تصویر روز : خودروهایی که هنگام بیمه ۸۰۰میلیون قیمت داشتند و بیمه شدند، حالا حدود یکمیلیاردو۳۰۰میلیونتومان قیمت دارند و اگر الحاقیه ترمیم سرمایه به قیمت روز را انجام ندهند، درصورت حادثه مثل دزدی و تصادف، خسارت را تا سقف قیمت قبلی دریافت خواهند کرد.
به گزارش «اخبار خودرو» ، بسته بودن ۶ماهه سایت ثبتسفارش و پس از آن افزایش تعرفه واردات خودرو و ممنوعیت ورود برخی خودروها، قیمت بسیاری از آنها را افزایش داد و حتی بسیاری از خودروهایی را که تا پیشاز این جزو خودروهای معمولی بودند، به گروه خودروهای نامتعارف وارد کرد. این تغییرات در مبلغ بیمهنامه بدنه خودروها بیتاثیر نبوده است.
در چند روز اخیر نمایندگان شرکت بیمه با بیمهگذارانی که قیمت خودروهای آنها افزایش داشته است، تماس گرفتند و از آنها خواسته اند پول بیشتری بهعنوان الحاقیه ترمیم سرمایه به قیمت روز پرداخت کنند تا در صورت بروز حادثه، میزان خسارت، طبق قیمت روز خودرو و نه قیمت قبلی آن محاسبه شود. هرچند بسیاری از افراد به این موضوع اعتراض کردند ولی هیچ اجباری برای انجام این کار ندارند.
ضرورت افزایش سقف بیمهنامه
براساس مصوبه جدید هیات وزیران واردات خودروهایی که قیمتی بیشتر از ۴۰هزاردلار دارند، ممنوع است و بههمین دلیل شاهد افزایش قیمت ۵۰درصدی و بیشتر این دسته از خودروها هستیم.
خودروهایی که هنگام بیمه ۸۰۰میلیون قیمت داشتند و بیمه شدند، حالا حدود یکمیلیاردو۳۰۰میلیونتومان قیمت دارند و اگر الحاقیه ترمیم سرمایه به قیمت روز را انجام ندهند، درصورت حادثه مثل دزدی و تصادف، خسارت را تا سقف قیمت قبلی دریافت خواهند کرد.
وحیدرضا باختری، مدیر بیمه های اتومبیل بیمه دانا در گفت وگو با «دنیایخودرو» در مورد ضرورت دریافت الحاقیه ترمیم سرمایه به قیمت روز که مختص بیمه بدنه است، توضیح داد: «تعهد بیمهگر بر مبنای سرمایه یا قیمت خودرو است که در بیمهنامه قید شده و خسارت براساس همان قیمت و میزان محاسبه میشود. بهعنوان مثال حقبیمه یک خودروی ۳۰میلیونتومانی نصف حقبیمه خودروی ۶۰میلیونتومانی است. شرکتهای بیمه معادل سرمایه خودرو را ضربدر نرخ بیمه میکنند و حق بیمه همان خودرو باتوجه به سرمایه آن، به دست میآید و از بیمهگذار دریافت میشود.
در شرایط بیمهنامه که توسط شورای عالی بیمه به تصویب رسیده و توسط بیمهمرکزی به شرکتهای بیمه ابلاغ شده، آمده است: «تعهد بیمهگر در خسارت کلی و ملاک محاسبه و تصفیه خسارت ارزش معاملاتی موضوع بیمه در روز حادثه و حداکثر تا مبلغ بیمهشده خواهد بود»
یعنی بیمهگر در هیچ شرایطی بیشتر از قیمت قیدشده در بیمهنامه تعهد ندارد، بنابراین درصورتیکه در روز حادثه قیمت خودرو از قیمت قیدشده در بیمهنامه بیشتر شده باشد، بیمهگر خسارت را بر اساس قیمت ثبتشده خودرو در بیمهنامه پرداخت خواهد کرد. در این شرایط بیمهگذار ضرر میکند.»
بیمه بدنه، برای بیمهگذار اختیاری است و الزامی به دریافت و افزایش سقف آن ندارد. باختری درباره الزام بیمهگذاران به دریافت الحاقیه ترمیم سرمایه به قیمت روز گفت: «اطلاعرسانی توسط نمایندگان انجام میشود، هرچند الزامی برای اطلاعرسانی ندارند. همچنین بیمهگذاران یا صاحبان خودرو هم اجباری برای انجام آن ندارند، ولی درصورت بروز حادثه خسارت را به اندازه مبلغ قبلی دریافت خواهند کرد.»
هرچند کم و غیرمحتمل اما امکان دارد قیمت و ارزش خودروها کاهش یابد. در این صورت انتظار میرود شرکتهای بیمه مبلغ اضافه تر را به بیمهگذاران بازگردانند. باختری در این مورد عنوان کرد: «عمدتا قیمت خودرو در چند سال گذشته با افزایش همراه بوده و نه کاهش اما درصورتیکه قیمت خودرو با کاهش روبهرو شود، بیمهگذار میتواند مابهالتفاوت را از بیمهگر دریافت کند.»
افزایش خودروهای غیرمتعارف
افزایش قیمت خودرو در بازار بیشتر شامل خودروهایی است که ارزش بیشتر از ۱۰۰میلیون تومان دارند یا حجم موتور بیشتر از ۲۵۰۰ سیسی است. بهتبع این افزایش قیمت خودرو، حالا بسیاری از خودروها در دسته خودروهای غیرمتعارف قرار میگیرند.
بر اساس بیمهنامه شخص ثالث سال ۱۳۹۵ اگر شخص مقصر با خودرویی تصادف کند که قیمت آن بیشتر از نصف دیه ماه حرام یعنی ۱۴۰میلیونتومان بیشتر باشد، مقصر حادثه متعهد به پرداخت خسارت نسبتبه ۱۴۰میلیونتومان است.
باختری در این مورد اظهار کرد: «بهدلیل آنکه براساس قانون خودروهایی که قیمتی بیشاز ۱۴۰میلیونتومان دارند، جزو خودروهای غیرمتعارف محسوب میشوند و نمیتوانند بخشی از خسارت خود را دریافت کنند و حالا خودروهای بیشتری در زمره خودروهای غیرمتعارف قرار گرفتهاند، بههمین دلیل توصیه میشود تمام افرادی که قیمت فعلی خودروی آنها بیشتر ۱۴۰میلیونتومان است، حتما بیمهنامه بدنه خریداری کرده تا بتوانند از بیمه خسارت دریافت کنند.»
دیدگاهتان را بنویسید