تصویر روز: سخنگوی ستاد ملی مقابله با کرونا با اشاره به رعایت ۶۹درصدی پروتکلهای بهداشتی گفت: همه گروههای هدف کشور را تا پایان سال واکسینه خواهیم کرد. قریب به ۳۰۰هزار دوز واکسن برکت به دست ما رسیده که توزیع شده است.
به گزارش تصویر روز به نقل از تسنیم ، علیرضا رئیسی در حاشیه جلسه امروز ستاد ملی مقابله با کرونا با بیان اینکه “امروز در جلسه ستاد مروری بر آخرین وضعیت همهگیری بیماری در جهان داشتیم”، اظهار داشت: در جهان موج جدیدی از بیماری با ویروس جهشیافته کرونا که ویروس دلتا یا هندی است در حال گسترش است و 68 کشور دنیا درگیر این موج بیماری شدهاند و در برزیل بالای 1600 مرگ و در هندوستان 750 مرگ در روز ثبت شد، در اندونزی و بسیاری دیگر از کشورها این ویروس در حال تاختوتاز است.
وی ادامه داد: در کشور خودمان در استانهای جنوبی و شرقی کشور درگیری با این ویروس در حال افزایش است و علیرغم تأکیدات بسیاری که شده است رعایت پروتکلها در کشور کاهش یافته و به 69 درصد رسیده است که عدد بسیار پایینی است و باید میزان رعایت پروتکلها به بالای 85 درصد برسد تا اثربخش باشد. وجود ویروس دلتا در نقاط مختلف کشور با توجه به بالا بودن قدرت سرایت این ویروس باعث افزایش مبتلایان میشود.
رئیسی ادامه داد: 92 شهر در وضعیت قرمز، 183 شهر نارنجی و 173 شهر زرد داریم و تقریباً بیش از نیمی از استانهای کشور درگیر بیماری هستند، برخی استانها در ابتدای درگیری با بیماری هستند و اگر رعایت نکنند ممکن است موج بیماری کل استان را درگیر کند. در اصفهان، ایلام، خراسان جنوبی، کرمانشاه، کهگیلویه و بویراحمد و برخی استانها تنها یک شهر در وضعیت قرمز کرونا قرار دارد و در تهران 10 شهر اسلامشهر، بهارستان، پاکدشت، پردیس، تهران، دماوند، ری، شمیرانات، فیروزکوه و قرچک درگیر بیماری هستند؛ در سیستان و بلوچستان تمام شهرها درگیر بیماری هستند و در فارس، شهرهای جنوبی و شرقی استان درگیر بیماری هستند و در کرمان 10 شهرستان و هرمزگان 11 شهرستان درگیر بیماری هستند.
سخنگوی ستاد ملی مقابله با کرونا با بیان اینکه در جلسه این ستاد بر تشدید کنترل مرزها بهویژه مرزهای شرقی تأکید زیادی شد، خاطرنشان کرد: ما اقدامات نظارتی زیادی در مرزها داشتیم و این اقدامات 117 درصد رشد داشته است؛ باید استانهای درگیر را بهطور ویژه نظارت کنیم، در سیستان و بلوچستان ارتباط مستقیمی با استاندار و دانشگاه علوم پزشکی برقرار شد و کمکهایی انجام خواهد شد. در زمینه تخت و اکسیژنساز در سیستان و بلوچستان مشکل خاصی وجود ندارد اما باید در زمینه رعایت پروتکلها اقدامات بیشتری انجام شود زیرا در سیستان و بلوچستان میزان رعایت پروتکلهای بهداشتی زیر 50 درصد است.
وی با اشاره به لزوم اعمال قانون بر پروتکلشکنان تصریح کرد: قرار شد در سیستان و بلوچستان بسیاری از اماکن و ادارات از جمله ادارات دولتی و بانکها تعطیل شوند.
معاون بهداشت وزارت بهداشت درباره اعمال محدودیتهای کرونایی در شهرهای قرمز بیان داشت: در شهرهای قرمز، کارکنان دولتی حداکثر باید 30 درصد حضور یابند و در مشاغل ضروری نیز حداکثر تا 50 درصد کارکنان میتوانند بهصورت حضوری در ادارات فعالیت کنند و بقیه کارمندان باید بهصورت دورکاری فعالیت داشته باشند.
رئیسی درباره واکسیناسیون کرونا نیز تشریح کرد: طی این هفته و هفته آینده، سرعت واکسیناسیون کرونا افزایش مییابد و تعداد بیشتری واکسن کرونا در اختیار خواهیم داشت، ما در هفته گذشته در کشور ازدحام آنچنانی در مراکز واکسیناسیون نداشتیم و در دو تا سه مرکز در تهران تجمعات و شلوغیهایی بود که با افزایش مراکز تجمیعی و اجرای سیستم نوبتدهی، واکسیناسیون به حالت عادی بازگشته است و مردم به هیچ وجه نگران دوز دوم واکسن کرونا نباشند و افرادی که دوز اول گرفتهاند دوز دوم را نیز حتماً دریافت خواهند کرد. در هفته آینده بهاحتمال زیاد گروههای سنی پایینتر نیز برای انجام واکسیناسیون فراخوان خواهند شد.
وی یادآور شد: قریب به 300 هزار دوز واکسن برکت به دست ما رسیده که توزیع شده است و امیدواریم از هفته آینده با افزایش تولید واکسن ایرانی و واردات واکسن، سرعت واکسیناسیون به حد مطلوبی برسد.
سخنگوی ستاد ملی مقابله با کرونا گفت: ما تاکنون 7 میلیون دوز واکسن کرونا توزیع کردهایم که دو میلیون نفر دوز اول و دوم را گرفتهاند و حدود 4 میلیون نفر نیز فعلاً دوز اول را دریافت کردهاند و در هفته آینده، وضعیت تأمین واکسن کرونا مطلوبتر خواهد بود و از شهریورماه ماهیانه حداقل 10 میلیون دوز واکسن ایرانی کرونا به دستمان خواهد رسید و همه گروههای هدف کشور را تا پایان سال واکسینه خواهیم کرد.
وی با تأکید به اینکه مردم برای تزریق واکسن کرونا از طریق نوبتدهی مراجعه کنند، اضافه کرد: مردم بهصورت حضوری به مراکز مراجعه نکنند؛ ما حدود 870 مرکز تجمیعی در سراسر کشور راهاندازی کردهایم که 75 مورد از این مراکز در تهران است و توانایی تزریق روزانه 200 هزار واکسن کرونا در روز را داریم و این ظرفیت قابل افزایش به 500 هزار دوز در روز است.
رئیسی تصریح کرد: اگر پروتکلهای بهداشتی رعایت نشود پیک پنجم را خواهیم داشت و اگر رعایت شود با توجه به افزایش سرعت واکسیناسیون در آینده نزدیک این دوره را نیز بهخوبی پشتسر میگذاریم.
دیدگاهتان را بنویسید