madan tala

رشد چشمگیر اکتشافات معدنی در ایران

تصویر روز :مدیر اکتشاف سازمان توسعه و نوسازی معادن گفت: سرعت و حجم فعالیت‌های اکتشافی در این سال‌ها بی‌سابقه بوده است و حوزه اکتشاف معدنی کشور رونق جدیدی گرفت.
به گزارش باشگاه خبرنگاران جوان، علی اصغرزاده قوچانی‌ مدیر اکتشاف سازمان توسعه و نوسازی معادن و صنایع معدنی ایران اظهار کرد: واقعیت این است، آنچه در ۳۹ سال گذشته در حوزه معادن و اکتشافات معدنی رخ داده حجم بالایی داشته و قابل قیاس با قبل از انقلاب نیست.

وی به فعالیت‌های گسترده سازمان زمین‌شناسی و شرکت ملی فولاد در سال‌های پس از پیروزی انقلاب در جهت فعال سازی حوزه اکتشاف کشور اشاره کرد و گفت: فقط در ۵ سال گذشته پهنه‌های زیادی در کشور پیگیری شد و با محوریت مناطق مرزی از استان سیستان و بلوچستان تا خراسان رضوی، مناطقی در غرب کشور و همچنین بخش‌هایی در مرکز ایران مورد شناسایی قرار گرفت.

اصغرزاده قوچانی‌ یادآور شد: در یک سال گذشته فاز شناسایی ۲۵۰ هزار کیلومتر آغاز شده و تاکنون ۸۵ هزار کیلومتر آن به پایان رسیده و ۶۵ هزار کیلومتر باقی مانده نیز در مرحله پروژه‌های ژئوفیزیک‌ و اطلاعاتی است.

مدیر اکتشاف سازمان توسعه و نوسازی معادن و صنایع معدنی ایران، بیان کرد: نتیجه پروژه‌های اکتشافی در سال‌های اخیر، کشف ۴۰۰ پتانسیل جدید معدنی بود که این اتفاق بیشتر در حوزه فلزات مختلفی از جمله سنگ آهن، سرب، روی، مس، طلا، تیتانیوم‌ و زغال سنگ افتاد.

وی با اشاره به کشف عناصر نادر خاکی در میان اکتشافات اخیر، بیان کرد: باید بپذیریم که سرعت و حجم فعالیت‌های اکتشافی در این سال‌ها بی‌سابقه بوده است و با بودجه ۵۸۰ میلیارد تومانی دولت یازدهم و دوازدهم، حوزه اکتشاف معدنی کشور رونق جدیدی گرفت.

اصغرزاده قوچانی‌، تصریح کرد: ۱۵ بلوک سنگ آهن در استان‌های فارس، هرمزگان‌، کرمان و یزد معرفی شده که نزدیک به ۷۰ یا ۸۰ پتانسیل خوب در این پهنه وجود دارد و برای واگذاری آنها به بخش خصوصی فراخوان اعلام شده است.

وی با اشاره به حضور پر رنگ بخش خصوصی در مزایده‌های معدنی، گفت: اکنون در حال ارزیابی برای شناسایی و انتخاب شرکت‌های خصوصی واجد شرایط برای واگذاری معادن کشف شده هستیم.

مدیر اکتشاف سازمان توسعه و نوسازی معادن و صنایع معدنی ایران، اظهار کرد: در واقع دولت وظیفه خود را اختصاص بودجه برای اکتشاف پهنه‌های معدنی می‌داند، اما تمایلی به ورود در حوزه‌های بعدی چرخه معدن نداشته و ترجیح می‌دهد که معادن کشور توسط بخش خصوصی و مردم اداره شوند.

اصغرزاده قوچانی‌ در پایان یادآور شد: واگذاری معادن به بخش خصوصی در واقع موجب رفتن پول بیشتر به جیب مردم خواهد شد.

 

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *