تصویر روز: دبیر شبکه بیماریهای ویروسی کشور با اشاره به اینکه تنها ۱۰ تا ۱۵ درصد آزمایشگاههای کشور قادر به فعالیت در این حوزه هستند، گفت: با استفاده از آزمایشهای نوین و سیستم بایولوژی میتوان بیماریهایی همچون سرطان را پیشگیری کرد.
سیدمحمد جزایری در نشست خبری پنجمین کنگره ملی و اولین کنگره بینالمللی فناوریهای نوین آزمایشگاهی، اظهار داشت: آزمایشگاهها به طور کلی در دو حوزه مولکولی و جنرال فعالیت میکنند که مبحث جنرال شامل تست قند خون، هورمونها و … است که در حال حاضر در کشور با بهترین استانداردها انجام میگیرد.
وی افزود: حوزه مولکولی در کشور نسبت به استانداردها عقب بوده در این زمینه نیروی انسانی کافی نداریم و اطلاع پزشکان متخصص در این راستا نیز اندک است. بر همین اساس در پنجمین کنگره ملی فناوریهای نوین آزمایشگاهی تلاش کردهایم این موضوع را مدنظر قرار دهیم.
دبیر شبکه بیماریهای ویروسی کشور ادامه داد: در حال حاضر فقط ۱۰ تا ۱۵ درصد آزمایشگاههای کشور در حوزه مولکولی فعالیت میکنند و این مسأله بسیار حائز اهمیت است چرا که امروزه با استفاده از این حوزه میتوان پیشگیری از بیماریهایی همچون سکته و سرطانها را انجام داد.
جزایری گفت: با بهرهمندی از آزمایشگاههای نوین و سیستم بایولوژی میتوان تشخیص داد که چقدر فرد بر اساس پارامترهای ژنتیکی مستعد بیماریهایی همچون سرطان است که دنیا در حال سمت و سوی به این مسأله است و ما نیز باید آن را مدنظر قرار دهیم.
وی تأکید کرد: از وزارت بهداشت درخواست داریم آموزش مفاهیم مولکولی به بدنه جامعه پزشکی را مدنظر قرار دهد و از طرفی دولت نیز اقدامات لازم را جهت تسهیلات ورود این تکنولوژی از مجاری رسمی فراهم سازد.
دبیر امور بینالملل پنجمین کنگره ملی و اولین کنگره بینالمللی فناوریهای نوین آزمایشگاهی، گفت: تعرفه تستهای آزمایشگاهها نارسا و دور از واقعیت است و به همین علت برخی از آزمایشگاهها مجبور به جمعآوری نمونهها و انجام آنها با یکدیگر هستند.
به گزارش فارس جزایری گفت: در پنجمین کنگره ملی و اولین کنگره بینالمللی فناوریهای نوین آزمایشگاهی ۱۰ مهمان خارجی از کشورهای آلمان، دانمارک، اسپانیا، انگلستان، ایتالیا و چین حضور خواهند داشت و جدیدترین دستاوردها در حوزه فناوریهای آزمایشگاهی در این کنگره مورد بحث و گفتوگو قرار خواهد گرفت.
دیدگاهتان را بنویسید