تصویر روز: یک فنجان قهوه یا چای صبحگاهی چند مزیت برای تقویت مغز دارد و میتواند خطر سکته مغزی را کاهش دهد.
اگر شما فردی هستید که روزانه قهوه و چای میخورد، مغز شما ممکن است از شما تشکر کند. مطالعه جدیدی که در ژورنال PLOS Medicine منتشر شد، نشان داد افرادی که چهار تا شش فنجان قهوه در روز همراه با نوشیدن چای مینوشند، کمتر دچار سکته مغزی و زوال عقل میشوند.
مطالعه حاضر دادههای بیش از ۳۵۰ هزار فرد سالم بین ۵۰ تا ۷۴ سال را به دست آورد و مصرف قهوه و چای را مورد ارزیابی قرار داد. این فواید در افرادی که قهوه را به تنهایی یا همراه با چای مینوشیدند مشاهده شد.به گزارش باشگاه خبرنگاران جوان، به نقل ازToday، در مقایسه با افرادی که چای یا قهوه ننوشیده اند، خطر زوال عقل و سکته مغزی ۲۸ درصد کاهش یافته است. اگرچه این مطالعه نتوانست علت و معلولی را اثبات کند، اما دلیل دیگری نیز دارد که چرا گنجاندن قهوه در الگوی غذایی شما نیاز است.
فواید قهوه بر روی مغز
مطالعات قبلی نشان داده است که قهوه فواید زیادی برای سلامتی دارد. این گیاه تیره رنگ پلی فنول هایی مشابهی که در میوه ها و سبزیجات یافت می شود را دارد. مطالعات متعددی درباره ارتباط بین مصرف متوسط قهوه و سلامت بهتر مغز، از جمله کاهش خطر زوال شناختی و بیماری پارکینسون انجام شده است.
همچنین کاهش برخی سرطان ها، بهبود سلامت کبد، کاهش خطر ابتلا به دیابت نوع دو و کاهش خطر نارسایی قلبی را می توان از دیگر مزایای بالقوه مصرف قهوه و چای دانست.
نقش کافئین بر سلامتی
مطالعات متعددی برای ارزیابی اینکه کدام مؤلفه بیشترین تأثیر را بر سلامتی دارد، انجام شده است. مطالعهای در سال ۲۰۱۷ در Annals of Internal Medicine نشان داد افرادی که قهوه مینوشند بیشتر از افرادی که قهوه نمینوشند عمر میکنند و مزایای افزایش مرگومیر صرف نظر از اینکه قهوه کافئیندار یا بدون کافئین باشد دیده میشود و خطر مرگ در افرادی که حداقل دو تا سه فنجان در روز مینوشیدند، ۱۸ درصد کاهش پیدا می کند.
یک مطالعه اخیر در استرالیا نشان داد که خوردن شش یا بیشتر فنجان قهوه در روز میتواند خطر ابتلا به زوال عقل را تا ۵۳ درصد در مقایسه با افرادی که فقط از یک تا دو فنجان قهوه در روز مینوشند، افزایش دهد. خطر کاهش حجم مغز نیز مشاهده شد. علاوه بر این، افرادی که دارای استعدادهای ژنتیکی خاصی هستند ممکن است با مصرف بالای کافئین در معرض خطر بیشتری قرار بگیرند.
کافئین برای چه افرادی مضر است؟
انواع خاصی از ژن میتواند منجر به افزایش حساسیت به کافئین و در نتیجه افزایش خطر مشکلات قلبی شود. این امر به ویژه برای افرادی که آریتمی قلبی را تجربه میکنند میتواند خطرناک باشد. همچنین افرادی که باردار، شیرده هستند، از زخم معده رنج میبرند، یا مبتلا به اختلالات خواب یا میگرن هستند، باید از مصرف قهوه خودداری کنند. اما مصرف متوسط (به عنوان سه تا چهار فنجان در روز یا ۴۰۰ میلیگرم کافئین تعریف میشود) برای تقویت سلامتی بسیار مفید است.
بهترین روش دم کردن قهوه
قبل از اینکه بتوانید از مزایای قهوه در فنجان خود بهره ببرید، باید بدانید که چگونه آن را بخرید، ذخیره کنید و دم کنید. اگرچه اطلاعات در مورد فواید قهوه ارگانیک در مقابل غیر ارگانیک کمیاب است، اگر هدف شما اجتناب از آفتکشهای روی دانه است، یک گزینه ارگانیک به دستیابی به آن کمک میکند.
یک مطالعه در سال ۲۰۲۰ در مجله اروپایی قلب و عروق پیشگیرانه نشان داد که دم کردن قهوه با فیلتر کاغذی برای بهترین تأثیر بر سلامت قلب بهینه است. این به این دلیل است که فیلترهای کاغذی ترکیبات موجود در قهوه را که ممکن است خطر حمله قلبی را تحت تاثیر قرار دهند، حذف میکند.
علاوه بر این، از آنجایی که قهوه میتواند به عناصر محیطی واکنش نشان دهد، توصیه میشود قهوه را دور از نور، گرما، هوا و رطوبت نگهداری کنید. اگر قصد استفاده از قهوه را در عرض یک هفته ندارید، باید در فریزر در ظرف یا کیسهای نگهداری کنید که در برابر سوختگی فریزر مقاوم باشد.
برای اینکه بهترین تاثیر را از قهوه خود بدون آسیب رساندن به سلامتی خود داشته باشید، باید از قهوه سیاه یا بدون هیچ گونه شیرین کننده اضافه شده استفاده کنید.
دیدگاهتان را بنویسید