تصویر روز: اقتصاد ایران،اقتصادی بانک محور است و بخش های مختلف آن برای تامین حساب در گردش و منابع پروژه های خود به بانک ها وابسته هستند.
محمد رضا حسین زاده در این یادداشت آورده است: این در حالی است که امکان پرداخت تسهیلات بانک ها نامحدود نیست و مشکلات منابع آن ها موجب شده است تا بانک ها نتوانند به تقاضای همه بخش ها پاسخ دهند. از این رو ضرورت دارد تا روش های دیگری جایگزین تسهیلات ریالی شود.
با تلاش های صورت گرفته توسط دولت محترم در عرصه دیپلماسی و روابط گسترده با کشورهای دیگر، بستر مناسبی برای تعاملات اقتصادی با آن ها به وجود آمده است. نظام بانکی کشور می تواند با استفاده از این فرصت، شرایط مناسبی را برای تعامل با اقتصاد جهانی فراهم آورد.
به این منظور بانک ها نیاز به روابط کارگزاری گسترده ای در سطح بین الملل دارند. اگر این روابط گسترش پیدا کنند به راحتی می توان از منابع بانک های خارجی در قالب تسهیلات فاینانس، ری فاینانس واعتبارات اسنادی مدت دار برای پاسخ مناسب به تقاضای تسهیلات و تامین مالی پروژه ها استفاده کرد و فشار موجود را از روی بخش ریالی بانک ها برداشت.
روابط کارگزاری بانک ملی ایران در دوران تحریم محدود بود، اما بعد از توافق برجام، شبکه کارگزاری خوبی برای فعالیت بین المللی این بانک به وجود آمد.
این بانک توانست در دوران پس از برجام با کارگزاری های طرف قرارداد خود تبادل ضمانتنامه کند. با این روند، حجم صدور ضمانتنامه های صادره بسیار متفاوت از زمان تحریم شد و تغییرات مهمی در این زمینه رخ داد.
در حال حاضر بانک ملی ایران با ۱۴۰ کارگزاری از ۳۰ کشور دنیا ارتباط دارد و در حال مذاکره با ۱۸۰ بانک خارجی دیگر برای برقراری روابط کارگزاری است.
در شرایط پس از رفع تحریم ها، بانک ملی ایران تلاش کرده است تا با روان سازی صدور ضمانتنامه ها، زمینه مساعدی برای بهره جستن فعالان اقتصادی از فرصت های اقتصاد جهانی فراهم آورد.
دیدگاهتان را بنویسید