تصویر روز: شرکت بیمه حافظ با عملکرد مطلوبی که در چند سال اخیر داشته است،توانسته است در شاخصهای مهم بیمه گری ،آمار قابل توجهی از خود به جای بگذارد
توانگری مالی
شرکت بیمه حافظ با عملکرد مطلوبی که در چند سال اخیر داشته است، با افزایش 52 درصدی سطح توانگری مالی خود، توانسته به سطح یک توانگری مالی صنعت بیمه دست یابد. نسبت توانگری این شرکت در سال 1400 برابر با 110 درصد است که نشان از روند رو به اطمینان برای جبران خسارات دارد. همانطور که مشخص است پس از کسب نسبت 52 در سال 1398و 72 در سال 1399، این شرکت موفق به کسب نسبت 110 در سال 1400 شده است که روند صعودی در نسبت توانگری این مجموعه را نشان می دهد.
نکته قابل توجهی که باید به آن دقت کرد این است که از منظر درصد رشد نسبت توانگری در سال 1400، شرکت بیمه حافظ جزء شش شرکت برتر صنعت بیمه میباشد . شرکت بیمه حافظ با درصد رشد نسبت توانگری 52/8 درصدی، بیش از دو برابر متوسط صنعت بیمه در این حوزه افزایش نسبت توانگری داشته است.
حق بیمه تولیدی
رشد شرکت بیمه حافظ تنها به نسبت توانگری خلاصه نمیشود، آمارها نشان میدهد که تا پایان آذرماه سال 1400، این شرکت توانسته است به اندازه کل سال 1399 حق بیمه تولیدی داشته باشد. همچنین در سال 1399، با تولید 1088 میلیارد ریال حق بیمه، این شرکت توانسته است رشد 104 درصدی را نسبت به سال 1398 ثبت کند. لازم به ذکر است که شرکت بیمه حافظ با این درصد رشد در حق بیمه تولیدی، رکورددار درصد رشد در صنعت بیمه در سال 1399 است که آمار قابل توجهی است.
درصد رشد حق بیمه تولیدی شرکت بیمه حافظ در سال 1399 را میتوان با درصد رشد حق بیمه تولیدی صنعت بیمه نیز مورد مقایسه قرار داد. این مقایسه کمک میکند درک بهتری از سهم از بازار شرکت بیمه حافظ بوجود آید. شرکت بیمه حافظ در سال 1399، 104% رشد در حق بیمه تولیدی داشته است که این عدد برای صنعت بیمه تنها برابر با 37% می باشد؛ این مسأله مبین این می باشد که بیمه حافظ در سال اخیر سهم خود را از حق بیمه تولیدی در صنعت بیمه افزایش داده است.
حق بیمه تولیدی به تفکیک رشته
برای بررسی دقیقتر این موضوع، میتوان این درصد رشد حق بیمه تولیدی را به تفکیک رشتهها نیز مد نظر قرار داد. همانطور که مشخص است در اکثر رشتهها (10 رشته از 12 رشته مورد بررسی) درصد رشد حق بیمه تولیدی شرکت بیمه حافظ بسیار بیشتر از درصد رشد صنعت بیمه بوده است. این مساله برای رشتههای زندگی، هواپیما، درمان، کشتی و آتشسوزی محسوستر است.
تعداد بیمهنامه صادره
توجه به این نکته نیز حائز اهمیت است که به دلیل تورم موجود، در بسیار از موارد درصد رشد حق بیمه ناشی از تورم است. هرچند که درصد رشد حق بیمه تولیدی شرکت بیمه حافظ در تمامی رشتهها بسیار بیشتر از مقدار تورم در سال 1399 بوده است، اما بررسی تعداد بیمهنامههای صادره و مقایسه آن با صنعت بیمه نیز میتوان نگاه بهتری را به عملکرد شرکت بیمه حافظ داشته باشد. همانطور که مشخص است شرکت بیمه حافظ در نمودار درصد رشد تعداد بیمهنامههای صادره نیز بسیار عملکرد خوبی داشته است. علارغم وجود پاندومی کرونا و کاهش استقبال از بیمه درصد رشد اندک بیمهنامه بازار بیمه مشخص است، شرکت بیمه حافظ با عملکرد مطلوب، توانسته در اکثر رشتهها رشدی بسیار بیشتر از صنعت بیمه را از آن خود کند که این مساله نیز نشان از افزایش سهم این شرکت در بازار بیمه در سال 1399 داشته است. بررسی عملکرد این شرکت تا پایان سال 1400 نیز همین مساله را تایید میکند
لازم به ذکر است که هرچند فاکتور درصد رشد میتواند حائر اهمیت باشد، اما تاثیرگذاری آن با توجه به سهم از شرکت حق بیمه تولیدیای که دارد نیز دارای اهمیت است. رشته شخصثالث و مازاد که حدود 47 درصد سهم از شرکت را دارا میباشد، درصد رشدی حدود 52% دارد. اما رشتههایی مانند زندگی و درمان با سهم از شرکت بیش از 8%، دارای درصد رشد بسیار زیاد به ترتیب 2302 درصد و 991 درصد میباشند که با توجه به سهم از شرکتشان، دارای اثرگذاری فراوانی بر رشد جایگاهی این شرکت داشته اند. در سایر رشتههای بیمهای که سهم آنها کمتر از 6% است نیز درصد رشد حق بیمه تولیدی آنها قابل توجه است.
همچنین سهم از شرکت تمامی رشتههای بیمهای شرکت بیمه حافظ در شش سال اخیر مد نظر قرار گرفته است. همانطور که مشخص است علارغم رشد حق بیمه تولیدی در تمامی رشتهها، این شرکت به سمت متوزان کردن پرتفوی تولیدی خود گام برداشته است. این مساله در تغییر سهم از بازار رشتههای بیمهای زندگی، مسئولیت و درمان قابل مشاهده است.
شبکه فروش کارآمد
نکته قابل توجه دیگری که باید مد نظر قرار گیرد، نقش شبکه فروش در شرکت بیمه حافظ است. بررسی آمار این شرکت در مقایسه با صنعت بیمه نشان میدهد که بیش از 92 درصد از کل حق بیمه تولیدی این شرکت به صورت غیر مستقیم توسط نمایندگان و کارگزاران تولید میشود. این درحالی است که سهم حق بیمه تولیدی غیرمستقیم بخش خصوصی صنعت بیمه برابر با 7/87 درصد، بخش دولتی برابر با 1/77 درصد و کل صنعت بیمه نیز برابر با 5/80 درصد میباشد.
همچنین لازم به ذکر است که حق بیمه تولیدی غیرمستقیم شرکت بیمه حافظ در سال 1399 بیش از دو برابر (120%) سال 1398 بوده است. با توجه به رشد 104% کل حق بیمه تولیدی، این مساله نشان میدهد که سهم حق بیمه تولیدی غیرمستقیم شرکت بیمه حافظ در حال افزایش است. همچنین در این شکل سهم کارگزاران و نمایندگان و حق بیمه تولیدی مستقیم شرکت بیمه حافظ نیز مشخص شده است. از کل 1088 میلیارد ریال حق بیمه تولیدی، 60 درصد مرتبط با نمایندگان، 33% مرتبط با کارگزاران و در نهایت 7% نیز به صورت مستقیم بوده است.
دیدگاهتان را بنویسید