omcron.corona.1

«اُمیکرون» احتمالا وارد کشور شده است

تصویر روز: دکترسوری گفت: با توجه به مشاهده اُمیکرون درکشور‌های همسایه به احتمال زیاد این واریانت وارد کشور شده است.
دکتر سوری رییس کمیته کشوری اپیدمیولوژی کووید-۱۹ و عضو شورای مشورتی علمی وزارت بهداشت در گفت و گو با باشگاه خبرنگاران جوان از ساری، گفت: تاکنون برای اُمیکرون مورد ثابت و تایید شده‌ای در کشور گزارش نشده است، اما با توجه به مشاهده این ویروس در برخی کشور‌های همسایه از جمله عربستان، پاکستان ، ترکیه و امارات احتمال اُمیکرون تاکنون وارد کشور شده است.

او افزود: اُمیکرون به دلیل سرعت انتشار زیاد و ابتلای افراد بیشتر در زمان کمتر پنجمین واریانت هشدار دهنده سازمان بهداشت جهانی است و اگر چه مرگ و میر و شدت بیماری در این واریانت کمتر است، اما عده زیادی را در مدت کمی می‌تواند مبتلا کند.

دکترسوری ادامه داد: اُمیکرون در جهان رو به گسترش است و اگر چه در آفریقا به شکل گسترده تری گزارش شده است، اما هنوز به واریانت قالب در هیچ منطقه‌ای تبدیل نشده است.

رییس کمیته کشوری اپیدمیولوژی کووید-۱۹ گفت: اُمیکرون با تست‌های موجود قابل تشخیص است و به دلیل اینکه راه دریافت و عفونت آن یکسان است، استفاده از ماسک و فاصله گذاری اجتماعی برای مقابله با این واریانت جوابگو است.

عضو شورای مشورتی علمی وزارت بهداشت افزود: شواهد نشان می‌دهد افرادی که دو یا سه دوز واکسن کرونا دریافت کرده اند کمتر در معرض ابتلا به این واریانت هستند، اما این موضوع به مطالعات و بررسی بیشتر نیاز دارد.

اُمیکرون خطری بالقوه برای ایران
دکترسوری گفت: با توجه به اینکه گردش ویروس امیکرون زیاد و بسیاری از موارد ابتلا نیز بدون علامت هستند افراد باید این ویروس را خطر بالقوه‌ای برای خود و اطرافیانشان در نظر بگیرند.

رییس کمیته کشوری اپیدمیولوژی کووید-۱۹ بر کنترل بیشتر مبادی ورودی و خروجی کشور تاکید کرد و ادامه داد: ایرانیانی که سفر‌های خارجی داشتند و اکنون وارد کشور شده اند شاید هیچ گونه علامت بیماری نداشته باشند، اما امکان دارد بیمار باشند و افراد دیگر را مبتلا کند.

احیای مجدد طرح شهید سلیمانی
عضو شورای مشورتی علمی وزارت بهداشت گفت: طرح شهید سلیمانی با رویکرد‌ها و سازوکار‌های جدید بزودی به استان‌ها ابلاغ می‌شود و در آن نقش سازمان‌ها پررنگ‌تر دیده شده است.

دکترسوری بر لزوم گسترش همکاری‌های بین بخشی در طرح جدید شهید سلیمانی تاکید کرد و افزود: نیرو‌های خط مقدم مقابله با کرونا خسته شده اند و بار سنگینی نیز روی شانه‌های حوزه سلامت بوده است به همین دلیل اکنون زمان آن است که همه سازمان‌ها برای مقابله با کرونا وارد میدان شوند.

رییس کمیته کشوری اپیدمیولوژی کووید-۱۹ ادامه داد: نقش سازمان‌های تحقیقاتی و دانشجویان تحصیلات تکمیلی در طرح جدید شهید سلیمانی بیشتز است و آن‌ها نیز برای حل مشکلات بکار گیری خواهند شد.

عضو شورای مشورتی علمی وزارت بهداشت استفاده از از فن آوری‌های نوین را از دیگر رویکرد‌های طرح شهید سلیمانی اعلام کرد و گفت: این طرح بازگشت به زندگی عادی را هدف قرار داده است و بازگشایی مشروط مدارس و لغو محدودیت‌ها تردد شبانه از نشانه‌های آن است.

او افزود: در این طرح هوشمندانه، با نگاه علمی و استفاده از شواهد و تجارب موفق جهانی تلاش خواهد شد تا جامعه از شرایط بحرانی نجات یابد.

مازندران مستعد طغیان
رییس کمیته کشوری اپیدمیولوژی کووید-۱۹ گفت: مازندران به واسطه تردد‌ها و جابجایی زیاد جمعیت استعاداد طغیان‌های ناشی از اپیدمی با منشا‌های مختلف از جمله اُمیکرون را دارد.

او افزود: منشا گسترش این اپیدمی و پیک جدید کرونا طغیان‌های احتمالی است که ممکن است در زمان یا مکان محدود اتفاق بیفتد به همین دلیل باید همه استان‌ها هوشیار باشند.

دکترسوری شاخص‌ها در سطح استان را خوب اعلام کرد و گفت:کارکرد مدافعان سلامت در مازندران نسبت به میانگین کشور قابل قبول است.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *