palayeshgah

پالایشگاه‌های اراک و آبادان امسال واگذار می‌شوند

تصویر روز:‌ مدیرعامل شرکت ملی پالایش و پخش فرآورده‌های نفتی گفت: پیش‌بینی می‌شود امسال مصرف بنزین ٩ درصد افزایش یابد، در حالی که خبری از افزایش قیمت بنزین نیست.

 علیرضا صادق‌آبادی در نشست خبری در شرکت نفت ستاره خلیج فارس برگزار شد، درباره تولید بنزین یورو ۴ در پالایشگاه‌های اراک، تبریز، اصفهان و آبادان توضیح داد: در این پالایشگاه‌ها روزانه ٣٢ میلیون لیتر بنزین یورو  ۴ تولید می‌شود که میانگین تولید روزانه ٢٨ میلیون لیتر است، همچنین مقدار تولید بنزین یورو ۴ در پالایشگاه ستاره خلیج فارس ١١ میلیون لیتر در روز است.

وی درباره تولید نفت‌گاز یورو ۴ توضیح داد: ظرفیت تولید نفت‌گاز یورو ۴ در پالایشگاه‌های تهران، اراک، اصفهان و لاوان روزانه ٢٨ میلیون لیتر است که به طور میانگین روزانه ٢۶ میلیون لیتر نفت‌گاز تولید می‌کنند؛ حجم تولید گازوئیل به ۱۰۵ تا ۱۱۰ میلیون لیتر افرایش می‌یابد که ۷۰ میلیون لیتر از آن یورو ۴ خواهد بود.

مدیرعامل شرکت ملی پالایش و پخش فرآورده‌های نفتی درباره مجموع تولید بنزین در کشور گفت: میانگین تولید بنزین در سه ماهه نخست پارسال، ۶٠میلیون لیتر بود که در سه ماه آخر سال به ٧٨ میلیون لیتر رسید؛ از این مقدار تولید، ٩ میلیون لیتر در ستاره خلیج فارس و ٩میلیون لیتر دیگر در پالایشگاه‌های بندرعباس، آبادان، اراک و تبریز بوده است.

صادق‌آبادی درباره کاهش یک‌هزار و ۵۰۰ میلیارد تومانی بودجه پالایش و پخش گفت: همه ساله ۵ درصد از درآمدها به نوسازی خطوط لوله و زیرساخت‌ها اختصاص می‌یافت که در بودجه سال ۹۷ حذف شد.

تحقق زودهنگام تولید بنزین یورو ۵ در کشور

چشم‌انداز تولید بنزین یورو ۴ تا پایان امسال از دیگر محورهای سخنان صادق‌آبادی بود که در این باره اظهار کرد: مقدار تولید بنزین یورو ۴ تا پایان امسال به ٢٨ میلیون لیتر می‌رسد، افزون بر این، ظرفیت ۲ میلیون و ۵۰۰ هزار لیتری پالایشگاه لاوان تا شهریور ماه به ۳ میلیون لیتر افزایش می‌یابد،همچنین ظرفیت تولید بنزین یورو ۴ در پالایشگاه آبادان نیز به ٩ تا ١٠ میلیون لیتر می‌رسد که ۲ میلیون لیتر از آن، بنزین سبز است.

صادق‌آبادی با بیان این‌که تولید بنزین یورو ۵ در فاز نخست ستاره خلیج فارس روزانه ١٢ میلیون لیتر بود، اظهار کرد: این مقدار تولید در فاز ۲ و ۳ به ٣۶ میلیون لیتر می‌رسد. مطابق قانون هوای پاک از ١٠۵ میلیون لیتر بنزین تولیدی کشور، تا پایان سال ۹۹ باید ٨٨ میلیون لیتر یورو ۵ باشد که این هدف تا آخر سال ٩٧ محقق می‌شود.

وی از راه‌اندازی فاز ۲ ستاره خلیج فارس در هفته‌های آینده خبرداد و گفت: فاز نخست این پالایشگاه تثبیت شده و فاز دوم نیز امسال راه‌اندازی شد که افتتاح رسمی آن به زودی ازسوی رئیس جمهوری انجام خواهد شد، فاز سوم این پالایشگاه نیز تا پایان امسال راه‌اندازی می‌شود.

به گفته وی، در سال ۹۷ همه پالایشگاه‌ها وارد تعمیرات اساسی و نیمه اساسی می‌شوند و برنامه تعمیرات آنها به گونه‌ای طراحی شده که کمترین تاثیر را در میانگین تولید داشته باشد.

مدیرعامل شرکت ملی پالایش و پخش فرآورده‌های نفتی، درباره انتقال سوخت تصریح کرد: ۶۵ درصد از انتقال سوخت برعهده شرکت خطوط لوله و مخابرات و ۳۵ درصد بر عهده شرکت ملی پخش فرآورده‌های نفتی است.

