تصویر روز: دکتر محمدجلیل آل امین، دانش آموختهی فلسفه و فعال رسانهای، در یادداشتی ضمن تبیینِ بخشیِ از مبانیِ معرفتیِ رویکردِ نوینِ رسانهی ملی اعلام کرد:ملتی که ذلت را از ساختارهای حاکمیتِ خفته در سایهی استبدادگرایی قدرت های سلطه می پالاید، ضرورتاً پاداشی به دلچسبی و شکوهِ عزت، نصیبش می شود.
انقلاب اسلامی، انقلابِ برگردان عزت از چنگالِ غارتگرانِ حقوقِ ملت بود. عزتی که اندیشه های آزادِ متألهه با آن اینهمانی وجودی داشته است. عزت، معلولِ استقلال و رهایی از وابستگی هاست.
استقلال، یک مفهوم بنیادین در انقلاب اسلامی است. اصلا انقلاب شد که وابستگی ها فرو بریزد تا استقلالِ از دست رفته، جوانه بزند. انقلاب شد که ظرفیت های مستقلِ خدادادیِ ملت در اندیشه و عمل، برای اداره ی کشور آزاد گردد. انقلاب برای فرو ریختنِ قدرتِ سیاسیِ علاقه مند به آزادیِ خود و وابستگیِ ملت پدید آمد.
ملتی که وابستگی را بپذیرد، نتیجهی منطقی آن، محوِ استقلال و خودِبنیادیِ خداگرایانهی هویتی در افقِ سیاسی آنان خواهد شد.
وابستگی در حاکمیت ها و ادارهی منابع کشور، معرکهی جولانِ امیالِ قدرت هایِ مستبد می شود و در چنین جوامعی، «میلی» ادبیاتِ غالب نظام های سیاسی و رسانهای آنها می شود چرا که با میلِ غاصبانِ قدرت، مناسباتِ سیاسی_اجتماعی شکل می گیرد نه با خیلِ عاقلانِ ملت.
با پخش اخبارِ و تحلیلِ جسورانهیِ بخش خبری ۲۰ و ۳۰ از پدیدهی ناموزون و کریهِ بکارگیریِ وابستگانِ سببی و نسبیِ مدیرانِ ارشد سیاسی_ اجرایی کشور، صدای فرو ریختنِ دیوارهایِ میلی از رسانهی ملی شنیده شد و رایحهی خوشِ عدالت و امید از قرارگاهِ دانشگاه عمومی منتشر شد.
دیوارهایی که در مقاطعی از حیاتِ رسانهی ملی بر بنیادهایِ وابستگی به منافع و مصالحِ معدودی از افراد و احزابِ فرصت طلب و زیادهخواه بنا می شود.
پرداختنِ شجاعانهی صدا و سیما به مسألهی نقضِ ارادهی ملت در ادارهی کشور از جانب هر فرد، حزب یا جریانی که باشد، طلوعیِ درخشنده از عزت و استقلال را در افقِ رسانهی ملیِ نمایان کرد. طلوعی که می تواند در صیرورتِ تاریخی در گام دوم انقلاب، شروعی برای یک تحول در نظامِ رسانهای همهی رسانه های تکلیفگرا در کشور باشد.
استقرارِ استقلال و استمرار عزت در هر مرتبهای که باشد ستودنی و قابل تحسین است چرا که از ارزش هایِ والایِ حضرتِ باری تعالی است که با نفسِ انسانِ آزاده و آزادیخواه ملایمتِ وجودی دارد.
دیدگاهتان را بنویسید