تصویر روز: رئیس اداره محیط زیست قلعه گنج گفت :منطقه کوهستانی مارز از توابع شهرستان قلعه گنج یکی از زیستگاه های پلنگ ایرانی است ، این حیوان نیز در فهرست (آی یو سی ان) جز گونه های در معرض انقراص قرار می گیرد.
به گزارش باشگاه خبرنگاران از کرمان حسین عبدالله زاده گفت : منطقه حفاظت شده مارز با وسعتی حدود ۲۰۰هزار هکتار یکی از وسیعترین مناطق حفاطت شده استان کرمان محسوب می شود که زیستگاه گونه های ارزشمندی همچون پلنگ ایرانی، خرس سیاه آسیایی ، هوبره و چرندگانی همچون کل ،بز، قوچ و میش میباشد که با توجه به آگاهی دامداران ساکن در منطقه حفاظت شده مارز در خصوص ارزش این گونه های حیات وحش همکاری لازم را جهت حفاطت از آنها دارند و منطقه مارز جز زیستگاههای امن پلنگ محسوب می شود.
عبدالله زاده بیان داشت:سازمان حفاظت محیط زیست در راستای حفاطت از این گونه ارزشمند پلنگ ایرانی اقدام به بیمه آن کرده و به دامدارانی که توسط حمله پلنگ مورد خسارت جانی یا مالی قرار می گیرند توصیه میگردد که در اسرع وقت به اداره حفاظت محیط زیست شهرستان مراجعه کرده تا نسب به استفاده از مزایای بیمه ،این دامداران مورد حمایت قرار گیرند و غرامتشان پرداخت شود.
عبدالله زاده با بیان اینکه آسیب به این گونه پلنگ ایرانی مشمول مجازاتهای سنگین شامل،حبس و پرداخت یک یکصد میلیون تومان ضرر و زیان به محیط زیست می شود گفت : دلیل اینکه تعدادی از دامداران در منطقه مارز به دفعات متعدد مورد خسارت پلنگ قرار می گیرند تداخل محل چرا و نگهداری دامها با زیستگاه پلنگ و کمبود طعمه در زیستگاه این گونه حفاظت شده ، به دلیل خشکسالی های چندین ساله توصیه می شود دامداران حهت حفاظت از دام های خود محل نگهداری دامهای خود را استاندارد کنند.
در گفت وگو با تعدادی از دامداران منطقه مارز حفظ گونه های در خطر انقراض نظیر پلنگ ایرانی، خرس سیاه آسیایی ، هوبره که در منطقه مارز زیست می کنند وظیفه همه ماست و حتی اگر پلنگ به گوسفندانمان حمله کند هرگز ما به این گونه نادر حیوانی حمله نخواهیم کرد.
اقای امیری از دامداران منطقه مارز نیز در این باره به خبرنگار ما گفت: قریب به یک سال است که پلنگ به تعداد قابل توحهی از دامهای من حمله کرد و آنها را کشت و بنده هم دچار خسارت شدم و لی متاسفانه هنوز غرامت دامهای خود را دریافت نکرده ام .
یکی دیگر از دامدارانی که مورد حمله پلنگ قرار گرفته است به ما می گویید: چندماه پیش پلنگ به دامهای من حمله کرد و تعداد از آنها نیز تلف شدند و بنده نیز به اداره محیط زیست شهرستان مراجعه کردم که در جواب به من گفتندچنانچه مشخص شود که این حادثه با حمله پلنگ اتفاق افتاده خسارت وارده بعد از طی مراحل قانونی توسط محیط زیست جبران خواهد شد. اما با این که طبق شواهد مشخص شد که پلنگ به دامهای من حمله کرده است هنوز هیچگونه خسارتی به بنده داده نشده است.
جانوارن وحشی هر ساله با حمله به دامهای دامداران قلعه گنجی تعداد زیادی از آنها را تلف می کنند که با توجه به بیمه بودن تعدادی از این گونه ها در خطر انقراض در منطقه قلعه گنج هنوز با گذشت بیش از یک سال تعدادی از دامداران قلعه گنجی غرامت خود را ناشی از حمله پلنگ ایرانی دریافت نکرده اند.
باتوجه به این که پلنگ ایرانی از طرف اتحادیهی بین المللی حفاظت از طبیعت (IUCN) در سال ۲۰۰۸ در فهرست جانوران در خطر انقراض قرار گرفت و این گونه در خطر انقراض نیز در سال ۹۴ بیمه شد که ،طبق قانون بیمه ی ما ، موظف است در برابر خسارات حمله هر قلاده پلنگ تا سقف ۶۵ میلیون تومان غرامت به دادمداران پرداخت کنید اما تعدادی از کشاوزران قلعه گنجی که دام آنها مورد حمله پلنگ قرار کرفته است با گذشت بیش از یک سال متاسفانه هنوز غرامت خود را دریافت نکرده اند.
در کمال تاسف باید این مطلب ذکر شود که با توجه به این که منطقه حفاظت شده مارز جز زیستگاهای پنلگ ایرانی در جنوب کرمان است علیرغم بیمه بودن این گونه در خطر انقراض با گذشت بیش از یک سال از حمله پلنگ ایرانی به دامداران منطقه و وارد آمدن خسارت به آنها این دامداران هنوز غرامت بیمه را دریافت نکرده اند که این وضعیت نگران کننده است.
دیدگاهتان را بنویسید