ikco

همکاری قطعه سازان اسپانیایی با ایران خودرو

تصویر روز: سازندگان ایرانی و قطعه سازان زنجیره تامین ایران خودرو در نشست مشترک با هیاتی از انجمن قطعه سازان کشور اسپانیا که به نمایندگی از هزار قطعه ساز این کشور به ایران سفر کرده اند،‌ محورهای تعامل و همکاری با یکدیگر را بررسی کردند.

به گزارش تصویر روز صنعت خودرو اسپانیا در رده دوم اروپا و رتبه هشتم قرار دارد و انجمن سازندگان قطعات و مجموعه های خودرو اسپانیا موسوم به «سرناتو» با یک هزار عضو نقش اصلی را در این زمینه ایفا می کند. مدیرعامل سرناتو به همراه هیاتی از منتخبین این انجمن با سفر به ایران و نشست مشترک با قطعه سازان رنجیره تامین گروه صنعتی ایران خودرو راه های توسعه همکاری های مشترک را مورد ارزیابی قرار دادند.

در این نشست یک روزه که با بازدید هیئت اسپانیایی از خطوط تولید ایران خودرو دنبال شد، مهندس ناقدی قائم مقام ایران خودرو و مهندس خاتمی و دکتر پارسا، قائم مقام های شرکت ساپکو نیز حضور داشتند.

براساس این گزارش، ادواردو لوپز بوسکتز، سفیر اسپانیا در این نشست با اشاره به رشد ۵۶درصدی صادرات ایران به اسپانیا نسبت به سال ۲۰۱۵ روابط تجاری دو کشور را دارای آینده ای روشن ارزیابی کرد.

وی ضمن ابراز خرسندی از برگزاری این نشست، افزود: سرناتو به عنوان نماینده بیش از هزار تولید کننده و تامین کننده ۱۷خودروساز اسپانیا آماده همکاری با بزرگترین خودروساز ایران است.

بوسکتز صادرات خودرو در اسپانیا را دارای رشد ۱۰درصدی در سال۲۰۱۶ به ارزش نزدیک به ۳۹میلیارد یورو عنوان کرد و اظهار داشت: صنعت خودرو این کشور به جهت داشتن بیش از ۳۴۳هزار نفر نیروی کار، گردش مالی حدود ۳۴میلیارد یورو، سرمایه گذاری ۱٫۳میلیارد یورو در تحقیق و توسعه، حضور گسترده در بازارهای بین المللی در پنج قاره و توان صادراتی بالا به گونه ای که با داشتن گردش مالی ۱۹٫۵ میلیارد یورو حدود ۵۷درصد صادرات این کشور را به خود اختصاص داده، از اهمیت بالایی برخوردار است.

به گفته وی در این میان، صنعت قطعه سازی با صادراتی معادل ۱۷٫۵ میلیارد یورو در سال ۲۰۱۶ رشدی ۲٫۷درصدی را در این سال تجربه کرده است و دولت اسپانیا را در زمینه حمایت از گسترش کسب و کار این صنعت با شرکای خارجی مصمم ساخته است.

آماده همکاری با سازندگان خارجی برای دستیابی به اهداف برنامه ۲۰۲۵ هستیم

مدیر همکاری های بین المللی ایران خودرو به عنوان دیگر سخنران این نشست مشترک، با بیان این که نشست برگزار شده فرصت خوبی برای شناخت بهتر استعدادها و فرصتهای دو طرف خواهد بود، پروژه های توسعه محصول، صنعتی سازی و دانش محور را به عنوان اصلی ترین حوزه های همکاری سازندگان ایرانی و اسپانیایی برشمرد.

مجید سلیمی ضمن ارائه گزارشی از وضعیت ایران خودرو در بازارهای بین المللی و فرصت های پیش روی صنعت خودرو در دوران پساتحریم اظهار داشت: هدف ایران خودرو تولید ۱٫۸ میلیون خودرو تا سال ۲۰۲۵ است و برای رسیدن به این هدف، برنامه های استرات‍ژیک خود را در فاز نهایی به طراحی و توسعه پلتفرم های جدید، تنوع در سبد محصولات و همکاری در قالب جوینت ونچر در زمینه های مختلف اختصاص داده است.

سلیمی پژو، رنو، سوزوکی و بنز را به عنوان شرکای استراتژیک ایران خودرو در حال حاضر برشمرد و خاطرنشان کرد: با توجه به پروژه هایی که بطور مشترک و با شرط داخلی سازی حداقل ۴۰ درصد با این شرکا تعریف شده است، می توان همکاری های گسترده تری با سازندگانی داشت که با آنها در حال همکاری هستند.

وی در ادامه با اعلام این که در بخش صنعتی سازی باید فرایندهای لجستیک، ارگونومی، استمپینگ در شکل دهی ورق و رنگ خودرو باید توسعه و ارتقا داده شود، این فرایندها را حوزه دیگری از امکان فعالیت و همکاریهای بیشتر دو طرف عنوان کرد.

سلیمی در پایان با اشاره به تمرکز ایران خودرو بر پروژه های دانش بنیان در صنعت خودرو از تمایل گروه صنعتی ایران خودرو برای توسعه همکاری در زمینه های توسعه و ارتقای مکانیزم ردیابی قطعات و امنیت اطلاعات، همچنین تعامل در توسعه شبکه فروش در بازارهای خارجی، کاهش هزینه تولید و توسعه محصول و قیمت تمام شده پروژه ها و در مجموع، افزایش تولید در کل زنجیره ارزش در گروه صنعتی خبر داد.

داخلی سازی محصولات جدید اصلی ترین خط مشی ساپکو

مدیر مطالعات و برنامه ریزی استراتژیک ساپکو نیز در این نشست ضمن ارائه گزارشی از وضعیت زنجیره تامین در سطح داخلی و بین الملل و بیان ظرفیت ها و توانمندی های سازندگان صنعت قطعه سازی اظهار داشت: بر اساس خط مشی جدیدی که از سوی وزارت صنعت، معدن و تجارت برای مدیریت زنجیره تامین تعریف شده است، داخلی سازی محصولات جدید هدف اصلی ما خواهد بود.

حسین نظری سطح ساخت داخل در همکاری های خارجی را ۴۰ و برای محصولات ایکاپ تا پایان سال سوم را ۷۰درصد عنوان کرد و افزود: از دیگر برنامه های ما کاربرد فناوری های نوین در فرایندهای تولید محصولو ارتقای زنجیره تامین از طریق همکاری های بین المللی با سازندگان است.

وی در خصوص فرصت های همکاری در صنعت قطعه سازی کشور به تمرکز بر سیستم های الکتریکی/الکترونیکی، انتقال قدرت، کنترل و فرمان، ایمنی و تریم های داخلی و بیرونی خودرو اشاره کرد و با ابراز امیدواری از شکل گیری همکاری های جدید در آینده نزدیک، از آمادگی ساپکو برای عقد قرارداد با سازندگان اسپانیایی به روش های مختلف با تکیه بر فاکتور صادرات و ارتقای توان و دانش فنی خبر داد.

تاکید مدیرعامل سرناتو برای همکاری بر پایه کیفیت و فناوری با قطعه سازان ایرانی

خوزه پورتیا مدیرعامل سرناتو در این نشست که به نمایندگی از هزار سازنده عضو این انجمن در این نشست حضور یافته بود، با اشاره به ۵۰ سالگی این صنعت در ماه گذشته گفت: صنعت خودرو اسپانیا در رده دوم اروپا و رتبه هشتم دنیاست که در این میان، قطعه سازی با قرار گرفتن در جایگاه چهارم اتحادیه اروپا توانسته است طی ۶دهه فعالیت، یکپارچگی و کیفیت در زنجیره ارزش را برای این صنعت به ارمغان آورد.

وی افزود: تکیه بر تنوع تکنولوژیک و فرهنگ کسب و کار در OEMهای مستقر در اسپانیا توانسته است صنعت این کشور را با مزیت رقابتی بالایی روبرو سازد و این رقابت پذیری را با تعهد به تحقیق و توسعه و فعالیت های دانش بنیان به خوبی حفظ کرده است.

پورتیا شرکت های اسپانیایی را دارای حضوری گسترده در ۳۵ کشور دنیا دانست و اضافه کرد: ۷۳٫۵درصد بازار صادراتی این کشور در اتحادیه اروپاست اما در ژاپن، آمریکا، چین، مکزیک و مراکش نیز حضوری پررنگ داشته ایم.

معرفی شرکای بومی به سازندگان اسپانیایی از سوی انجمن قطعه سازان

مازیار بیگلو دبیر انجمن سازندگان قطعات و مجموعه های خودرو و نماینده سازندگان ایرانی در این نشست، با دعوت از سازندگان اسپانیا برای بازدید از توانمندی ها و امکانات موجود برای دستیابی به چشم اندازی روشن از این صنعت در ایران اظهار داشت: با توجه به بحث داخلی سازی که برای تولید محصولات جدید ایران خودرو مطرح شده است و از آنجا که سازندگان ایرانی به دنبال شرکای خارجی توانمند و مطمئن هستند، امیدواریم فرصت همکاری با سازندگان اسپانیایی فراهم شود.

وی ضمن اعلام آمادگی یاپما برای معرفی شرکای بومی از بین سازندگان ایرانی تاکید کرد: زمان آن فرا رسیده است که در کنار پژو و رنو بتوانیم شاهد مشارکت دیگر شرکای اروپایی در این صنعت به روش های مختلف (لیسانس، همکاری فنی، جوینت ونچر و …) نیر باشیم.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *