بانک سرمایه گذاری زمان چیست

تصویر روز: در این هفته یک مطلب بسیار جالب و آموزنده بعنوان بانک سپرده گذاری زمان که ایده اجرای آن از سال ۲۰۱۲ میلادی از یک شهر کوچک سوییس شروع گردیده ،اکنون این ایده تحت عنوان ”بانک زمان ” # توسط وزارت تامین اجتماعی و رفاه سوییس در سراسر این کشور اجرا میگردد منتشر گردید.

خلاصه این طرح اینست که :
[همه شهروندان داوطلب سوییسی میتوانند برای مراقبت از سالمندانی که نیاز به یاری دارند ،بخشی از زمان خویش را به این کار اختصاص دهند و با عضویت در این بانک ،در زمانیکه آنها نیز به کمک نیاز دارند ،دیگر اعضا بانک زمان به کمک وی میآیند و…].

این اقدام موجب گسترش موجب حمایت های انسانی و وحدت ملی در بین مردم کشور سوییس شده است .

این اقدام زیبا و بسیار انسانی میتواند الگویی مشابه برای مردم سایر کشورها باشد .

[شکرانه بازوی توانا ،بگرفتن دست ناتوان است. ]

طول تاریخ و فرهنگ ایرانیان بخصوص در روستاها مملو از این نوع فعالیت های انسانی است و در پاره ای از مناطق البته هم اکنون نیز این نوع سنت با همیت تداوم دارد.

در بسیاری از مناطق کشور ،یک نوع تعاون اجتماعی مرسوم است که همه اقوام و هم ولایتی ها با مشارکت در برگزاری جشن های عروسی ضمن کمک به انجام امور اجرایی مراسم ،در سنتی تحت عنوان ”پول اندازون ”با پرداخت وجه نقد ،سرمایه ای برای شروع زندگی زوجهای جوان جمع آوری میکنند …

در مراسم عزاداریها نیز با فوت یکی از اهالی روستا یا فامیل کمک هایی تقریبا شبیه حمایت های مالی و اجرایی مراسم عروسی به یاری خانواده فرد متوفی میآیند ،تعاون و همیاری صورت میپذیرد.

# اخیرا پست های ارزشمند و فرهنگ ساز دال بر پیشنهاد تحریم و حذف پذیرایی با غذا در مراسم عزاداریها و کاستن از ولخرجی ها و تجملات بیهوده و تفاخر آمیز منتشر میشود که اقدامی بسیار تحسین برانگیز و ارزشمند است .

نگارنده اصالتا اهل شهرستان دماوند هستم .

در دو سه سال اخیر عده ای از جوانان و بزرگان همشهریم با ادغام مراسم سوم و هفتم و حذف پذیرایی ناهار یا شام ،اقدامی که مطابق فرهنگ اصیل اسلامی ،ایرانی است به حمایت از خانواده های سوگوار و کاهش تجملات و هزینه ها و صرفه جویی زمان مبادرت نموده اند.

نسل فرهیخته و دانای امروز میهنمان با جدیت در حال ارتقای شرایط فرهنگی و اجتماعی کشورمان هستند .

بازگشت به باورها و سنت های انسانی و تعاون (جمع گرایی و ارجحیت منافع جمعی و ملی بر فخرفروشی فردی و ضد ارزش معرفی شدن منافع فردی بر منافع جمعی ) در جامعه شریف ایرانی در حال گسترش است.

 دستگیری و حمایت از همدیگر با تشکیل شرکت های تعاونی رفاهی عام، و بهره برداری از خدمات رشته های علمی شاخه های پزشکی ، مددکاری اجتماعی ،مدیریت ریسک ،بیمه ،کارآفرینی و…به روش و رویکرد مدیریت سیستمی و استراتژیک میتواند در فقر زدایی و رشدو توسعه همه جانبه کشور عزیزمان بسیار موثر و کارساز باشد .

اکنون زمان استفاده بهینه از تجربیات تاریخی فرهنگی و علم روز دنیا بطور توام است.

موجهای مهربانی ،حس انسانیت و گذشت نسبت به همدیگر و فرهنگ سازی حفاظت از محیط زیست و منابع طبیعی و استفاده بهینه از منابع کشور و حمایت از یکدیگر در قبال حوادث و بلایای طبیعی و مشکلات اقتصادی(همچون مشارکت ملی و همیت هموطنان شریف در حمایت از خسارت دیدگان درحوادث مختلف و زلزله ها ) بر اساس اصل بی بدیل تعاون و احترام متقابل به یکدیگر را با جدیت و مستمر در حال ترویج است .

گفتار و رفتار امروز مردان و زنان فرهیخته و مهربان ایران ،درسهای کاربردی چگونه زیستن فرزندان عزیزمان است که اکنون الگوهایشان پدران ،مادران ،معلمان و رسانه های ما در جامعه هستند .

بیاییم ما نیز ,,بانک زمان ,,با اهدافی بزرگتر و وسیع تر مبتنی بر فرهنگ غنی اسلامی و ایرانی در جامعه خردمند کشورمان را پایه ریزی کنیم .

حاجی اشرفی
کارشناس مطالعات ریسک و بیمه 

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *