تصویر روز: برگزاری همزمان نهمین نمایشگاه معرفی فرصت های سرمایه گذاری کشور و چهارمین نمایشگاه بین المللی بانک، بورس، بیمه و خصوصی سازی با محوریت “معرفی فرصت های سرمایه گذاری در شهرهای جدید”در جزیره زیبای کیش درحالی برگزار شد که جمهوری اسلامی ایران در دوره پسابرجام به سر می برد.برجامی که سبب گشته است،پس از سال ها، روابط اقتصادی دوسویه ایران با سایر کشورهای جهان نه تنها از سر گرفته شود، که مسیر جدید و روبه رشدی را در پیش داشته باشد.
اولویت اصلی ایران از دولت سازندگی به بعد، همواره تشویق سرمایه گذاری به ویژه سرمایه گذاری خارجی بوده است. سرمایه گذاری خارجی، یکی از مهم ترین روش های تامین مالی خارجی به روش غیراستقراضی است، که بر خلاف روش تأمین مالی خارجی، که در تراز پرداخت های کشور میزبان،بدهی محسوب می شود، به عنوان منابع سرمایه گذاری تلقی میگردد. به همین دلیل است که امروزه بسیاری از کشورهای در حال توسعه، سرمایه گذاری خارجی را به عنوان یکی از منابع مهم در توسعه اقتصادی شان در نظر گرفته و بسیاری از طرح های اقتصادی خود را با بهره گیری از این روش، به مرحله اجرا در می آورند.
این در حالی است که، پیامدهای رکود اقتصاد جهانی، کشورهای در حال توسعه را با مشکل کاهش سرمایه¬گذاری خارجی مواجه کرده است. در چنین زمانی، معرفی فرصت ها سرمایه گذاری کشور، منجر به افزایش جذب سرمایه خارجی خواهد شد. دولت ها همواره به تحقق این سیاست از طریق فراهم کردن اصلاحات در شرایط کسب وکار یاری رسانده اند. چنین سیاست هایی معمولا شامل: وضع قوانین رقابتی، توسعه حفاظت شخصیت حقوقی شرکت (Corporate veil proteation)، اضافه کردن بازارهای بیشتر برای مباحث سرمایه گزاری و … می باشد. اما تحقق چنین اهدافی، به دلیل شرایط تحریم ایران همواره در معرض تردید قرار داشته است. دولت یازدهم به دنبال جذب سرمایه خارجی و استفاده حداکثری از فرصت های پیش آمده بعد از لغو تحریم ها می باشد. برگزاری نمایشگاه در دوره پسابرجام، هموارکردن مسیر بازگشت قدرتمند ایران به صحنه رقابت بین المللی را عرصه مالی (بانک، بیمه و بورس) سرعت می بخشد. متولیان اقتصادی کشور، با برگزاری نمایشگاه و فراهم آوردن بستر مناسب، زمینه آشنایی با شرکت های داخلی و خارجی مرتبط با بنگاه های اقتصادی بانک، بورس و بیمه را فراهم کرده اند.
استفاده از منابع سرمایه گذاری بخش خصوصی و سرمایه گذاران داخلی و خارجی یکی از راهکارهای توسعه اقتصادی است و نمایشگاه ۲۰۱۷ KishInvex این امکان را برای تمامی فعالان اقتصادی، موسسات مالی و اعتباری، بانک ها، شرکت های بیمه، صاحبان پروژه های پر بازده و نیز مجریان و دست اندرکاران طرح ها و پروژه های سرمایه گذاری کشور در بخش های بازار سرمایه، انرژی، معادن، گردشگری و … در حوزه های دولتی و خصوصی فراهم آورده است.
نمایشگاه نمایشگاه ۲۰۱۷ KishInvex از نظر تعدد شرکت کنندگان یکی از پر اهمیت ترین نمایشگاه های تخصصی در حوزه بانک، بورس و بیمه به شمار می آید؛ چرا که وجود امکانات مناسب درجزیره کیش و سهولت تردد اتباع خارجی بدون ویزا، امکان حضور شرکت های بین المللی و حضور سرمایه گذاران خارجی را در این نمایشگاه فراهم آورده است.
معرفی قابلیت های نهادهای مالی داخلی و خارجی، توانمندی ها و دستاوردهای بازار سرمایه، پول و بیمه کشور، توانمندی های شرکت های حاضر در بورس اوراق بهادار، ارائه خدمات نوین بانکی و بیمه ای، کمک به تشکیل سرمایه دراقتصاد ملی، افزایش ظرفیت ها برای رقابت بازار پول و سرمایه کشور با بازارهای مشابه منطقه و معرفی فرصت های سرمایه گذاری در طرح های کلان ملی از مهم ترین اهداف برگزاری ۲۰۱۷ KishInvex می باشد.
همچنین جلب مشارکت بخش خصوصی و سرمایه گذاران داخلی و خارجی، ارائه جدید ترین الگوهای تامین مالی برای طرح های سرمایه گذاری و تبادل اطلاعات فنی و تجاری بین سرمایه گذاران و مجریان طرح های سرمایه گذاری از دیگر اهداف در نظر گرفته شده جهت این رویداد می باشد.
حضور شرکت های معتبر خارجی، در کنار مدیران اقتصادی، راهی برای ایجاد همکاری متقابل، (با توجه به فراهم بودن امکان سرمایه گذاری و عقد قرارداد در یک فضای مشترک) ایجاد می نماید. به طورکلی هدف از طراحی نمایشگاه در حوزه سرمایه گذاری در سراسر دنیا، ایجاد محیطی متوازن در جهت تعامل شرکت های کوچک و بزرگ، در یک زمینه مشخص است. اصولاً تاثیرگذاران در صنعت بانک، بورس و بیمه جهان، که در یک نمایشگاه یا کنفرانس بین المللی در یک کشور حضور پیدا می کنند، نگاه ناشناخته ای نسبت به منطقه و اقتصاد آن کشور؛ و یا شرایط کار و تسهیلات در سرمایه گذاری در آن منطقه دارند. حضور در این چنین نمایشگاهی، باعث شناخت بیشتر آن ها از شفافیت و قابل پیش بینی بودن خطرات سرمایهگذاری در آن منطقه می گردد.
تاکید نمایشگاه سال ۲۰۱۷ بر هدف “معرفی فرصت های سرمایه گذاری در شهرهای جدید”، خود نشان از درک مسئولان بنگاه های اقتصادی، بر ضرورت سرمایه گذاری خارجی به عنوان یکی از ارکان مهم در توسعه و شکوفایی اقتصادی کشور دارد. جذب سرمایه گذار خارجی با توجه به قرار گرفتن در دوران پسابرجام، مسیر دست یابی سال اقتصاد مقاومتی به هدف خود، یعنی تحقق توسعه و خودکفایی اقتصادی کشور را، هموار می کند.
سیدعبدالله حسینی
دیدگاهتان را بنویسید