۱۵ درصد مشترکان برق “پرمصرف” هستند

تصویر روز: مدیرعامل شرکت مدیریت شبکه برق ایران گفت: ۱۵ درصد مشترکان برق “پرمصرف” هستند که باید مصرف برق خود را کاهش داده تا مشمول تعرفه‌های بالاتر نشوند.

به گزارش پایگاه اطلاع‌رسانی وزارت نیرو (پاون)، آقای مصطفی رجبی مشهدی افزود: پیرو بند “ی” تبصره ۸ قانون بودجه سال ۱۴۰۰ برای اصلاح تعرفه‌های مشترکان خانگی، مراحل کارشناسی طرح به پایان رسیده که در صورت تصویب آن در هیئت دولت، با کاهش یارانه برق پرداختی به این دسته از مشترکان، نرخ برق مصرفی مشترکان پرمصرف با قیمت تمام شده محاسبه خواهد شد.

وی خاطرنشان کرد: رفتار مصرفی مشترکان پرمصرف به گونه‌ای است که گاه بین ۱۵ تا ۲۰ برابر یک مشترک کم مصرف، از برق استفاده می‌کنند.

رجبی مشهدی با اشاره به بررسی‌های صورت گرفته از آثار منفی این روند مصرفی خاطرنشان کرد: بررسی‌ها نشانگر آن است که اگر این مشترکان در پیک تابستان امسال مصرف خود را مدیریت می‌کردند، دچار خاموشی نمی‌شدیم.

رجبی مشهدی با تقسیم مشترکان به سه گروه کم مصرف یا خوش مصرف، پرمصرف و بسیار پرمصرف افزود: از بین ۳۰ میلیون مشترک خانگی، ۸۵ درصد یعنی حدود ۲۵ میلیون در رده کم مصرف و خوش مصرف قرار می‌گیرند که قبض برق آن‌ها به طور میانگین کمتر از ۳۰ هزار تومان است.

سخنگوی صنعت برق تعداد مشترکان پرمصرف را حدود ۵ میلیون مشترک عنوان کرد و افزود: از این بین حدود ۸۵۰ هزار مشترک بسیار پرمصرف هستند که بیش از دو برابر الگو برق مصرف می‌کنند.

رجبی مشهدی گفت: بر اساس طرحی که در حال بررسی‌های کارشناسی است، هزینه برق مصرفی مشترکان بسیار پرمصرف با نرخ تمام شده و غیریارانه‌ای محاسبه خواهد شد که جزئیات آن پس از تصویب در هیئت وزیران اطلاع‌رسانی خواهد شد.

وی با دعوت از همه مشترکان برای مدیریت در مصارف خود، افزود: این طرح نیز در صورت تصویب توسط هیئت دولت اجرایی خواهد شد، در راستای تحقق عدالت و تغییر رفتار مصرفی مشترکان است، چرا که مشترکان پرمصرف در حال حاضر با مصرف بیشتر، از یارانه بیشتری هم بهره‌مند می‌شوند.

مدیرعامل شرکت مدیریت شبکه برق ایران و سخنگوی صنعت برق، یکی از راهکار‌های کنترل رفتار مصرف مشترکان بسیار پرمصرف را بکارگیری کنتور‌های هوشمند عنوان و خاطرنشان کرد: در حال حاضر به‌منظور نصب ۵ میلیون کنتور هوشمند برای مشترکان پرمصرف برنامه‌ریزی شده است که امیدواریم با انجام آن، این برنامه نیز در پیک تابستان سال ۱۴۰۱ مورد استفاده قرار گیرد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *