا می رسد مانند هتل ۵ ستاره ای که در مشهد توسط سرمایه گذار کویتی بهره برداری می شود و یا هتل هایی که توسط عمانی ها ساخته خواهد شد.

اوحدی گفت: ما به ۴۰۰ هتل ۴ و ۵ ستاره نیاز داریم. ظرفیت اشغال متوسط هتل های ۴ و ۵ ستاره بالای ۷۵ درصد است. ما اگر یک گروه ۱۵۰ نفره داشته باشیم نمی توانیم در یک هتل همه آنها را پذیرا باشیم.

وی خاطرنشان کرد: در ۷ فوریه اجلاس سالیانه سازمان یورومانی در پاریس با رویکرد فرصت سرمایه گذاری ایران با حضور ۳۰۰ سرمایه گذار، کارآفرین و نماینده کشورها و با حضور ایران برگزار می شود.

معاون سرمایه گذاری و طرح های سازمان میراث فرهنگی اظهار داشت: یکی از مترقی ترین مجموعه قوانین جذب سرمایه گذار متعلق به ایران است. امنیت سرمایه گذار در قوانین قید شده و اعلام شده است که همان رفتاری را با سرمایه گذار خارجی باید کرد که با سرمایه گذار ایرانی داریم. سرمایه گذار خارجی می تواند سود سرمایه خود را با ارز خارجی از کشور خارج کند. هر اختلافی که در طور مسیر ایجاد شود سرمایه گذار خارجی می تواند این موضوع را به عنوان حکمیت در مجامع بین المللی قضایی مطرح کند. وزارت خارجه نیز مکلف است از وقتی پروژه ای به ثبت می رسد ویزای ۳ ساله مالتی پل به سرمایه گذار، خانواده و عوامل آن بدهد. در حوزه تسهیلات بانکی نیز باید مسیرها کوتاه شود. به گزارش مهر ، اوحدی افزود: شهرداری ها می توانند از محل منابع صندوق توسعه برای احیای بناهای تاریخی استفاده کنند.

وی خاطر نشان کرد: ۱۰ کشور عضو اکو ۷۸ تا ۸۰ درصد آمار گردشگران ورودی  را به خود اختصاص داده است.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *