تصویر روز: مهندس محمود نوریان با اشاره به بهره برداری از ۳ پروژه بزرگ چادرملو در استان یزد گفت : مدیران چادرملو هیچگاه قایل به حفظ وضع موجود و عافیت طلبی نبودند، بلکه با ابتکار و دور اندیشی همواره در پی نوآوری و توسعه فعالیت های شرکت در چارچوب وظایف محوله بوده اند و در این راه علاوه بر ریسک، انرژی بسیاری نیز صرف و خوشبختانه تا کنون نتایج مثبتی هم کسب کرده ایم .
وی افزود : چادرملو در اوج تحریم ها و بحران اقتصادی کشور موفق به تکمیل طرح های برنامه ریزی شده خود گردید بطوریکه توانستیم بهره برداری از کارخانه فولاد چادرملو با ظرفیت تولید سالیانه ۱ میلیون تن شمش فولاد را آغاز کنیم از ویژگی های این کارخانه بهره گیری از جدید ترین فناوری های روز دنیا و اجرای روش هات شارژ در تولید شمش است که این امکان رو به ما می دهد ظرفیت تولید را تا ۱ میلیون و ۳۰۰ هزار تن ارتقاء دهیم و از طرفی در مصرف آب و برق نیز صرفه جویی قابل توجه داشته باشیم .
وی همچنین از جمله طرح های به اتمام رسیده چادرملو را طرح نیروگاه ۵۰۰ مگاواتی سیکل ترکیبی چادرملو در مجتمع فولادی اردکان عنوان کرد و گفت : این نیروگاه با هدف تامین واحد های فعال در این مجتمع احداث گردیده که خوشبختانه بهره برداری از ظرفیت کامل آن آغاز شده وهم اکنون به شبکه سراسری برق کشور متصل شده است .
وی یکی دیگر از طرح های شرکت معدنی و صنعتی چادرملو را که آخرین گام برای تکمیل زنجیره تولید می باشد. کارخانه نورد فولاد سرمد ابرکوه عنوان کرد و گفت : ما با مشارکت ۶۵ درصدی خود در هزینه ساخت و بهره برداری از این طرح توانستیم چرخه تولید فولاد از معدن تا نورد را تکمیل کنیم و انشالله در طرح های آتی این زنجیره کاملتر و گسترده تر خواهد شد .
مدیر عامل چادرملو در خصوص نقش شرکت معدنی و صنعتی چادرملو در توسعه معادن و صنعت فولاد گفت : امسال توانستیم سرمایه شرکت را ۱۰۵ درصد افزایش دهیم و از مبلغ ۱۷ هزار ۱۰۰ میلیارد ریال فعلی به ۳۵ هزار میلیارد ریال برسانیم که البته در دو مرحله اتفاق می افتد ، ابتدا از مبلغ ۱۷ هزارو ۱۰۰ میلیارد ریال به مبلغ ۲۸ هزارو ۲۱۵ میلیارد ریال در سال جاری افزایش یافت و در مرحلۀ دوّم ، از مبلغ ۲۸ هزارو ۲۱۵ میلیارد ریال به مبلغ ۳۵ هزار میلیارد ریال ، حداکثر ظرف مدت دو سال می رسد .
مهندس نوریان در خصوص طرح های آینده چادرملو نیز افزود : کار ساخت واحد احیاء در مجاورت کارخانه تولید شمش فولاد به سرعت ادامه دارد و پیش بینی می کنیم در سال ۱۳۹۶ بهره برداری از این واحد صنعتی که قادراست سالانه ۱ میلیون ۵۵۰ هزار تنآهن اسفنجی تولید کند آغاز شود . همچنین طرح افزایش ظرفیت کارخانه گندله سازی مجتمع اردکان از ۳ میلیون و ۴۰۰ هزار تن فعلی به ۴ میلیون تن هم، یکی دیگر از برنامه های توسعه بخش چادرملو است که برای تامین گندله مورد نیاز واحد احیاء و فولاد چادرملو ، ارفع و غدیر ایرانیان در نظر گرفته شده است .
مدیر عامل چادرملو در پاسخ به این سوال که با توجه به مناسب نبودن شرایط بازار سنگ آهن و فولاد در جهان چرا چادرملو باشتاب در حال اجرای طرح های توسعه خود می باشد؟ گفت : ما با شناخت از عوامل رشد و توسعه صنعت جهانی باید خودمان را برای بقاء و رقابت در بازارهای داخلی و خارجی آماده کنیم باید توجه داشت ارزش افزوده در مواد معدنی در مراحل فرآوری بدست می آید پس یکی از اهداف اصلی ما ارزش آفرینی محصولات در چرخه تولید است از طرفی با مجهز کردن خود به تکنولوژی و دست آوردهای جدید در امر استخراج و تولید، تلاش می کنیم با کاهش هزینه ها قابلیت رقابت پذیری را کسب کنیم ، دیگر زمانی نیست که تنها به آنچه که در اختیار داریم قناعت کنیم بلکه شناخت و بهره گیری از نوآوری های روز دنیا از ملزومات و لازمه توسعه است ، این امر محقق نمی شود الا با نوآوری و سرمایه گذاری مناسب .
نوریان تاکید کرد :امروز لازم است متفاوت از آنچه تاکنون برای معادن و صنایع معدنی برنامهریزی شده است درباره تجهیز، توسعه و مدیریت منابع غنی معدنی کشورمان ، برنامهریزی دقیقتر و اصولیتری داشته باشیم. درحالی که می بینیم هنوز مشکلاتی در این صنعت وجود دارد که مانعی قابل توجه در توسعه و رسیدن معادن به جایگاه اصلی خود در اقتصاد کشورمان است.
مهندس نوریان تصریح کرد : یکی از عوامل بسیار مهم در مدیریت هزینه تولید ، خصوصی سازی است که متاسفانه در کشور ما خصوصی سازی معادن صحیح انجام نشده است و دولت حاضر نیست معادن را به بخش خصوصی واگذار کند تا با استفاده از تجربه و تخصص موجود در بخش خصوصی بتوان شرایط بحرانی برخی معادن را برطرف کرد.
وی با اشاره به نقش معادن و صنایع معدنی در ایجاد اشتغال و توزیع ثروت در مناطق مختلف گفت : مهترین نکته در نقش صنایع معدنی و بخشهای تکمیلی آن بحث ایجاد اشتغال در مناطق محروم است چون عموماً معادن در بخشهای دور افتاده و خارج از محیط شهری قرار دارند اما نکته دیگر اینکه نباید فراموش کرد در این صنعت، اشتغالزایی غیر مستقیم بیشتر از اشتغالزایی مستقیم است. به عنوان مثال در شرکت صنعتی، معدنی چادر ملو با اجرایی شدن تمام طرحهای موجود بیش از ۷ هزار فرصت شغلی مستقیم و ۳۵ هزار فرصت شغلی غیر مستقیم ایجاد شد است .
نوریان در پایان موضوع بومی سازی قطعات و تجهیزات مورد نیاز در معادن و صنایع معدنی را نیز یکی از شاخص های بسیار مهم در امر خود اتکایی و سرمایه گذاری دراز مدت عنوان کرد و گفت : شرکت چادرملو هر ساله توانسته است با همکاری صنعتگران خلاق در داخل کشور بسیاری از قطعات مورد نیاز خود را بومی سازی کند .
وی در گفت و گوی اختصاصی با ویژه نامه گسترش صمت افزود : تاکنون بیش از ۹۲۰۰ قطعه در این شرکت بومی سازی شده است و همه تلاش ما این بوده و هست تا علاوه بر بومی سازی قطعات، به علوم روز و فناوریهای نوین جهانی در بخش های معدن و صنایع فولاد نیز دسترسی پیدا کنیم و در همین راستا توانستهایم ۶۰ تا ۷۰ درصد از پروژههای خود را با توانمندیهای داخلی راهاندازی کنیم وعلاوه بر میلیون ها دلارصرفه جویی ارزی به اشتغال مولد نیز کمک شایانی نمائیم.
دیدگاهتان را بنویسید