تصویر روز: افزایش میزان خرج بخش دولتی و بالارفتن حجم مصرف داخلی موجب شده رشد اقتصادی آلمان، صاحب برترین اقتصاد حوزه پولی یورو در سال ۲۰۱۶ به بالاترین حد خود طی ۵ سال اخیر برسد.
براساس آمارها رشد تولید ناخالص داخلی آلمان به رقم ۱.۹ درصد رسیده که نسبت به میانگین حوزه پولی یورو ۰.۲ درصد بالاتر است. در این زمان رشد برترین اقتصاد دنیا یعنی آمریکا ۱.۶ درصد گزارش شده است.
آلمان در سال ۲۰۱۶ در زمینه مازاد بودجه به رکورد رسیده است. مازاد بودجه این کشور به رقم ۲۳ میلیارد و ۷۰۰ میلیون یورو رسیده که از سال ۱۹۹۰ میلادی بی سابقه گزارش شده است. افزایش میزان مالیات بردرآمد و کاهش نرخ بیکاری عوامل افزایش مازاد بودجه آلمان معرفی شده اند.
این مازاد بودجه به صندوقی ویژه واریز خواهد شد. اعتبارات این صندوق برای پاسخگویی به مایحتاج اولیه پناهجویان از جمله مسکن آنها صرف خواهد شد.
آنگلا مرکل، صدراعظم آلمان گفت: «این مازاد بودجه فدرال است، باید ارقام مربوط به بیمه های بیکاری و بازنشستگی را لحاظ کرد. همچنین با مسئله ایالات آلمان و نهادهای محلی روبرو هستیم. بنابراین زمانی که به کل بودجه فدرال نگاهی می اندازیم می بینیم که ناچیز است.»
وزارت دارایی آلمان با انتشار گزارش ماهانه خود پیش بینی کرده روند روبه رشد اقتصاد این کشور در سال ۲۰۱۷ ادامه داشته باشد. ینس وایدمن، رییس بانک مرکزی آلمان نیز می گوید: «دلیل قوت داشتن بنیه اقتصادی آلمان را باید در استفاده صحیح از ظرفیتهای تولیدی که میانگینی بالاتر از حوزه پولی یورو دارند جستجو کرد. بازار کار نیز با توجه به حجم بالای تقاضای داخلی سال گذشته صاحب رکورد بوده است.»
با این وجود موسسه آلمانی مطالعات اقتصادی و بازار بنام «جی اف کی» مراتب نگرانی خود را نسبت به افزایش نرخ تورم در کشور و تبعاتی که اعمال سیاستهای اقتصادی حمایت گرایی دونالد ترامپ، رییس جمهوری آمریکا بر اقتصاد آلمان دارد اعلام کرده است.
رالف بورکر، کارشناس موسسه جی اف کی گفت: «سیاستهای حمایت گرایی اقتصادی می تواند برای کسانی که در بخش صادرات فعالیت دارند مشکل ساز باشد و تردید ایجاد کند. برخی افراد نسبت به امنیت شغلی خود نگرانتر خواهند بود.»
بخش صادرات همواره بعنوان موتور اقتصادی آلمان معرفی می شد. اکنون بالارفتن مصرف داخلی و مخارج دولتی وابستگی کشور به فعالیتهای بخش صادرات را پایین آورده است.
دیدگاهتان را بنویسید