تصویر روز: پروژه احداث نیروگاه خورشیدی با سرمایهگذاری شرکت سولار پروجکتس پاسارگاد این هفته آغاز میشود.
به گزارش خبرنگار تصویر روز امیر اسلامنژاد مدیرعامل شرکت توسعه راهکارهای بازار پارسیا که مشترکاً با شرکت آلمانی سولار قصد دارند در ایران نیروگاه خورشیدی به ظرفیت ۱۰۰ مگاوات در دو فاز احداث کنند، گفت: فاز نخست پروژه ۱۰ مگاوات است و پنجشنبه این هفته کلنگ آن به زمین زده خواهد شد.
وی افزود: این نیروگاه ۱۰۰ مگاوات که با سرمایهگذاری مستقیم خارجی؛ بخشی از محل آورده شرکت خارجی و قسمتی هم فاینانس خواهد بود در فاز نخست حدود ۱۲ میلیون دلار برای تولید ۱۰ مگاوات برق هزینه خواهد کرد،بر این اساس برای ۱۰۰ مگاوات حدود ۱۲۰ میلیون دلار سرمایهگذاری انجام خواهد شد.
اسلامنژاد با اشاره به اینکه این نیروگاه در یزد که بالاترین تشعشع خورشیدی را دارد احداث خواهد شد، گفت: تا پایان سال ۱۴۰۰ ایران باید ۵ هزار مگاوات نیروگاه تجدیدپذیر داشته باشد که نزدیک به ۵۰ درصد آن باید نیروگاه خورشیدی باشد پس وزارت نیرو با انجام یک قرارداد خرید تضمینی برق طی ۲۰ سال ضمانت خرید برق از این نیروگاهها را انجام میدهد.
وی با بیان اینکه کل انرژی تجدیدپذیر ایران ۱۷۳ مگاوات است که ۹۲ مگاوات آن نیروگاه گازی است و ۴۵ مگاوات آن نیروگاه خورشیدی است، گفت: این ۱۷۳ مگاوات باید تا پایان برنامه ششم توسعه به ۵ هزار مگاوات برسد پس بنابراین تلاش این شرکت آلمانی این است که فاز اول این نیروگاه خورشیدی تا پایان امسال و کل ۱۰۰ مگاوات تا پایان سال ۹۷ به بهرهبرداری برسد.
اسلامنژاد در پاسخ ب تجهیزات این نیروگاه ساخت داخل و یا این شرکت آلمانی آن را وارد خواهد کرد، گفت: تلاش ما این است که بتوانیم از تجهیزات داخلی استفاده کنیم اما چون در ایران هنوز امکان تولید پنل این نیروگاهها وجود ندارد بنابراین پنل این نیروگاه مورد اشاره وارداتی خواهد بود و ۴۰ درصد تجهیزات دیگر که شامل کابل، سیستم کنترل، ترانسفورماتور و تجهیزات انتقال از توان تولید داخل استفاده خواهد شد.
وی گفت: طبق جدولی که ساتبا منتشر کرده است بر اساس حجم تولید این مبالغ، مبالغ فروش طبقهبندی شده است یعنی اگر تا ۱۰ق مگاوات انرژی صورت بگیرد هر کیلووات ساعت ۴۹۰ تومان خواهد بود و هر چه این میزان تولید افزایش یابد قیمت آن کاهش خواهد یافت.
به گفته وی، هم اکنون این شرکت آلمانی در حال برنامهریزی برای ایجاد ۵۰۰ مگاوات نیروگاه خورشیدی با کمک سرمایه خارجی در ایران است.
اسلام نژاد اظهار کرد: طبق برنامه پنج ساله ششم توسعه باید۵۰۰۰ مگاوات نیروگاه انرژی های تجدید در ایران ایجاد شود و این موضوع در حالی است که نه تنها وزارت نیو با انعقد قرارداد های خرید تضمینی برق به مدت ۲۰ سال در جهت رسیدن به این منظور زیر ساخت های لازم را فراهم آورده بلکه مزایای بسیار زیادی منظور کنترل ریسک سرمایه بخش ایجاد کرده است.
وی یاد آور شد: فاز اول نیروگاه میبد با حجم سرمایه گذاری ۱۲ میلیون دلار به عنوان یکی از اقدامات مهم این شرکت در جهت توسعه بازار انرژی های تجدید پذیر و جذب سرمایه خارجی در ایران است.
در ادامه ابراهیم گوهری عضو هئیت مدیره شرکت پارسیا با بیان اینکه رابطه تجاری عمیقی بین کشورهای ایران و آلمان وجود دارد افزود : زحمات این مجموعه بعد از تلاش های یکساله نیم به نتیجه رسیده است.
وی تصریح کرد: قرار داد خرید تضمین برق ۱۰ مگاوات منعقد شده که این قرارداد فاز اول از ۵۰۰ مگاوات توسعه پروژه های نیروگاه های خورشیدی بوده و هدف ما استفاده حداکثری از پتاسیل تابش خورشید در استان های یزد و کرمان بوده که این موضوع یکی از راهکارهای توسعه پدافند غیر عامل در صنعت برق ایران است.
دیدگاهتان را بنویسید