morteza bank

بدنه مناطق آزاد ناقص است

تصویر روز: دبیر شورایعالی مناطق آزاد در واکنش به اظهارات نائب رییس کمیسیون اقتصادی مجلس گفت: وقتی یک فرضیه از ابتدای شکل گیری پایه ای نادرست داشته باشد تمام تحلیل ها و نتایج آن نیز نادرست است.

به گزارش تسنیم مرتضی بانک با تاکید بر اینکه مناطق آزاد نه تنها «آفت و مفسده نیستند» بلکه به توسعه اقتصادی کشور نیز کمک می کنند گفت: حمایت از سرمایه گذاری بخش خصوصی، توسعه صادرات کالای تولیدی و صادرات مجدد، جذب سرمایه گذاری خارجی، حمایت از فعالیت شرکت های دانش بنیان و فناور، پیروی از سیاست های اقتصاد مقاومتی، توسعه زیرساخت ها و فعالیت های عمرانی از اهداف مهم و برنامه های اولویت دار مناطق آزاد کشور است.

وی افزود: از صاحبنظران، مسئولان و مدیران دستگاه های اجرایی و نمایندگان مجلس می خواهیم تحت تاثیر فضاهای تبلیغاتی درباره مناطق آزاد که عمدتا غیر مستند است قرار نگیرند تا اطلاع رسانی دقیق و مناسب به آنها و مردم انجام شده و اقدامات مهم تر و ارزشمندتری را در مناطق آزاد کشور نهادینه کنیم.

دبیر شورایعالی مناطق آزاد و ویژه اقتصادی ادامه داد: قطعا نواقصی در بدنه و فعالیت های مناطق آزاد در کشور وجود دارد و کسی منکر آن نیست اما برخی فضاسازی ها و تبلیغات منفی درباره عملکرد این مناطق نادرست و به دور از انصاف است.

وی ادامه داد: امکانات و بودجه های کلان در اختیار برخی رسانه ها قرار گرفته است که به جای دادن امید به مردم، یأس را به آنها القاء می کند که در این مورد باید گفت برخی سخنان و اظهار نظرها درباره مناطق آزاد در این رسانه ها با واقعیت همخوانی ندارد.

به گزارش تسنیم، علی اکبر کریمی نایب رئیس کمیسیون اقتصادی مجلس دیروز در برنامه تیتر امشب شبکه خبر در بررسی عملکرد مناطق آزاد گفته بود: فلسفه تاسیس مناطق آزاد، ایجاد مناطقی با برخورداری از یک سری معافیت های حقوقی و مالیاتی برای توسعه تولید و صادرات بوده است. اما در حال حاضر نه تنها تولید و صادرات قابل قبولی در این مناطق نداریم، بلکه حتی صرفاً به مکانی برای واردات تبدیل شده اند.

وی افزود: این در حالی است که مناطق آزاد باید بستری برای تسهیل رشد اقتصادی در نظام تجاری و در سطح منطقه ای و جهانی باشند.

نایب رئیس کمیسیون اقتصادی مجلس گفت: در قالب تبصره ۱۹ و ۲۰ برنامه توسعه در سال ۷۰ و ۷۱ و ۷۲ مناطق آزاد قشم، کیش و چابهار و ماکو در سال ۸۹ تاسیس شد و سرمایه گذاران خارجی توانستند بدون قید و بند سرمایه گذاری تولیدات خود را صادر کنند و با کسب تسهیلات قانونی و نیروی کار، عملکرد چند دهه ای در این مناطق آزاد نشان دهند.
او ادامه داد: اگرچه این مناطق نقش مثبتی داشتند؛ اما انحراف زیادی هم داشتند.

کریمی افزود: مناطق آزاد به یک آفت بزرگ تبدیل شده اند و به جای تامین زیر ساخت ها یک زمین بکر را مصوب کرده و در اختیار این مناطق آزاد قرار داده ایم. آفت این منطقه این است که از ابتدا سنگ بنای انها از طریق تامین عوارض گذاشته شده است و همواره واردات بر صادرات می چربد.

نایب رئیس کمیسیون اقتصادی مجلس گفت: کارشناسان رسوب کالا از منطقه آزاد و یا همان پدیده قاچاق را از مشکلات موجود در مناطق آزاد می دانند. کالای همراه مسافر به یکی از جذابیت های مسافران تبدیل شده است و بسیاری از لوازم غیرضروری از این مناطق وارد کشور می شود.

وی تاکید کرد: وقتی رقم قاچاق به واردات کشور افزوده شود این رقم بسیار افزوده خواهد شد. ما ۳ منطقه قشم، کیش و چابهار را برای صادرات معرفی کردیم، اما کیش برای گردشگری موفق تر بوده است. در کمیسیون اقتصادی کلیات لایحه را تصویب کرده ایم و نکته اصلی مساحت گردشگری است که کاهش یافته است.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *