تصویر روز: کلاریانت شرکتی پیشرو در تولید مواد شیمیایی تخصصی، بهتازگی و در افتتاحیه کنفرانس نیتروژن و گاز سنتزی تهران از فرآیند کاهش مستقیم آهن و نیز فناوری کاتالیزورهای پیشرفته خود که در صنایع آمونیاک، متانول و هیدروژن استفاده میشوند، رونمایی کرد.
این شرکت طی برگزاری کارگاه «راهحلها و نوآوریهای کاتالیزی»، چگونگی استفاده از فرآیندهای پیشرفته و فناوریهای کاتالیزی، جهت دستیابی به ارزشافزوده را به نمایش گذاشت. AmoMax ۱۰، ShiftMax ۱۲۰ HCF و MegaMax ۸۰۰ از کاتالیزورهایی هستند که شرکت کلاریانت در این کارگاه معرفی کرده است.
AmoMax ۱۰کاتالیزوری بسیار واکنشپذیر است که با استفاده از اکسید آهن II ووستیت تولید میشود. این کاتالیزور که تحولی در سنتز آمونیاک (به کمک فرآیند هابر-بوش) به شمار میآید، ضمن تولید حجم قابلتوجهی آمونیاک، در مصرف انرژی صرفهجویی کرده و به تولیدکنندگان این امکان را میدهد تا علاوه بر کاهش هزینه انرژی و تولید کارآمد، بهترین عملکرد ممکن را نیز داشته باشند.
از آنجا که بسیاری از کاتالیزورهای اچتیاس مورد استفاده در صنایع گاز سنتزی، حاوی درصدی فراتر از حدود مجاز کُرُم شش ظرفیتی هستند؛ کاتالیزور پیشرفته ShiftMax ۱۲۰ HCF، به دلیل عدم اثرگذاری کُرُم شش ظرفیتی، موجب کاهش آثار مضر ناشی از تولید آمونیاک، متانول و هیدروژن بر روی سلامتی میشود. عملکرد این کاتالیزور جدید درحالیکه حتی نمیتوان آن را از ShiftMax® ۱۲۰ تشخیص داد، ازلحاظ دمای عملیاتی پایین، انتشار ناچیز مونواکسید کربن، پایداری مکانیکی عالی و طول عمر بالا کاملاً مشابه با نمونه قبلی است.
MegaMax ۸۰۰ نیز علاوه بر افزایش ظرفیت تولید متانول، کاتالیزوری پایدار با طول عمر بالا است که تولید محصولات فرعی را نیز کاهش میدهد. این کاتالیزور با انعطافپذیری بالا، در کنار سایر فرآیندها و فناوریها، در کارخانههای بزرگ و کوچک قابلاستفاده است.
از مهمترین ویژگیهای این کارگاه میتوان به تعامل دوطرفه و ارتباط مستقیم شرکتکنندگان و مدیران کارگاهها اشاره کرد. این ویژگی به شرکتکنندگان کمک کرده تا علاوه بر یادگیری روشهای عیبیابی فنی، اطلاعات خود درباره روشهای پایش و ارزیابی عملکرد کاتالیزورهای گاز سنتزی را نیز با مدیران به اشتراک بگذارند. همچنین آنها با کمک چندین ارائه تحلیلی و نمایش نمونههای واقعی، با روشهای بهروز شرکت کلاریانت برای استفاده از فناوریهای کاتالیزی پیشرفته در بهبود بهرهوری فرآیندها آشنا شدند.
یوسف بونوحی، مدیر فروش منطقه خاورمیانه و آفریقا در واحد تجاری کاتالیزورهای کلاریانت، دراینباره گفت: «با دسترسی به منابع قابلتوجه گاز طبیعی، ایران نقش برجستهای در بازارهای نیتروژن و گاز سنتزی در خاورمیانه ایفا میکند. امروزه با پیشرفت قابلملاحظهای که در این منطقه در شرف وقوع است و نیز با در نظر گرفتن افزایش تقاضای آمونیاک، متانول و هیدروژن در هر دو سطح منطقهای و جهانی، تولیدکنندگان ملزم بهکارگیری بهترین کاتالیزورها و بیشینهسازی بهرهوری عملیاتی هستند.»
شایانذکر است که آمونیاک، متانول و هیدروژن همواره نقش مهمی در تولید کودها، مواد شیمیایی پایه و سوختهای کمسولفور در جهان ایفا کردهاند و تولید آنها نهتنها نیازمند بهکارگیری روشهای بسیار خاص کاتالیزی است، بلکه انتخاب کاتالیزورها و فرآیندهای مناسب نیز برای دستیابی به پایداری تولید و بهرهوری بالا ضروری است.
کلاریانت با پیشینه یک دهه فعالیتهای پژوهشی، تولیدی و اجرایی در حوزه مواد کاتالیزی و با کمک از دانش و مهارت منحصربهفرد و نیز سوابق جامع خود، توانایی حمایت مناسب از صنایع شیمیایی و تولید مواد خامِ گاز سنتزی را دارا است. از ویژگیهای کاتالیزورهای این شرکت میتوان کمک به افزایش ظرفیت تولید کارخانهها، افزایش عمر بهرهوری، کاهش مصرف انرژی، مواد خام و همچنین انتشار آلایندهها اشاره کرد.
ضمناً در این کارگاهها، تیم متخصصان فناوریهای کاتالیزی شرکت کلاریانت به عناوین زیر پرداختند:
• مروری بر کاتالیزورها و گاز سنتزی کلاریانت
• فناوریهای کاتالیزی سنتز آمونیاک
• فناوریهای تصفیه
• فناوریهای کاتالیزی Reforming and Shift
• فناوریهای کاتالیزی کاهش مستقیم آهن
• فناوریهای کاتالیزی سنتز متانول
• خدمات مهندسی به کارخانههای تولید آمونیاک، هیدروژن و متانول
دیدگاهتان را بنویسید