تصویر روز: دبیر علمی نوزدهمین کنگره بین المللی تازههای قلب و عروق گفت: با توجه به وجود فاکتورهای پرخطر در کشور پیش بینی میشود تا ۱۰ سال آینده یک سوم مردم ایران به دیابت مبتلا شوند.
مسعود اسلامی در مصاحبه با صدا و سیما در حاشیه نوزدهمین کنگره تازههای قلب و عروق افزود: تعویض دریچههای قلب بسته از طریق رگ پا یکی از کارهایی است که در سالهای اخیر توسط متخصصین ایرانی با موفقیت انجام و در این کنگره به آن نیز پرداخته شده است.
وی گفت: رشته قلب و عروق در سالهای اخیر در تلاش است از اعمال روشهای جراحی باز و پر خطر برای بیماران اجتناب کند و به سمت روشهای کم تهاجمی و بدون جراحی پیش میرود.
دبیر علمی نوزدهمین کنگره تازههای قلب و عروق با اشاره به اینکه شایعترین علت مرگ و میر در کشور بیماریهای قلبی و عروقی به ویژه سکتههای قلبی است ادامه داد: متاسفانه فاکتورهای خطرساز در کشور ما روز به روز افزایش مییابد و ممکن است تا ۱۰ سال آینده یک سوم مردم ایران دیابت داشته باشند.
اسلامی گفت: ۵۰ درصد افراد بالای ۶۵ سال فشار خون دارند که بیشتر این افراد فشار خون خود را کنترل نمیکنند یا به درستی از درمان دارویی استفاده نمیکنند.
وی با بیان اینکه استعمال دخانیات و چاقی در کشور افزایش داشته است افزود: استرسهای روحی در کشور بسیار بالاست و اگر در کشور برنامهای جدی برای کنترل این عوامل خطر نداشته باشیم بیماریهای قلبی از شرایط فعلی بیشتر خواهد شد.
اسلامی با اشاره به اینکه عوامل ژنتیکی در بروز مشکلات قلبی در کشور ما مشابه سایر جهان است و این عوامل محیطی و اکتسابی است که شیوع بیماریهای قلبی در ایران را بیش از سایر نقاط جهان کرده است، افزود: سبک زندگی ایرانیها در گذشته خوب بوده است؛ تحرک کافی، مصرف میوه و سبزیجات زیاد وجود داشته است، اما امروز همه چیز با ماشین انجام میشود و تغذیهها غلط شده به همین علت شیوع سکتههای قلبی افزایش داشته است.
دبیر علمی این کنگره افزود: برگرداندن این سبک غلط عزم ملی و برنامه ریزیهای بلند مدت میخواهد، زیرا هزینههای زیادی بر اثر این بیماریها به کشور و خانوادهها تحمیل میشود و دولت در پرداخت آن عاجز است برای مثال در کشور آمریکا که سرانه درمان چند برابر ایران است هزینه درمان نارسایی قلبی بیش از ایران است.
وی در پایان تاکید کرد: گرایش تنها به سمت درمان از توان کشور خارج است.
دیدگاهتان را بنویسید