تصویر روز: رئیس اتاق بازرگانی مشترک ایران و چین از برنامه ریزی برای افزایش مبادلات تا ۵۰ میلیارد دلار خبر داد.
اسدالله عسگر اولادی افزود : از ۲۸ سال پیش روابط ما با چین رو به توسعه بوده است و یک میلیارد دلار در ۱۰ سال قبل را به ۵۰ میلیارد دلار در ۲۰۱۴ رساندیم.
وی افزود: به دلیل کاهش قیمت نفت در سال ۹۴ معاملات به ۴۰-۳۸ میلیارد دلار رسید و در ۱۰ ماه امسال ۳۶ میلیارد دلار مبادله داشتیم.
وی تصریح کرد: علت اصلی کاهش ارزش تجارت ، افت قیمت نفت و کالاهای پتروشیمی است که تلاش می کنیم سال اینده با ۲۰ درصد افزایش به مرز ۵۰ میلیارد دلار در سال اینده برسانیم.
عسگر اولادی گفت : رئیس جمهور چین بعد از ۱۴ سال روز شنبه اینده وارد ایران می شود که این سفر تاثیر زیادی بر روابط اقتصادی و سیاسی دارد و از چین بدلیل حمایت در مذاکرات۱+۵ تشکر می کنیم.
وی ادامه داد : زمانی که هیچ کسی نفت را از ما نمی خرید روزی ۵۰۰ تا ۶۰۰ هزار بشکه نفت به چین صادر کردیم و وقتی اخم غرب را دیدیم لبخند شرق را پذیرفتیم تا هزینه تحریم را جبران کنیم.
عسگر اولادی افزود: سفر رئیس جمهور چین تاثیر زیادی بر برنامه های ما دارد و در برنامه ششم ، چین را به دید دراز مدت نگاه می کنیم و هر دو دولت اراده دارند تا نگاه ۵۰ ساله داشته باشند.
وی ادامه داد: بعد از برجام از چین در خواست کردیم تا به جای یک بانک چند بانک با ما کار کنند و بانک های ایرانی هم چند تا بانک کار کنند.
عسگراولادی افزود: چینی ها با تبعیت از روابط بین المللی و برداشتن هر نوع منع روابط بانکی ، مناسبات را بیشتر می کند.
عسگراولادی با بیان اینکه ما به دنبال خرید کالای مصرفی با کیفیت پایین نیستیم ، گفت: از چین درخواست کردیم سرمایه گذاری مشترک داشته باشیم و کالاهای کوچک و متوسط مصرف زیادی در کشور ما دارد و ۶۰-۵۰ میلیارد واردات نیاز است که با کمک چینی ها می توانیم مصرف منطقه را نیز از سهم بازار بدهیم.
وی افزود: منطقه ۳۰۰ میلیون نفری در اطراف داریم که به کالاهای چینی نیازمند هستند، ما در ایران با کمک چین می توانیم تولید و صادر کنیم و مواد اولیه، تکنولوژی و سهم بازار خوب را از چینی ها می خواهیم.
رئیس اتاق بازرگانی مشترک ایران و چین تصریح کرد: در سفر به شانگهای از رئیس جمهور چین درخواست کردیم بسته ای برای افزایش ۲۰ درصدی سالانه مبادلات را داشته باشیم.
وی ادامه داد: می توانیم کالاهای انرژی ، پتروشیمی ، میعانات گازی ،سنگ های معدنی، خشکبار ، محصولات کشاورزی،انجیر، ماهی و غیره به چین صادرکنیم و تقریباً مبادله ۴۰ میلیارد دلاری ( ۲۲ میلیارد دلار صادرات و ۱۸ میلیارد دلار واردات) داریم که قابل توسعه است.
عسگراولادی افزود : در سه نمایشگاه چین شرکت می کنیم و امسال یک نمایشگاه دیگر در ۱۰ اسفند بر پا می شود که برنامه ریزی برای حضور داریم.
وی تصریح کرد: هر سال ۵ تا ۶ هیئت چینی را پذیرایی می کنیم و بسته کالاهای وارداتی از چین شامل مواد اولیه، کالاهای مصرفی، کالاهای الکترونیکی، الکترونیکی و ماشین آلات است.
دیدگاهتان را بنویسید