تصویر روز: رییس موسسه پزشکی پیشگامان طب سنتی، گفت: احیای طب سنتی ایرانی گام مهمی برای تحقق اقتصاد مقاوتی است؛ چرا که احیای دانش بنیان این علم، موجب کاهش هزینه های محصولات و خدمات وارداتی درمان و سلامت است.
امیر حسین ستاری با بیان این مطلب در کنفرانس خبری بررسی فرصت ها و چالش های طب سنتی ایرانی گفت: احیای طب سنتی ایران، منجر به ارتقاء روش های تشخیصی درمانی خواهد بود، که همه بومی هستند و قابلیت صادرات و ارز آوری و درآمد زایی نیز دارند. لذا با تامل به این نکته که سرفصل اقتصاد مقاومتى، اقتصاد دانشبنیان است، ضروری است که متصدیان امر در زمینه تحقیقات طب سنتی ایران، با آینده پژوهی در این زمینه حمایت ویژه ای از شرکت های دانش بنیان انجام دهند.
رییس موسسه پزشکی پیشگامان طب سنتی، گفت: از آنجا که ایران اسلامی، یکی از بکر ترین و مستعد ترین مناطق برای پرورش و تولید انواع گیاهان دارویی است؛ لذا با توجه به این موضوع که مصرف صحیح گیاهان دارویی به روش طب سنتی موجب شد تا در سال های اخیر، استفاده ازاین نوع گیاهان دارویی در ایران وسایر نقاط جهان طرفداران بسیاری را به سوی خود جلب کند، می توان با اجرای استراتژی دانایی محور، صادرات در این امر را تقویت کرد.
ستاری پیله ور بیان کرد: راه اندازی و توسعه طب سنتی ایرانی، موجب اشتغالزایی، کارآفرینی، جذب سرمایه گذار خارجی و اعتلای صنعت توریسم سلامت در جهان می گردد و بازشناسی، تبیین، ترویج، توسعه و نهادینه نمودن طب سنتی ایران جز الویت های این مرکز پزوهشی است.
وی با تاکید بر ارتقاء سطح آگاهی جامعه نسبت به ویژگی های طب سنتی ایرانی و توسعه محور های آموزشی به روش های نوین علمی، گفت: متاسفانه امروزه شاهد هستیم برخی افراد بدون سواد و علم کافی در این زمینه اقدام به عرضه داروهای گیاهی می کنند این در حالی است که به دلیل خطرات موجود در راستای علمی کردن صنعت طب سنتی باید یک سری محدودیت در این رابطه ایجاد و نسبت به ارائه آموزش های لازم به افرادی که به دنبال فعالیت در طب سنتی هستند اقدام کرد. این در حالی است که موسسه تحقیقاتی آموزشی پیشگامان طب سنتی ایرانیان، پیرو منویات مقام معظم رهبری در جهت تبادل تجربیات با سایر کشورها در زمینه طب سنتی، اقدام به ایجاد واحد درسی در دانشگاه پزشکی سنتی کشور ارمنستان نموده است.
دیدگاهتان را بنویسید