انتقاد از نقدهای ناشیانه و مغرضانه علیه دولت

تصویر روز: تحلیلگر مسائل ارتباطی و اقتصادی با بیان اینکه امروزه شاهد نقدهای ناشیانه، مغرضانه و کینه توزانه علیه دولتمردان هستیم، گفت: رسم نادرستی است که هرکس اجازه تخریب آن هم با طعم تشویش اذهان عمومی را داشته باشد.

«سیدمازیار میر» در گفت و گو با خبرنگار ایرنا با بیان اینکه نقد با تخریب تفاوت های بسیار دارد، افزود: «علم ارزیابی و سنجش میزان اعتبار علمی و ارایه راه حل» را نقد گویند، نه حمله و تخریب؛ متاسفانه امروزه شاهد نقدهای ناشیانه، مغرضانه و حتی کینه توزانه هستیم.

وی افزود: در باور برخی افراد، نقد مساوی با «مته به خشخاش گذاشتن و ایراد گرفتن» است، در حالی که علم نقد مانند سایر علوم قواعد و اصول خاصی دارد که برخی آن را نمی دانند و فقط با تخریب سعی در «خودبزرگ گرایی» دارند و مانند قارچ نیز در حال ازدیادند.

این کارشناس مسائل ارتباطی اضافه کرد: آیا این رفتارها ضدیت با مسئولان کشور را در اذهان زنده نمی کند؟

وی اضافه کرد: نام رفتارهای غیرکارشناسی و طرح پرسش های بی پایه و اساس با هدف تشویش اذهان عمومی، نقد نیست؛ جای بسی تاسف است که برخی نشریات چنین مطالبی را از افرادی که به دلیل ضعف مدیریت و تجربه اندک بجز کارنامه سیاسی چیز دیگری در چنته ندارند و فقط دوست دارند تیتر روزنامه ها شوند، منتشر می کنند.

میر ادامه داد: به عنوان یک تحلیلگر و محقق در زمینه ارتباطات موثر و ارتباطات غیرکلامی می گویم «اینکه ما بدون اطلاع از علم روش شناسی نقد، به این کار اقدام کنیم، بزرگترین گناه کبیره است.»

میر، با انتقاد از طرح برخی مطالب خلاف واقع درباره اعضای هیات دولت، افزود: هیچ مدیری از نقد منصفانه مصون نیست اما باید همزمان با نقد بی طرفانه و پرهیز از تخریب، قدرشناس تلاش و زحمات مدیرانی باشیم که بخش زیادی از سال های زندگی خود را در راه رشد و توسعه کشور صرف کردند.

رهبر معظم انقلاب اول آذرماه ۱۳۷۸ در پاسخ به پرسش های دانشجویان دانشگاه صنعتی شریف درباره انتقاد و تخریب گفتند: انتقاد صحیح و دلسوزانه ضرری ندارد اما این انتقاد باید به تخریب نینجامد. بعضیها طوری انتقاد می کنند که تخریب است؛ این مصلحت نیست؛ کسی که مسئولیت سنگینی در کشور بر دوشش هست و از او توقع داریم که فلان کار را بکند- اقتصاد را درست کند و…- اگر ما او را تقویت نکنیم، اگر یک وقت ضعفی هم پیدا شد، آن را نپوشانیم، آیا می توانیم چنین توقعی داشته باشیم؟

ایشان در سخنرانی نوروزی سال ۱۳۹۴ در حرم مطهر رضوی نیز اعلام کردند: کسانی هستند که این روش را قبول ندارند، این رفتار را قبول ندارند، این حرف را قبول ندارند، این سیاست را قبول ندارند؛ اینها منتقدند و انتقاد میکنند، مانعی ندارد اما انتقادها باید در چهارچوب منطقی باشد.

رهبر معظم انقلاب افزودند: تذکر دادن هیچ اشکالی ندارد اما این تذکر بایستی جوری باشد که اعتماد عمومی را از کسانی که مسئولند و مشغول کارند، سلب نکند؛ تذکر دادن باید جوری باشد که موجب بی اعتمادی عمومی نشود، اهانت وجود نداشته باشد و روش های خشم آلود وجود نداشته باشد؛ همه با برادری اسلامی به مساله ارتباطِ میان دولت و ملت نگاه کنند و با آن شیوه رفتار بکنند.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *