Tavarom

شائبه گرانی بنزین نرخ تورم گروه خوراکی ها را دو رقمی کرد

تصویر روز : عضو هیئت‌رئیسه کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی گفت: تاثیرات روانی زمزمه های افزایش نرخ حامل های انرژی مخصوصا قیمت بنزین باعث شده حتی رشد قیمت برخی اقلام خوراکی از هم اکنون شروع شود.
به گزارش خانه ملت، سید حسن حسینی ‌شاهرودی   درباره نرخ تورم ۸ درصدی آذرماه گفت: بدیهی است محاسبه نرخ تورم براساس مولفه های اقتصادی و با لحاظ سال پایه بوده اما در آمار مربوط به تورم باید به مبناهای دیگری توجه شود.

عضو هیئت‌رئیسه کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی، افزود: نرخ تورم در گروه خوراکی ها دو رقمی اعلام شده این در حالی است که براساس برنامه ها باید نرخ تورم تک رقمی می شد مخصوصا با توجه به وضعیت معیشت خانوارها نباید رشد نرخ تورم دو رقمی باشد.

نماینده مردم شاهرود و میامی در مجلس شورای اسلامی ادامه داد:خانوارها می توانند تامین برخی از نیازهای اعضای خانوار مانند پوشاک نو و غیره را به تعویق بیاندازند اما تامین اقلام خوراکی خانواده ها اجتناب ناپذیر است.

حسینی ‌شاهرودی در ادامه گفت و گو با خبرنگار خبرگزاری خانه ملت ادامه داد:باید توجه داشت در حالی نرخ اقلام خوراکی روند افزایشی داشته که حجم تقاضا در روزهای پایان سال با افزایش بیشتری روبرو می شود.

تنظیم بازار کالاهای اساسی در اولویت باشد

وی ادامه داد:تاثیرات روانی زمزمه های افزایش نرخ حامل های انرژی مخصوصا قیمت بنزین باعث شد حتی رشد قیمت برخی اقلام خوراکی از هم اکنون شروع شود این در حالی است مکانیزم های مشخص شده برای تنظیم بازار کالاهای اساسی وجود دارد بنابراین باید دولت به این موضوعات توجه کند.

حسینی ‌شاهرودی افزود:ارائه یارانه برای تامین کالاهای خوراکی مورد قبول نیست اما باید با ایجاد بازار رقابتی و حذف سوداگران و اعمال نظارت موثر سیستمی و برقراری ارتباط نزدیک تر بین تولید کننده و فروشنده، هزینه های بالاسری را کنترل کرد تا از گرانی کاذب جلوگیری شود.

عضو هیئت‌رئیسه کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی، افزود:سامانه های سیستمی برای کنترل بازارها وجود دارد اما از این سامانه ها استفاده صحیحی نمی شود که نکته قابل تاملی است.

گفتنی است مرکز آمار ایران، نرخ تورم آذر ماه سال ۹۶ را ۸ درصد گزارش کرده و شاخص گروه عمده «خوراکی‌ها، آشامیدنی‌ها و دخانیات» نسبت به ماه مشابه سال قبل برای کل کشور ١٣.٠ درصد، مناطق شهری ١٣.٣ درصد و مناطق روستایی ١١.٩ درصد افزایش را نشان می‌دهد که درصد تغییرات این گروه در دوازده ماه منتهی به آذر ماه ١٣٩۶ نسبت به دوره مشابه سال قبل برای کل کشور ١٢.۴، گزارش شده است.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *