تصویر روز: رئیس قوه قضائیه اعلام کرد: یکی از مهمترین نکاتی که بر عهده این قوه است بحث برخورد با مفسدان اقتصادی است.
به گزارش صداوسیما، آیت اله آملی لاریجانی در همایش نقش دادسراها در تامین امنیت اقتصادی و تحقق اقتصاد مقاومتی به موضوع تامین امنیت اقتصادی اشاره کرد و افزود: در سالی که عنوان سال اقتصاد مقاومتی مطرح شده است دستگاه قضایی وظیفه بسیار مهمی بر عهده دارد.
وی ادامه داد: اگر چه بحث اقتصاد مقاومتی بحث فراقوه ای است و در واقع مسئولیت اصلی را دستگاه اجرایی بر عهده دارد اما همه قوا باید دست به دست هم بدهند تا بحث اقتصاد مقاومتی به یک سرانجام صحیحی برسد.
رئیس قوه قضاییه با بیان اینکه در ابلاغ سیاست بحث اقتصاد مقاومتی همه قوا مخاطب واقع شده اند گفت: یکی از مهم ترین نکاتی که به قوه قضائیه بر می گردد بحث برخورد با مفسدان اقتصادی است اما فقط ویژه برخورد با جرم و مجازات نیست بلکه در مقام رسیدگی به این پرونده ها نیز باید راههای وقوع جرم نیز کشف شود که چرا در یک پرونده سنگینی مانند امیر منصور آریا اعتماد مردم سلب می شود و چنین پرونده هایی تشکیل می شود.
آیت الله آملی لاریجانی افزود: در واقع باید دید چه خلاهای قانونی و فرا قانونی وجود دارد که یک شعبه ای از بانک در شهرستانی به خود اجازه می دهد به دور از نظارت های عالی ( از بانک مرکزی) این همه اسناد اعتباری برای فردی صادر کند و بدون پشتوانه صحیح گشایش اعتبار کند.
وی ادامه داد: باید دید در این پرونده خلاها کجاست و همین طور در پرونده نفتی که هنوز مفتوح است و در مسیر رسیدگی قرار دارد که باید نقاط خلا و ضربه پذیر این پرونده ها را شناسایی کنیم.
رئیس قوه قضائیه در ادامه گفت: دستوری که از مقامات اجرایی صادر می شود با ابهاماتی که دارد و همینطور قوانین عامی که دارای ابهاماتی هستند باعث می شود وقتی این دستورات در اختیار مسئولان اجرایی قرار گیرد مورد سواستفاده قرار می گیرد و آن مامور هر طور که می تواند آن را تفسیر کند.
وی افزود: باید این گلوگاه ها شناسایی شود و برای اصلاح قوانین و کاربرد قضایی در اختیار مسئولان قرار گیرد.
آیت الله آملی لاریجانی گفت: البته باید توجه کرد برخی تخلفات دستگاه های اجرایی جرم نیست اما راه را برای جرم دیگران باز می کند.
رئیس قوه قضائیه افزود: نبود نظارت کافی در دستگاه های اجرایی گاهی سبب تخلفات و جرم های بزرگتر می شود.
دیدگاهتان را بنویسید