تویوتا پریوسکمتر کسی را میتوان یافت که به صنعت خودرو علاقه داشته باشد و پرفروشترین خودروی هیبریدی جهان را نشناسد. اولین سری تویوتا پریوس (Toyota Prius) که نخستین وسیله نقلیه هیبرید با تولید انبوه در تاریخ خودروسازی جهان است، در سال ۱۳۷۶/ ۱۹۹۷ رونمایی شد. این خودرو که تا سال ۱۳۸۲/ ۲۰۰۳ تولید شد، در سه سال اول مختص بازار ژاپن بود و بعد از آن به انگلستان و آمریکا راه یافت. پریوس اولیه در ظاهر و اندازه بدنه، بین کرولا و کمری قرار میگرفت و با پیشرانهای به قدرت ۷۲ اسب بخار، مصرف سوختی در حدود پنج لیتر در ۱۰۰ کیلومتر داشت. در مجموع، ۱۲۳ هزار دستگاه پریوس نسل اول در کارخانه تویوتای ژاپن تولید شد که علاوه بر موفقیت تجاری، جوایز متنوعی در بحث طراحی و فناوریهای مدرن از بنیادهای مهم جهانی دریافت کرد.
لکسوس آر.ایکس
امروزه خودروهای کراساوور زیادی در بازار خودرو حضور دارند که البته تفاوت زیادی با یکدیگر ندارند. کافی است نگاهی به لکسوس آر ایکس (RX) بیندازید تا براحتی مشخص شود، این خودرو و بخصوص نسل چهارم آن یک سر و گردن از سایر رقبای خود بالاتر است. سری محصولات کراساوور آر ایکس، اولین بار سال ۱۳۷۶/ ۱۹۹۷ از سوی شرکت لکسوس (که زیرمجموعه تویوتا و به عنوان برند لوکس آن به شمار میرود) معرفی شد و تولید آن تا سال ۱۳۸۲/ ۲۰۰۳ ادامه یافت.
هوندا ریجلاین
تاکنون این پیکاپ قدرتمند ساخت شرکت هوندای ژاپن وارد ایران نشده، اما با مرور مستندات منتشر شده میتوان به لذت سواری کراساوور در یک پیکاپ پی برد. ریجلاین در هیبت یک پیکاپ پا به میدان مبارزه گذاشته، اما تولیدکنندگان آن اعتقاد دارند، علاقه مندان این خودرو برخلاف این تصور که قاعدتا دوستداران وانتها و کامیونتها هستند، غالبا آنهایی هستند که از پشت کراساوور به داخل اتاق این خودرو پا گذاشته و از سواری آن لذتی چند برابر خواهند برد. پیکاپ ریجلاین در نمونه پایه قیمتی حدود ۳۰ هزار دلار (حدود ۱۱۳ میلیون تومان) را برای خود در نظر گرفته که در نمونه فول آپشن این قیمت به حدود ۴۳ هزار دلار (حدود ۱۶۲ میلیون تومان) خواهد رسید.
هیوندای جنسیس جی ۹۰
شرکت هیوندای کره برای به دست آوردن بخشی از بازار خودروهای لوکس، به تولید نمونه جنسیس جی ۹۰ از سال ۱۳۹۵/ ۲۰۱۶ اقدام کرد. این خودرو که شباهت زیادی به مرسدس بنز کلاس اس (S) دارد، توانسته علاقهمندان زیادی را به سمت خود جلب کند.
هیوندای النترا
یکی از محصولات قدیمی و پرطرفدار شرکت هیوندای نمونه النتراست که از سال ۱۳۶۹/ ۱۹۹۰ به بازار معرفی شد و از همان ابتدا در جهان و خصوصا ایران مورد توجه قرار گرفت. تولیدکنندگان این خودرو در طول این سالها با تغییرات مداوم توانستند پنج نسل النترا را طراحی و به بازار عرضه کنند.
هیوندای سانتافه
سانتافه نیز جزو پرطرفدارترین محصولات شرکت هیوندای کره است که از زمان تولید تاکنون، مدلهای مختلف آن اقبال حضور در بازار ایران را داشتهاند و در تمام این مدت توانسته رقیب سرسختی برای محصولات ژاپنی باشد.
تویوتا هایلندر
یکی دیگر از محصولات شرکت معتبر تویوتاست که تا امروز نتوانسته راهی جادهها شود. هایلندر که جزو کراساوورها دستهبندی میشود، کمی از راو۴ (RAW4) بزرگتر است و برای کسانی که معتقدند این مدل خودرویی کوچک است میتواند انتخابی مناسب باشد.
لکسوس ایاس۳۵۰
این مدل همچنان ادامهدهنده راه سازنده آن است که همانا لوکس و منحصربهفرد بودن محصول است. ایاس۳۵۰ (ES350) خودرویی آرام و بهینه شده همراه با طراحی مدرن و امکانات و ویژگیهایی است که سرنشینانش را براحتی از سرسختیها و دشواریهای دنیای بیرون همچون سر و صدا و ترافیک جدا میکند. استفاده از انواع تجهیزات رفاهی در کنار بهروز بودن آنها، کوچکترین نگرانیای را برای سرنشینان لکسوس باقی نمیگذارد.
مرسدس بنز جیالای
بسیاری از شما منتظر اعلام نام یکی از بزرگترین خودروسازان جهان در این فهرست بودید. هشتمین محصولی که توانسته در این فهرست حضور پیدا کند، سری جیالای (GLE) مرسدس بنز است. اگر دوست دارید علت هشتم شدن این برند مطرح جهانی را بدانید، باید بگویم در تهیه نرمافزارهای سیستم ایمنی این خودرو اشتباهاتی وجود داشته و سبب شده تا سیستم طبقهبندی سرنشین جلو بخوبی نتواند کالیبره شود. مفهوم این خطا نیز به این معنی است که سیستم ایمنی این خودرو بدرستی نمیتواند در ردیف جلو یک بزرگسال را از صندلی کودک تشخیص دهد.
سوبارو لگاسی
این خودرو به طور رسمی وارد ایران نشده، اما از ایمنترین و دوستداشتنیترین سدانهای بازار است که باتوجه به قیمت بسیار مناسب، انبوهی از امکانات رفاهی را یدک میکشد. این خودرو دارای سیستم آیسایت (Eyesight) است که شامل سیستمهای ایمنی پیشرفته مانند هشدار برخورد از جلو و ترمز اتوماتیک پیش از برخورد است. اینها میتواند خودرو را برای جلوگیری از برخورد به طورکامل و با حداقل صدمات متوقف کند.
دیدگاهتان را بنویسید