تصویر روز: مدیرکل کسبوکار سازمانی ایرانسل در نخستین همایش «آشنایی با خدمات دستگاه به دستگاه (M2M) و اینترنت اشیا (IoT)» که روز یکشنبه ۱۶ اسفند ماه در سالن همایشهای کتابخانه ملی برگزار شد با اشاره به اهمیت توجه به فناوری اینترنت اشیا گفت که این فناوری مدلهای جدیدی از کسبوکار را به وجود خواهد آورد. وی در عین حال تصریح کرد که اگر سازمانها خود را برای مواجهه با IoT هماهنگ نکنند، احتمال دارد کسب و کار آنها در آینده به شدت مورد تهدید قرار گیرد.
به گزارش روابط عمومی ایرانسل، در این همایش محمد فرجود مدیرکل کسبوکار سازمانی ایرانسل طی سخنانی به تشریح خدمات و برنامههای ایرانسل در حوزه اینترنت اشیا و خدمات دستگاه به دستگاه پرداخت و چشمانداز کسبوکار سازمانی ایرانسل را تبدیل شدن به شریک تجاری منتخب سازمانها جهت افزایش بهرهوری کسبوکار از طریق ارائه راهکارهای سازمانی دانست.
فرجود در بخش دیگری از سخنان خود ضمن معرفی محصولات و خدمات سازمانی ایرانسل، از جمله تلفن همراه سازمانی، خدمات دیتای سازمانی، شبکه امن اختصاصی، خدمات دستگاه به دستگاه و… روند توسعه زیرساختهای اینترنت اشیا را تشریح کرد و گفت: ایرانسل آمادگی دارد در حوزههای مختلف با شرکتهای توانمند جهت ارائه خدمات مبتنی بر اینترنت اشیا همکاری کند.
فرجود اینترنت اشیا را از مقولههای با اهمیت دانست و تاکید کرد که اینترنت اشیا از یک سو فرصتهای بسیاری را برای شرکتها و سازمانها جهت کاهش هزینهها و افرایش درآمدها ایجاد خواهد کرد و مدلهای جدیدی از کسبوکار را به وجود خواهد آورد؛ ولی از سوی دیگر، اگر سازمانها خود را برای مواجهه با IoT هماهنگ نکنند، احتمال دارد در آینده «کسب و کار آنها به شدت مورد تهدید قرار گیرد.»
وی نقش اپراتورها در شکلگیری اکو سیستم اینترنت اشیا را فراهم کردن زیرساخت و بستر ارتباطی، دسترسی به بازار مشتریان و ایجاد بسترهای همکاری و تعامل بخشهای مختلف عنوان کرد و افزود: کسانی که در این حوزه فعالیت میکنند در نهایت باید بتوانند از کلان داده (Big Data) به دست آمده بهرهبرداری کنند.
سرمایهگذاری ۱۰۰۰ میلیارد ریالی ایرانسل در اینترنت اشیا
در بخش دیگری از این همایش، معاون بازاریابی ایرانسل با اشاره به نقش اپراتورها در توسعه اینترنت اشیا و خدمات دستگاه به دستگاه و تاثیر آن بر ایجاد فرصتهایی برای رشد اقتصادی و بهبود شاخصهای اجتماعی، به تشریح روندهای جهانی دیتا پرداخت و گفت: در سال ۲۰۰۰ میلادی یک میلیارد خانه با خطوط تلفن ثابت به هم متصل شدند و در سال ۲۰۱۵ ارتباط ۷٫۲ میلیارد نفر با خطوط تلفن همراه برقرار شد. همچنین در سال ۲۰۰۸ تعداد اشیای متصل به اینترنت بر تعداد جمعیت کره زمین فزونی یافت و پیشبینی میشود که تا سال ۲۰۲۰ تعداد ۵۰ میلیارد دستگاه به صورت بیسیم به هم متصل شوند.
وی با اشاره به نقش اپراتورها در شکلگیری اکوسیستم اینترنت اشیا، سامانه خدمات دستگاه به دستگاه را دارای نقش کلیدی در ارائه خدمات دولت همراه برشمرد و از سرمایهگذاری بالغ بر ۱۰۰۰میلیارد ریالی ایرانسل برای راهاندازی این سامانه خبر داد و گفت: سامانه M2M شرکت ایرانسل یک سامانه جامع و یکپارچه با تمامی اجزای اصلی شبکه است که بر بستر ارتباط امن پهنباند توسعه یافته و امکان اتصال انواع شرکتها و سازمانها به آن فراهم است.
معاون بازاریابی ایرانسل همچنین با بیان این که بر اساس پیشبینیها فروش کالاهای هوشمند در سال ۲۰۱۶ به بیش از هزار میلیارد دلار افزایش خواهد یافت، به نقش فناوری اینترنت اشیا در ایجاد فرصتهای جدید اقتصادی اشاره کرد و افزایش بهرهوری صنایع، بهبود بازارهای مصرف، فرصتهای جدید کسبوکار و ایجاد فرصتهای شغلی جدید را از جمله مهمترین مزایای توسعه این فناوری برشمرد.
وی همچنین با اشاره به تأثیر فناوری اینترنت اشیا بر بهبود خدمات شهری و خدمات اجتماعی، حمل و نقل هوشمند، سلامت هوشمند و امنیت عمومی را از مهمترین حوزههای تاثیرگذاری این فناوری عنوان کرد.
همایش آشنایی با خدمات دستگاه به دستگاه با هدف معرفی آخرین کاربردهای این خدمات برای سازمانها و شرکتها با حضور صاحبان صنایع و فعالان عرصه فناوری ۱۶ اسفند ۹۴ توسط ایرانسل برگزار شد.
دیدگاهتان را بنویسید