تصویر روز: وزیر نیرو گفت: با ساخت خط انتقال جدید ، ظرفیت انتقال برق به ارمنستان از ۳۰۰ به ۱۲۰۰ مگاوات افزایش می یابد.
حمید چیت چیان در پایان چهاردهمین اجلاس کمیسیون مشترک ایران و ارمنستان در پاسخ به خبرنگار خبرگزاری صدا و سیما گفت: در حال حاضر دو خط انتقال برق میان دو کشور با ظرفیت ۳۰۰ مگاوات در حال بهره برداری است و امروز سند جدیدی غیر از سند جامع همکاری های دو کشور برای همکاری موسسات تحقیقات صنعت برق امضا شد.
وی افزود: اهمیت اجلاس چهاردهم از این لحاظ بیشتر است که در آستانه سفر آقای روحانی به ارمنستان برگزار شد و علاوه بر بررسی همکاری های گذشته و جاری دو کشور درباره آینده مناسبات هم بحث و تبادل نظر شد که مهمترین موارد آن تبادل انرژی برق ، گاز طبیعی و همکاری زیست محیطی در رودخانه ارس است.
چیت چیان گفت: همکاری های بانکی، بیمه ای و ایجاد منطقه آزاد در خاک ارمنستان و گسترش همکاری های تجاری و اقتصادی هم بررسی و قرار شد دو کشور در چارچوب کریدور شمال جنوب اعم از ترانزیت برق از خاک ارمنستان به گرجستان و روسیه و همچنین کریدور حمل و نقل جاده ای و ریلی همکاری کنند و باید همه ظرفیتهای همکاری را فعال کنیم.
وزیر نیرو گفت: گازرسانی به دو شهر ارمنستان با همکاری شرکت ملی گاز ایران هم دنبال می شود .
بنابراین گزارش در ادامه “آشوک مانوکیان” وزیر زیرساخت انرژی و منابع طبیعی ارمنستان با بیان اینکه اجلاس چهاردهم سنگبنای توسعه همکاریهای ایران و ارمنستان خواهد بود، گفت : امیدواریم با همت دو طرف تلاشها در کوتاهترین مدت به نتیجه برسد.
وزیر انرژی ارمنستان هم با ابراز خرسندی از سفر به ایران و قدردانی از استقبال ایرانی ها گفت: در این اجلاس سند جامع همکاری دو کشور امضا شد که شامل زمینه های بهداشت، انرژی و دیگر موارد می شود.
وی افزود: ایران و ارمنستان دو کشور همسایه و برادر هستند و تلاش می کنیم همکاری های دو کشور به عالی ترین و بالاترین سطح ارتقا یابد و در اجلاس تهران دورنمای مناسبات دو کشور را بخوبی بررسی کردیم و امیدواریم با اجرای تفاهم نامه ها و توافق نامه های دو کشور تا یکسال آینده به اهداف تجاری و اقتصادی برسیم.
مانوهیان ؛ سند جامع را حاصل اجلاس چهاردهم دانست و گفت: ارمنستان از هرگونه همکاری با ایران استقبال می کند.
در حال حاضر مبادلات تجاری ایران و ارمنستان بیش از ۴۰۰ میلیون دلار است و ارمنستان اجازه دارد بیش از ۶ هزار قلم کالا را با پرداخت حقوق گمرکی کمتر به اتحادیه اروپا صادر کند که این مسئله میتواند برای ایران فرصت بسیار مناسبی باشد تا از طریق ارمنستان بتواند کالاهای خود را با حقوق گمرکی پایینتر به اتحادیه اروپا صادر کند.
دیدگاهتان را بنویسید