azari

پیاده سازی ارز دیجیتال داخلی با نظارت پژوهشکده پولی و بانکی

تصویر روز :‌ وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات از پیاده سازی ارز دیجیتال داخلی با نظارت پژوهشکده پولی و بانکی بانک مرکزی خبر داد.
به گزارش ایبِنا، محمد جواد آذری جهرمی در اولین نشست خبری برخط با خبرنگاران  درباره ایجاد ارزهای داخلی و مذاکرات با بانک مرکزی و پژوهشکده پولی و بانکی، اظهار داشت: به طور حتم بحث ارز، موضوعی است که در اصل به بانک مرکزی ارتباط دارد اما هنگامی که بحث ارز دیجیتال مطرح می شود، به دلیل اینکه به حوزه دیجیتال و الکترونیکی ورود می کند، به وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات هم ارتباط پیدا می کند.

وی افزود: موضوعی که وجود دارد این است که اطلاعات و آگاهی مردم در این زمینه از مسئولین بیشتر است و با یک عقب افتادگی آگاهی از سوی دست اندر کاران این حوزه مواجه هستیم.

وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات، با بیان اینکه، با بانک مرکزی و پژوهشکده پولی و بانکی فعالیت ها و مذاکرات خوبی در این زمینه آغاز شده  است، تصریح کرد: همچنین معاونت فناوری های نوین بانک مرکزی نیز دراین زمینه مطالعات و بررسی را آغاز کرده و در زمینه فین تک ها و حمایت از این حوزه نیز اقدامات مناسبی از سوی این بخش در حال انجام است.

جهرمی، گفت: براساس مذاکرات  انجام شده با پژوهشکده پولی و بانکی و پست بانک  قرار است نمونه ای از این ارزها پیاده سازی شود تا این ارزها برای مسئولین این عرصه به نمایش گذاشته شود.

وی ادامه داد: فراخوان های لازم داده شده و اجرای  این طر بر عهده پست بانک است  اما پژوهشکده پولی و بانکی بانک مرکزی بر ن نظارت  داشته و هماهنگی ها در  حال انجام است که در سال ۹۷ شاهد اتفاق های خوبی در این زمینه خواهیم بود.

پرداخت وام پنج میلیارد تومانی به پیام‌رسان‌های بومی وعده نیست

جهرمی درباره وعده وام پنج میلیاردتومانی به پیام‌رسان‌های داخلی و انتقادات اخیر مدیران پیام‌رسان بومی و اعضای کمیسیون فرهنگی مجلس شورای اسلامی نسبت به تاخیر در اعطای وام، گفت: پرداخت وام پنج میلیارد تومانی به پیام‌رسان‌های بومی برای حمایت و رشد و توسعه وعده نبوده و یک تکلیف بوده است. تکلیف از سوی وزارت ارتباطات و شورای عالی فضای مجازی این بود که پیام‌رسان‌های مجاز وام‌هایی با سود کم و در مدت زمان کم با حداقل تضمین‌های لازم دریافت می‌کنند.

وی ادامه داد: پیام‌رسان‌های مجاز با چنین شرایطی برای دریافت وام پنج میلیارد تومانی به پست بانک به عنوان بانک عامل معرفی شدند تا درخواست خود را برای دریافت وام اعلام کنند. در حال حاضر از دید وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات هیچ مشکلی برای دریافت وام وجود ندارد.

وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات با بیان اینکه مشکلاتی در زمینه ضمانت وام وجود داشته، اظهار داشت: ابتدا ضمانت‌نامه‌ای که برای دریافت وام پنج میلیارد تومانی وجود داشت ضمانت‌نامه‌ای بود که در سیستم بانکی کشور معمول است اما مدیران پیام‌رسان‌ها اعلام کردند که نمی‌توان با چنین شرایط ضمانت‌نامه‌ای وام دریافت کنند. بدین منظور در دو مرحله ضمانت‌نامه دریافت وام برای پیام‌رسان‌ها اصلاح شد و در حال حاضر این ضمانت‌نامه به سفته و روال تعیین شده برای پست بانک رسیده است.

آذری جهرمی ادامه داد: پست بانک از پیام‌رسان‌ها درخواست کرد تا ضمانت‌نامه را برای دریافت وام تحویل دهند و ضامن معتبر امضا کند اما این شرکت‌ها عنوان می‌کنند که ضامن معتبری نداریم. در چنین شرایطی ما مجبور هستیم تا تمامی قوانین و مقررات کشور را رعایت کنیم.

وی تاکید کرد: ‌بخشی از قوانین و مقررات کشور در زمینه ارائه وام به وزارت ارتباطات مربوط است که وزارت ارتباطات وظیفه خود را انجام داده و در حال پیگیری است. اما بخشی دیگر به سیستم بانکی کشور و مقررات سیستم بانکی کشور مربوط است که باید آنها رعایت شوند.

آذری جهرمی با اشاره به انتقادات مطرح شده برای وام پنج میلیارد تومانی، گفت: تمامی فعالان صنعت فناوری اطلاعات و ارتباطات می‌دانند که ارائه وام با چنین شرایطی با تسهیلات ویژه یک موقعیت ویژه به شمار می‌رود و امید داریم این مشکل در پیام‌رسان‌های بومی رفع شود.

وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات با بیان اینکه پیام‌رسان سروش متعلق به مجموعه صداوسیمای جمهوری اسلامی ایران در دریافت وام مشکل داشته است، گفت: اعضای هیات مدیره پیام‌رسان سروش اعلام کردند که به دلیل مالکیت پیام‌رسان سروش که در اختیار صداوسیماست ما اشخاص حقوقی محسوب می‌شویم و نمی‌توانیم پشت سفته‌ها را امضا و وام دریافت کنیم. از دیدگاه ما این مشکلات مربوط به سیستم داخلی پیام‌رسان‌هاست و باید خودشان را آماده کنند.

آذری جهرمی تاکید کرد: مبالغ وام‌های پنج میلیارد تومانی برای حمایت از پیام‌رسان‌های بومی در پست بانک آماده پرداخت است و به محض تحویل ضمانت‌نامه‌ها توسط پیام‌رسان‌ها وام‌ها پرداخت می‌شوند. پرداخت وام حرکتی مناسب و حداقل کاری است که می‌توان برای حمایت از پیام‌رسان‌های بومی انجام داد.

وی افزود: در صورتی که پیام‌رسان‌ها نمی‌توانند این وام را دریافت کنند می‌توانند به شورای عالی فضای مجازی یا مراجع ذی‌ربط مراجعه کنند تا این ضمانت‌ها از آنها دریافت شود. اگر اعلام شود این ضمانت‌نامه‌ها برای وام نیازی نیست وزارت ارتباطات نیز طبق همین رویه رفتار می‌کند.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *