تصویر روز: رئیس انجمن صنایع پوشاک ایران حجم واقعی پوشاک قاچاق در بازار کشور را ۵ میلیارد دلار اعلام کرد.
۵ میلیارد دلار پوشاک قاچاق در بازار ایرانبه گزارش خبرنگار خبرگزاری صدا وسیما، مجید افتخاری در نشست خبری با اشاره به اینکه رقم قاچاق از سوی مسئولان ۲ و نیم میلیارد دلار اعلام شده، در حالیکه این رقم غیر منطقی است افزود: واردات رسمی پوشاک کشور در سال ۹۴، ۱۵ میلیون دلار اعلام شده و این رقم در سال ۹۵ به ۶۰ میلیون دلار رسیده است.
وی بازار مصرف پوشاک در کشور را معادل ۱۲ میلیارد دلار دانست و گفت: وضعیت فعلی بازار نشان میدهد که با وجود اعلام مسئولان در خصوص کاهش قاچاق، این رویداد عملیاتی نشده است.
افتخاری برندهای تقلبی را یکی از دیگر از مشکلات عمده صنعت پوشاک در کشور عنوان کرد و افزود: طبق اعلام دبیر کارگروه بنیاد مد و لباس سال گذشته ۴۰۰ برند تقلبی در تهران شناسایی شده که تاکنون برای جلوگیری از فعالیت این برندها هیچ گونه فعالیتی انجام نشده است.
رییس انجمن صنایع پوشاک کشور عمده برندهای تقلبی را اسپانیایی، آلمانی و ایتالیایی دانست و گفت: فعالیت این برندهای تقلبی فضا را برای کار در صنعت پوشاک داخلی بسیار سخت کرده است.
وی با اشاره به مشکلات عدیده پوشاک در کشور ادامه داد: تولید کنندگان پوشاک ایرانی در رقابتی نابرابر با افراد متخلف و وارد کنندگان پوشاک قاچاق در بازار داخلی قرار دارند.
افتخاری با اشاره به عملیاتی نشدن دستورالعمل تدوین شده پوشاک در سال گذشته گفت: متن این دستورالعمل خواستههای حداقلی تولیدکنندگان داخلی برای فعالیت است.
وی جلوگیری از فعالیتهای متقلبانه خارجی را یکی از بندهای این دستورالعمل دانست و گفت: مقابله با واردات غیرقانونی بخش دیگری از این دستورالعمل است که برای تحقق هیچ کدام از این بندها فعالیتی انجام نشده است.
افتخاری صنعت پوشاک را ارزانترین صنعت برای تولید کار دانست و گفت: به تایید کارشناسان خارجی امروز تولیدکنندگان ایرانی در حد استانداردهای روز دنیا پوشاک تولید میکنند.
وی با اشاره به برگزاری پنجمین نمایشگاه مد و لباس از ۱۳ تا ۱۶ شهریورماه در نمایشگاه بین المللی تهران گفت: برای برگزاری این نمایشگاه، فضای لازم در اختیار تولیدکنندگان قرار نمیگیرد و هزینههای بالای آن نیز مانع از حضور بسیاری از تولیدکنندگان داخلی میشود این درحالیست که تولید کنندگان خارجی برای حضور درنمایشگاههای خارجی از حمایتهای دولت خود برخوردار میشوند.
افتخاری با اشاره به اینکه کشورهای خارجی در نمایشگاههای ایرانی بهترین سالنها و امکانات را در اختیار قرار میگیرند افزود: در سالهای گذشته تولید کنندگان ترک با وجود نداشتن مجوز فروش کالا در نمایشگاه پوشاک ایران، اقدام به فروش کالای خود میکردند و کسی هم مانع فعالیت آنها نمیشد.
دیدگاهتان را بنویسید