تصویر روز: اختلال در سامانههای تجارت میان گمرک و وزارت صمت باعث شده تا امکان ثبت منشاء ارز برای کالاهای وارداتی وجود نداشته باشد و ترخیص کالا از مبادی رسمی متوقف شود.
به گزارش فارس، ورود هرگونه کالا به کشور از مبادی رسمی از جمله گمرکات سراسر کشور متوقف شد.
در سال مزین به نام تولید، مانع زدایی و پشتیبانیها، با اختلال سامانههای تجارت وزارت صمت و سامانه جامع گمرک امکان ثبت منشاء ارز در گمرکات سراسر کشور با مشکل مواجه شده و بازرگانان و واردکنندگان نمی توانند کالای خود را از گمرکات ترخیص کنند.
طبق روال قدیم بازرگانان از سامانه جامع تجارت کالای خود را ثبت سفارش کرده و پس از تایید و دریافت کد تخصیص، برای صادر شدن کد تخصیص ارز به بانک مراجعه میکردند در مرحله بعد با ورود کالا به کشور با ارائه اسناد مالکیت و سایر اسناد مربوطه بانک کد ساتا را به مشتری اعلام میکرد و در فیلد منشا ارز سامانه EPL گمرک ثبت و بعد از تایید بانک، کالا ترخیص میشد.
در حال حاضر از تاریخ 16 اردیبهشت سامانه جامع تجارت که زیر نظر وزارت صمت است اعلام کرده که منشاء ارز باید از طریق این سامانه ثبت شود و واردکنندگان با مراجعه به بخش عملیات گمرکی و ترخیص، شماره کوتاژ و کد ساتا را وارد کنند تا برای گمرک ارسال شود.
در همین باره مهدوی مدیرعامل یک شرکت بازرگانی و تولیدی با بیان اینکه یک هفته است سامانه جامع تجارت می گوید: اطلاعات را به گمرک ارسال کردهایم اما گمرک میگوید اطلاعات را دریافت نکرده و نمی توان کالا را ترخیص کرد.
این واردکننده عنوان میکند: طی یک هفته اخیر ترخیص کالا از گمرکات سراسر کشور متوقف شده است.گمرک و وزارت صمت همیشه با هم مشکل داشتند اما دیگر قابل تحمل نیست که در سال حمایت از تولید که باید موانع برداشته شود و پشتیبانی کنند وضع به اینجا رسیده است.
بازرگان دیگری که نمی خواهد نامش فاش شود در این باره به فارس میگوید: بارها با سامانه EPL گمرک تماس گرفتیم آنها میگویند اطلاعاتی دریافت نکرده است و مسئولان سامانه جامع تجارت نیز معتقدند که اطلاعات را به گمرک ارسال کردهاند.
وی ادامه میدهد: هیچ دستگاهی پاسخگو نیست و نمیگویند که مقصر هستیم. کالای ما فاسدشدنی و یخچالی است که هر آن امکان خراب شدن آن وجود دارد. علاوه بر آن هزینه انبارداری را به آن باید اضافه کرد. چه کسی مسئولیت عملکرد ناصحیح و اختلافات دستگاههای دولت را میپذیرد؟
در همین باره مهرداد جمال ارونقی معاون فنی گمرک به فارس گفت: طی چند روز اخیر بسیاری از واردکنندگان همین مشکل را داشتهاند که این مسئله باید حل شود.
وی پیش از این در مورد از رسوب و افزایش دپوی کالاهای اساسی در گمرکات و بنادر خبر داده و گفت: براساس آمارهای اعلامی بالغ بر 6 میلیون تن کالای اساسی در مبادی رسمی کشور رسوب کرده که یکی از دلایل آن ابلاغ نشدن رویه ترخیص 90 درصدی از سوی وزارت صمت است.
به گزارش فارس، طبق طی یک ماه اخیر حجم کالاهای اساسی رسوب شده در گمرکات از 4 میلیون تن به 6 میلیون تن افزایش یافته در حالی که در روزهای اخیر اعضای ستاد هماهنگی اقتصادی دولت برای کاهش رسوب جلسه گذاشته و موارد را مصوب کرده بودند که عملیاتی نشد.
روز گذشته نیز علیرضا رزم حسینی وزیر صمت به دلیل واردات کالاهای غیرضرور از مجلس کارت زرد دریافت کرده بود.
دیدگاهتان را بنویسید