تصویر روز: یک مقام وزارت امور خارجه آلمان اعلام کرد دولت متبوعش پیشنهادات ایران در مذاکرات وین را غیرقابل قبول میداند.
یک مقام وزارت امور خارجه آلمان اعلام کرد: پیشنهاداتی که ایران در جریان دور اخیر مذاکرات وین برای حلوفصل اختلافات مطرح کرده است، از نظر برلین قابل قبول نیست.
این مقام آلمانی که رویترز به نامش اشارهای نکرده است، در خصوص پیشنهادات ارائه شده از سوی جمهوری اسلامی ایران در مذاکرات وین اظهار داشت: «پیشنهادات مطرح شده از سوی ایران درباره برنامه هستهای این کشور قابلقبول نیست. ما این پیشنهادات را بهدقت و بهطور کامل بررسی کردهایم و به این نتیجه رسیدیم که ایران تقریباً همه چیزهایی که در دورهای قبلی مذاکرات بر سر آنها توافق شده بود را تغییر داده است.»
وی ادامه داد: «این پیشنهادات نمیتوانند مبنایی برای دستیابی به یک نتیجه مطلوب در مذاکرات باشند. ما انتظار داریم هیأت ایرانی پس از انجام مشورتهای لازم در تهران، با پیشنهادات واقعبینانه به وین بازگردد.»
به گزارش تسنیم به نقل از رویترز، این دور از مذاکرات وین از روز دوشنبه با محوریت رفع تحریمهای یکجانبه و غیرقانونی آمریکا علیه ایران، در سطح معاونان و مدیران وزارتخانههای امور خارجه جمهوری اسلامی ایران و کشورهای 1+4 به ریاست علی باقری معاون وزیر امور خارجه و مذاکرهکننده ارشد جمهوری اسلامی ایران و انریکه مورا معاون سرویس اقدام خارجی اتحادیه اروپا که به نمایندگی از جوزپ بورل مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا نقش هماهنگکننده کمیسیون مشترک برجام را برعهده دارد، آغاز شد.
هیأت ایرانی در جریان دور تازه مذاکرات وین که از دوشنبه گذشته با محوریت رفع تحریمهای یکجانبه و غیرقانونی آمریکا علیه ایران، در سطح معاونان و مدیران وزارتخانههای امور خارجه جمهوری اسلامی ایران و کشورهای 1+4 به ریاست علی باقری معاون وزیر امور خارجه و مذاکرهکننده ارشد جمهوری اسلامی ایران و انریکه مورا معاون سرویس اقدام خارجی اتحادیه اروپا آغاز شد، پیشنهاداتی را برای شکستن بنبست ایجاد شده در دورهای قبلی مذاکرات و حلوفصل مواردی که در دورهای قبلی باعث به نتیجه نرسیدن مذاکرات شده بود، به طرفهای مقابل ارائه کرد.
یک منبع نزدیک به تیم مذاکره کننده ایران در خصوص این پیشنهادات و متون ارائه شده به طرفهای دیگر مذاکرات از سوی هیأت ایرانی، به خبرنگار تسنیم گفت: متون ارائه شده ایران، متوازن بوده و با ظرافت در تطابق کامل با مفاد توافق سال 2015 و قطعنامه 2231 شورای امنیت سازمان ملل متحد نگاشته شده اند.
این منبع آگاه با اشاره به اینکه پیش نویس 6 دور قبل نیز بخش عمده ای از این متون را شکل داده اند، تصریح کرد: اروپا و آمریکا اگر بهصورت جدی به دنبال توافق باشند، فرصت مناسبی با اینمتون ایجاد شده است.
بیشتر بخوانید
دیدگاهتان را بنویسید