امسال مصرف بنزین ۹ درصد افزایش می‌یابد

photo ۲۰۱۸ ۰۴ ۲۱ ۱۶ ۰۶ ۰۹

وی با اشاره به این‌که بر اساس پیش‌بینی‌ها، امسال مصرف بنزین ٩ درصد افزایش می‌یابد، ادامه داد: غیر از بنزین، مصرف گازوییل نیز امسال حدود هفت درصد افزایش خواهد داشت، بنابراین نمی‌توان درباره مصرف سوخت بی‌تفاوت بود. هم‌اکنون جهش خوبی در ظرفیت تولید داشته‌ایم و همین اتفاق باید در زمینه مصرف نیز رخ دهد؛  برای کاهش مصرف، می‌توان متنوع‌سازی سبد سوخت را بررسی کرد و سهم سی‌ان‌جی را در این سبد افزایش داد.

معاون وزیر نفت اظهار کرد: میانگین مصرف بنزین در فروردین امسال با رشد ۱۱ درصدی نسبت به مدت مشابه پارسال،  ٧٨ میلیون لیتر بود که از این مقدار، ۵ میلیون و ۳۳۰ هزار لیتر به دلیل تعمیرات اساسی پالایشگاه‌ها، وارداتی بوده است.

وی با بیان این‌که بخشی از بنزین وارداتی برای ذخیره‌سازی و بخشی برای مصرف استفاده شده است، افزود: میانگین واردات بنزین در ۶ ماه نخست پارسال روزانه ۱۳ میلیون بشکه بود که در سه ماه پایانی سال ۹۶، به روزانه ۵ میلیون لیتر کاهش یافت؛ ارزش واردات بنزین حدود ۲ میلیارد دلار تخمین زده شده که ازسوی شرکت ملی نفت انجام می‌شود.

 پالایشگاه‌های اراک و آبادان امسال واگذار می‌شوند

صادق‌آبادی درباره پروژه سیراف گفت: هم‌اکنون ال‌سی چهار پالایشگاه نافذ شده و سه پالایشگاه هم تعیین تکلیف نشده‌اند، همچنین در این زمینه سه شرکت ایرانی و شرکت ویزون درحال مذاکره هستند.

مدیرعامل شرکت ملی پالایش و پخش فرآورده‌های نفتی با ارائه توضیحاتی درباره تاثیر تحریم‌های اقتصادی بر توسعه صنعت نفت اظهار کرد: تجربه صنعت پالایش فوق‌العاده است. در پالایشگاه ستاره خلیج فارس از پیچیده‌ترین تجهیزات استفاده شده و در حال راه‌اندازی است و قرار نیست تجهیزات خاصی خریداری شود، افزون بر این نمی‌شود ظرفیت‌های ایجاد شده در تحریم‌ها را انکار کرد، چرا که پالایشگاه ستاره خلیج فارس در تحریم‌ها راه‌اندازی شد.

به گفته صادق‌آبادی، هم‌اکنون دو پالایشگاه اراک و آبادان دولتی هستند که امسال واگذار می‌شوند.

وی با بیان این که تولید فاز دوم پالایشگاه ستاره خلیج فارس از ١١ میلیون بشکه در روز به ١۶ میلیون بشکه رسیده است، گفت: تا پنجم اردیبهشت تولید این فاز به ٢٢ میلیون‌لیتر با کیفیت یورو ۵ می‌رسد.

معاون وزیر نفت با بیان این که سال گذشته در بخش تولید بنزین از میانگین تولید ۶٠ میلیون لیتر به ٧٨ میلیون لیتر رسیدیم، تصریح کرد: امسال تولید بنزین به ١٠۵ میلیون لیتر افزایش می‌یابد؛ در این شرایط باید مصرف را کنترل و با صادرات آن ارزآوری کرد.

خبری از افزایش قیمت بنزین نیست

وی با اشاره به این‌که نحوه محاسبه معاملات نفت خام و فرآورده‌های نفتی بر اساس دلار ۴٢٠٠ تومانی است، ادامه داد: درباره قیمت بنزین، شرکت ملی پالایش و پخش تصمیمی نمی‌گیرد، بلکه نمایندگان مجلس تصمیم‌گیرنده هستند، البته هم اکنون خبری از افزایش قیمت نیست.

مدیرعامل شرکت ملی پالایش و پخش فرآورده‌های نفتی با اشاره به نام‌گذاری سال به عنوان سال حمایت از کالای ایرانی، ادامه داد: در فاز نخست و دوم پالایشگاه ستاره خلیج فارس از کاتالیست داخلی استفاده شده است. این پالایشگاه ٧٠ درصد داخلی است که بالاترین مقدار در بین پروژه‌هاست.

صادق‌آبادی با بیان این‌که بنزین تولیدی فازهای اول و دوم پالایشگاه ستاره خلیج‌فارس به طور حتم، در داخل کشور توزیع می‌شود، تصریح کرد: بنزین تولیدی در فاز سوم برای بازپرداخت هزینه‌های صورت گرفته ازسوی شرکت نیکو صادر می‌شود.

معاون وزیر نفت تاکید کرد: تلاش شبانه‌روزی همکاران و دوستان ما در اویکو به عنوان  شرکت راه‌انداز پروژه بزرگ پالایشگاه ستاره خلیج فارس ستودنی است.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *