تصویر روز: رئیس کل بانک مرکزی با اشاره به روند کاهش نرخ ارز تصریح کرد : سفته بازان ارز حتما ضرر خواهند کرد.
ولی الله سیف در مصاحبه با صدا و سیما؛ گفت: در هفته های اخیر بازار ارز تحت تاثیر افزایش تقاضای فصلی قرار داشت که در روزهای اخیر هم به اوج خود رسید.
وی افزود : بانک مرکزی همواره تلاش می کند در این شرایط کمتر اظهارنظر کند و بیشتر به اقدامات عملی بپردازد که خوشبختانه اثرگذار هم است.
سیف گفت: نرخ ارز واقعی کمتر از نرخهای فعلی است و سفته بازان و کسانی که با هدف سود موقت خرید کردند ، حتما خسارت می بینند چون نرخ ارز باز هم کاهش خواهد یافت و متغیرها و شاخص های اقتصادی این موضوع را نشان می دهد.
وی درباره معرفی فروشندگان عمده ارز به سازمان امور مالیاتی هم گفت: این سازمان از طریق مرکز اطلاعات حسابهای بانکی ، جابجایی ها و تراکنش های پرترافیک را کنترل می کند تا مشخص شود آیا این افراد اظهارنامه های خود را پرداخت کرده اند یا نه و اقدامات بعدی را انجام می دهند.
رئیس کل بانک مرکزی گفت: اگر حتی دلالان هم این ارزها را بفروشند یا به اسم افراد دیگری معامله شود بازهم در حسابهای بانکی قابل ردیابی است و سازمان مالیات کارهای خود را انجام می دهد.
وی درباره یکسان سازی نرخ ارز هم گفت : بارها در این باره صحبت کرده ام اما گاهی این حرفها را طور دیگری رسانه ای می کنند اما تلاش ها و اقدامات یکسان سازی نرخ ارز همچنان ادامه دارد و بخشی از مسیر را طی کرده ایم.
سیف اظهار داشت : این سیاست ها همچنین ادامه دارد اما یکسان سازی نرخ ارز ، پیش نیازهایی می خواهد که یکی از آنها تسهیل روابط بانکی بین المللی است تا تسویه حسابهای بانکی براحتی انجام شود و به این سمت حرکت می کنیم و به شرایطی خواهیم رسید که اعلام کنیم نرخ ارز یکسانی داریم و برای مردم هم اطلاع رسانی خواهد شد.
وی تصریح کرد : چرا اینقدر روی دلار متمرکز هستیم و انرا عامل موفقیت می دانیم که برای من جای سوال است .
سیف گفت: چرا عنوان می شود که بانک مرکزی بارها نظرش را نسبت به یکسان سازی نرخ ارز تغییر داده است ؟ از قبل از برجام یعنی در سال ۱۳۹۴ گفتم بعد از عادی سازی روابط شش ماه زمان می خواهیم چون پیش نیاز یکسان سازی نرخ ارز سرعت دسترسی در استفاده از منابع است .
سیف افزود : خواهش می کنم از قول من بگویید حداقلی از کارگزاری بین بانکی برای یکسان سازی نرخ ارز نیاز داریم ، پیش ان هم مشکلی نداریم و کار خود را انجامی می دهیم.
وی اظهار داشت : ما هم قبول داریم که باید هرچه زودتر به سمت یکسان سازی نرخ ارز حرکت کنیم اما اصل کار استمرار وضع ثبات و ارامش است ، تا زمانی که پیش نیازها اماده نشده است نظام را نسبت به این موضوع متعهد کنیم.
رئیس بانک مرکزی درباره بخشش جریمه دیرکرد بازپرداخت وامهای کشاورزی زیر صد میلیون تومان هم گفت: سیاستی که در این باره تصویب شده مشروط به این است که باعث افزایش پایه پولی نشود.
سیف افزود: قرار است از محل تسعیر نرخ ارز حداکثر ۴۵ هزار میلیارد تومان برآورد شود که پس از کسر اقدامات پیش بینی شده باید بخشی از آن برای سیاست های خاصی هزینه شود که یکی از آنها بخشودگی جریمه دیرکرد است و البته نباید باعث افزایش پایه پولی شود.
رئیس بانک مرکزی گفت: این روشی که تصویب شده است باعث افزایش پایه پولی می شود که برای رفع این مشکل در نشستهایی با مدیران عامل بانکها از آنها خواستیم با حداکثر اختیارات خود در این زمینه اقدام کنند که قول دادند همکاری کنند و در دست انجام است.
دیدگاهتان را بنویسید