توافق ۵۱ میلیارد دلاری ایران با ایتالیا و فرانسه

تصویر روز : طی سفر رئیس جمهور به اروپا در مجموع بیش از ۵۰ میلیارد دلار قرارداد و تفاهم‌نامه‌ در زمینه‌های مختلف اقتصادی بین ایران و دو کشور ایتالیا و فرانسه به امضا رسیده است.

این سفر که به اعتقاد بسیاری از ناظران ابعاد اقتصادی آن پررنگ‌تر از وجه سیاسی آن بوده است با انعقاد قرارداد‌های زیادی برای همکاری‌های اقتصادی همراه شد که می‌تواند شروع فصل جدیدی برای اقتصاد ایران در دوران پسا برجام باشد. سفری که شاید بتوان یکی از مهمترین نکات آن را حضور هیاتی از بخش خصوصی و اتاق بازرگانی تهران و ایران دانست.

حضوری که به گفته محسن جلال پور – رئیس اتاق بازرگانی ایران – موثر و جدی بوده و بخش خصوصی ایران توانسته تعاملات مناسبی را با بخش خصوصی طرف‌های مقابل در این سفر برقرار کند.

حجم تفاهم‌ها در این سفر با کشور ایتالیا بیش از ۱۸٫۴ میلیارد دلار و با فرانسه ۳۳ میلیارد دلار عنوان شده است که در مجموع ۵۱٫۴ میلیارد دلار با این دو کشور قراردادهای اقتصادی به امضا رسیده است. در جریان دیدارها با مقامات اقتصادی ایتالیا ۱۴ سند همکاری در زمینه‌هایی چون انرژی، زیرساخت، فولاد، کشتی سازی،بازرگانی، همکاری‌های بندری،حفظ نباتات،پزشکی و دارویی امضا شده است.

همچنین بنا به گفته رئیس اتاق بازرگانی ایران بخش خصوصی ایران سه قرارداد به ارزش حدود سه میلیون یورو در زمینه زیربنایی، فولاد و کشتی‌سازی با بخش خصوصی ایتالیا منعقد کرده است.

اما در سفر به فرانسه قرارداد با شرکت‌های مهم خودروسازی این کشور توجه‌ها را به سوی خود جلب کرد. در سفر رئیس جمهور به فرانسه قراردادهایی به ارزش ۳۳ میلیارد دلار شامل توافق با شرکت‌های پژو سیتروئن،‌ایرباس و توتال به امضا رسید.

بر این اساس با توافق صورت گرفته بین ایران و فرانسه پژو سیتروئن با قراردادی شراکتی به ارزش ۴۰۰ میلیون یورو (۴۳۶ میلیون دلار) با شرکت ایران خودرو به ایران باز خواهد گشت.

پژو تحت این قرارداد با شرکت ایران خودرو همکاری خواهد کرد و نخستین خودروی محصول این همکاری در سال ۲۰۱۷ از خط تولید خارج خواهد شد. همچنین شرکتهای پژو و سیتروئن با ایران خودرو برای تولید سالانه ۲۰۰ هزار خودرو با استفاده از قطعاتی که در ایران تولید می شوند همکاری خواهند کرد.

در سال ۲۰۱۱ حداکثر یک میلیون و ۶۰۰ هزار دستگاه خودرو وارد بازار ایران شد که پیش بینی می شود تا سال ۲۰۲۰ تولید خودرو به بیش از یک میلیون و ۴۰۰ هزار و در نهایت دو میلیون دستگاه در سال افزایش پیدا کند.

همچنین به گفته یکه زارع – مدیرعامل گروه صنعتی ایران خودرو – همکاری استراتژیک با گروه پژو سیتروئن به عنوان یک فرصت منحصر به فرد برای طرفین خواهد بود تا از مزایای رقابتی یکدیگر به خصوص در زمینه فن آوری و ایجاد یک چشم انداز درازمدت بهره برداری کنند.

از سوی دیگر شرکت نفتی توتال تفاهم نامه‌ای برای خرید نفت از ایران بویژه برای پالایشگاههای فرانسوی و اروپایی امضا کرد. این شرکت همچنین به بررسی پتانسیل های صنعت نفت ایران برای ارزیابی حضور گسترده‌تر خواهد پرداخت.

شرکت هواپیمایی ایرباس ۱۱۴ هواپیمای مسافربری به ایران ایر تحویل خواهد داد و همچنین خدمات آموزش خلبان و تعمیر و نگهداری فراهم می‌کند. این سفارش که بر مبنای قیمت‌های اعلام شده از سوی ایرباس، ۲۷ میلیارد دلار ارزش دارد شامل ۱۲ فروند هواپیمای سوپرجامبوی دو طبقه ای ۳۸۰ و ۲۱ فروند هواپیما از خانواده ای ۳۲۰ و ۲۴ فروند ای ۳۲۰ نئو است. همچنین ۷۳ فروند هواپیمای پهن پیکر سفارش ایران شامل ۲۷ ای ۳۳۰ و ۱۸ ای ۳۳۰ نئو و ۱۶ ای ۳۵۰ هستند.

همچنین شرکت خط کانتینر فرانسوی CMA CGM برای همکاری در زمینه کشتیرانی و توسعه پایانه های بندری توافق کرد. شرکت سوئز که در زمینه محیط زیست فعالیت دارد برای تصفیه آب و شرکت سانوفی برای محصولات پزشکی با ایران قرارداد امضا کردند. ایسنا

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *