232851 orig

افزایش صادرات نفت ایران به لطف برجام محقق شد

تصویر روز: وزیر نفت با بیان این که اگر برجام نبود، هم اکنون ایران صادرات نفت نداشت، گفت: ایران هم اکنون برای صادرات و بازاریابی نفت خام خود مشکلی ندارد.
مهندس بیژن زنگنه در حاشیه بیست و دومین نمایشگاه بین المللی نفت، گاز، پالایش و پتروشیمی در جریان بازدید از غرفه های شرکت بالادست صنعت نفت در سالن‌های ٨ و ٩ در جمع خبرنگاران گفت در باره کاهش تولید نفت از سوی کشورهای عضو و غیرعضو سازمان کشورهای صادرکننده نفت (اوپک) گفت: هم اکنون علائمی که از سوی تولید کنندگان به ما می رسد نشان از آن دارد که همه مایل به تمدید توافق کاهش عرضه نفت هستند.
وی افزود: فکر می کنم کشورهای غیرعضو اوپک هم با توافق کاهش عرضه نفت همراهی کنند.

وزیر نفت با تاکید بر این که ایران برای صادرات و بازاریابی نفت خام خود مشکلی ندارد، گفت: قیمت مناسب نفت ۵۵ دلار است.
زنگنه با اشاره به کمک‌های مجلس شورای اسلامی و شخص دکتر علی لاریجانی، رئیس مجلس شورای اسلامی در باره توسعه میدان‌های مشترک، گفت: همواره مجلس در این زمینه موافق ما بوده است، تاکنون وزارت نفت و کمیسیون‌های مرتبط مجلس ده‎ها بار نشست‌هایی برای هماهنگی در خصوص قراردادهای جدید توسعه میدان‌های نفت و گاز داشته اند، سرانجام ما با اعمال دیدگاه‌های نمایندگان کار را به جلو برده ایم.

اگر برجام نبود، صادرات نفت هم نبود
زنگنه در باره اظهارنظر برخی کاندیداهای ریاست جمهوری در باره تاثیر نداشتن برجام بر توسعه میدان های مشترک همچون پارس جنوبی نیز اظهار کرد: اگر برجام نبود، هم اکنون ایران صادرات نفت نداشت، البته ممکن است برخی بگویند چه بهتر ما می توانیم به اقتصاد غیر نفتی برسیم!

وی ادامه داد: اگر کاندیدایی اعتقاد به اقتصاد بدون نفت دارد، در برنامه های خود بگوید اگر روزی بر سر کار آمد صادرات نفت را صفر می کند تا مردم ببینند می شود کشور را بدون نفت اداره کرد یا نه؟ این ناسپاسی است که از منابع حاصل از صادرات روزانه ٢,۵ میلیون بشکه استفاده شود و هم به آنهایی که برای تولید آن زحمت می کشند، حرف بد بزنند.

وزیر نفت گفت: توسعه شتابان میدان‌های مشترک جزو مسائل و راهبردهای اصلی نظام جمهوری اسلامی ایران به شمار می آید و محل مناقشه نیست، اما ما در سال‌های ٨٣ و ٨۴ که تولیدمان به اندازه برخی همسایگان شده بود، کشورهای همسایه قبول کردند که کمیته فنی مشترک در زمینه تولید بهینه تشکیل شود، اما پس از ١٠ سال که تولید ما عقب افتاد آنها حتی جواب نامه‌های ما رو هم نمی دادند.
وی گفت: در ابتدای روی کار آمدن دولت یازدهم و آمدن بنده به وزارت نفت هیچ چیز سر جای خودش نبود، به عنوان مثال به هیچ وجه رابطه کارفرما و پیمانکار درست نبود، در این چهار سال ما فقط آورهای ریخته شده را برداشته ایم تا بتوانیم کار کنیم.

زنگنه با بیان این که به تازگی با افزایش تولید ایران در میدان گازی مشترک پارس جنوبی، قطر طی نامه ای خواستار تشکیل کمیته فنی در زمینه توسعه و تولید در این میدان مشترک شده است، گفت: قدرت اقتصادی، فنی و فناوری ما است که همسایگان ما را پای میز مذاکره می آورد، دیپلماسی بدون پشتوانه مقتدر فنی و اقتصادی نمی توان کار را پیش برد.
ایران در پرونده کرسنت تاکنون هیچ گونه جریمه ای نشده است

وی با بیان این که ایران در زمینه پرونده کرسنت تاکنون هیچ گونه جریمه ای نشده است، گفت: هنوز هیچ چیز قطعی نیست، از این رو به هیچ وجه خبری از اعداد نجومی گفته شده نیست، بلکه ما در این زمینه مدعی هستیم که چرا یک عده با بی تدبیری این‌قدر کشور را در معرض خطر قرار داده اند.

اولویت‌های مکانی و فنی وزارت نفت

وی اظهار کرد: اولویت نخست وزارت نفت از نظر مکانی توسعه میدان های مشترک و از نظر فنی بالا بردن ضریب برداشت نفت در همه میدان هاست، بر اساس برنامه ریزی‌های صورت گرفته برنامه داریم در دولت آینده همه میدان های مشترک تعیین تکلیف شده باشند.
وزیر نفت در باره قراردادهای جدید توسعه میدان های نفت و گاز گفت: اگر بتوانیم در این قراردادها با خارجی ها به توافق برسیم که بیش از ۶٠ درصد از ارزش این قراردادها از سوی شرکت‌های پیمانکاری و سازندگان ایرانی به صورت تضمینی اجرا شود، ظرفیت صنعت نفت کشور به لحاظ کمی و کیفی بسیار بالا خواهد رفت،.

وی ادامه داد: برای رسیدن به این هدف جلسه‎های زیادی با شرکت‌های پیمانکاری، خدماتی و سازندگان داشته ایم تا آنها کیفیت کار خود را افزایش دهند، ایرانی ها در این قراردادها باید سه عنصر زمان، کیفیت و قیمت را در یک شرایط رقابتی داشته باشند.

زنگنه گفت: هم اکنون شرایطی ایجاد شده که شرکت‌های ایرانی نه تنها کیفیت محصولات خود را افزایش دهند بلکه به سمت بازار های بین المللی صنعت نفت نیز بروند، اگر با تحقق قراردادهای نفتی بتوانیم ۵٠ میلیارد دلار کار و پروژه به شرکت‌های ایرانی واگذار کنیم آنها به طور کلی متحول خواهند شد، البته میلیونی اشتغال ایجاد نمی شود بلکه می توانیم ١٠٠ هزار نفر اشتغال ایجاد کنیم، زیرا از اساس صنعت نفت یک صنعت اشتغالزا نیست بلکه صنعتی تولیدی و سرمایه بر است.
وزیر نفت تاکید کرد: شرکت‌های ایرانی هم اکنون در زمینه حفاری، ساخت تجهیزات سنگین و بخشی از ماشین آلات دوار، صنایع دریایی، اجرای تاسیسات سنگین مثل پتروشیمی‌ها وپالایشگاه‌ها بسیار خوب عمل می‌کنند.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *