jahangiri.2

جهانگیری: رکود تولید را قبول ندارم

تصویر روز: صاسحاق جهانگیری گفت: اینکه گفته می شود اقتصاد و تولید ما هنوز در رکود است، قبول ندارم و فعالان اقتصادی هم نباید این موضوع را که اقتصاد ما در حال نابودی و رکود است باور داشته باشند.به گزارش پایگاه اطلاع رسانی شبکه خبر،
معاون اول رئیس جمهور در آئین معارفه محمد شریعتمداری وزیر صنعت، معدن و تجارت تصریح کرد: رکود در شرایطی است که در چند دوره سه ماهه رشد اقتصادی منفی باشد و اگر این رکود با تورم بالا همراه شد به آن رکود تورمی می گویند اما اگر رشد مثبت شد می گویند اقتصاد رونق یافته است.

جهانگیری افزود: البته این بدان معنا نیست که در دوره رونق اقتصاد هیچ بنگاهی مشکل نداشته باشد و ورشکسته نشود چرا که در همه جای دنیا این امر اتفاق می افتد ولی جهت گیری اقتصاد در مجموع مثبت می شود.

وی با اشاره به الزامات اقتصاد مقاومتی و توقع دولت و اقتصاد از صنعتگران گفت: جهت گیری اقتصاد ایران نیازمند سرعت بیشتری است و اقتصاد ایران از شما صنعتگران و ما دولتمردان توقع دارد که سرعت رشد اقتصادی را افزایش دهیم.

جهانگیری افزود: راه حل مشکل معیشت مردم این است که همه شغل مناسب و درآمد داشته باشند و از دسترنج خود بتوانند زندگیشان را شرافتمندانه اداره کنند و مهمترین کار دولت و صنعت و تولید باید ایجاد اشتغال باشد وگرنه توزیع پول با عناوین مختلف کمکی به حل مشکل اقتصاد مردم نخواهد کرد.

وی صیانت از بازار ایران را مهمترین اقدام دولت دانست و افزود: من به این باور نرسیده ام که اقتصاد ما به آن مرحله ای از اقتصاد باز رسیده که بگوییم هر کالایی با هر تعرفه ای وارد شود و ما هنوز در دوره مدیریت اقتصاد هستیم و باید همچنان واردات را مدیریت کنیم و اگر در جایی دیدیم که واردات به تولید ضربه می زند باید بازار را به نفع تولید با ابزار تعرفه یا سیاستهای دیگر، مدیریت کنیم.

وی افزود: در دوره ای که من وزیر صنایع بودم برخی کشورها برای کالاهای با دوام خود به جای اینکه در ایران نمایندگی خدمات پس از فروش ایجاد کنند در یکی از کشورهای کوچک همسایه دفتر نمایندگی ایجاد می کردند که این توهین به ملت ایران بود و ما تلاش کردیم علاوه بر این، برای تولیدات داخل خود هم استانداردهای سختگیرانه ای بگذاریم و برای رشد اقتصادی و افزایش کیفیت تولیدات خود، می توان محدودیت و ممنوعیتهایی برای ورود کالاهای خارجی وضع کرد.

معاون اول رئیس جمهور با اشاره به موضعگیری اخیر رئیس مجلس شورای اسلامی در خصوص تعیین تکلیف کالاهای وارداتی گفت: در این خصوص خود مجلس دست دولت را بسته و به دولت تکلیف کرده که نمی تواند به هیچ وجه مانع واردات کالاها شود.

وی با اشاره به اینکه برخی مدیران صنعت کشور دارای پرونده هایی در دیوان محاسبات و سازمان بازرسی هستند گفت: مدیری که از باز شدن پرونده در دیوان محاسبات یا بازرسی بترسد به درد نمی خورد. اصل بر این است که نباید مدیر خلاف قانون عمل کند که این امر اگر برای منافع خود باشد خیانت است اما یک وقت وزیر هرچه می گوید کسی کاری نمی کند و وزیر مجبور می شود خودش در این خصوص اقدامی کند.

جهانگیری با اشاره به رشد بالای انرژی در بخش صنعت و بالا بودن شدت مصرف انرژی گفت: باید در این خصوص هم صرفه جویی کنیم. شدت مصرف انرژی ما در صنعت، مسکن و حمل و نقل زیاد است و چند ده میلیارد دلار انرژی مصرف می کنیم که با هیچ جای دنیا قابل مقایسه نیست و کاهش شدت مصرف انرژی و بهینه سازی مصرف انرژی جزو اولویتهای مهم دولت است که همین هم بازار بزرگی است.

وی افزود: در قرارداد با توتال وزارت نفت تاکید کرده که تا ۷۰ درصد کار را به شرکت های ایرانی بسپارد و این در همه قراردادهای آتی رعایت خواهد شد بنابراین صنعت ایران باید آماده ورود به کارها و فعالیت های بزرگ و بین المللی شود.

وی معدن را یکی دیگر از موارد توجه دولت دانست و تصریح کرد: نباید روی این امر عوامانه حرف زد چراکه معدن کاری پر ریسک و خطر پذیر است و بخش خصوصی به راحتی در این امر سرمایه گذاری نمی کند چراکه معدن موضوعی تخصصی و پر ریسک است و باید مطالعات اقتصادی سنگینی روی آن شود و از ظرفیت معدن ایران باید بیشتر و بهتر استفاده کرد و امیدواریم در دوره دولت جدید، طراحی جدیدتری شود تا سرمایه گذاران بخش خصوصی رغبت بیشتری برای سرمایه گذاری داشته باشند.

وی افزود: صندوق ضمانت اکتشاف هم برای بخش معدن تشکیل شد تا اگر کسی در این زمینه سرمایه گذاری و کار کرد اما به نتیجه نرسید هزینه هایش تا حدی تامین شود و از این امر متضرر و نابود نشود.

جهانگیری خام فروشی را هم یکی دیگر از مشکلات صنعت دانست و تاکید کرد: هرچقدر بتوانیم در این بخش ارزش افزوده بیشتری درست کنیم به سود کشور است و قطعا وزیر جدید صنعت ، معدن و تجارت برای مبارزه با خام فروشی و ایجاد ارزش افزوده و همینطور حمایت های گسترده از صادرات و ایجاد خطوط اعتباری صادرات برای کشورهای هدف برنامه های زیادی خواهد داشت.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *