بهدنبال خبر عرضه سکه در بورس کالا، حباب ربع سکه یک میلیون تومان تخلیه شده که بهنظر میرسد کاهش قیمت برای سایر قطعات سکه هم اتفاق بیفتد
تصویر روز: بهدنبال خبر عرضه سکه در بورس کالا، حباب ربع سکه یک میلیون تومان تخلیه شده که بهنظر میرسد کاهش قیمت برای سایر قطعات سکه هم اتفاق بیفتد، هرچند که به گفته نایب رئیس سابق اتحادیه طلا و جواهر تهران از وضعیت یک هفته اخیر بازار سکه وطلای داخلی، باوجود کنترل نرخ ارز و حتی کاهش آن در یک هفته اخیر، اما اثر افزایش قیمت هر اونس طلا در بازارهای جهانی که از ابتدای سال میلادی جدید آغاز شده بر اثر کاهشی نرخ ارز در بازار داخلی غالب شده و افزایش قیمت در بازار سکه و طلای دخلی را رقم زده است.
محمد کشتیآرای در گفتوگو با ایسنا در رابطه با وضعیت یک هفته اخیر بازار سکه و طلا داخلی اظهار کرد: از ابتدای سال جدید میلادی که حدوداً دو هفته از آن میگذرد، باتوجه به افزایش قیمت حاملهای انرژی در جهان، قیمت جهانی طلا نیز با افزایش همراه بوده است. از شروع سال ٢٠٢٣ تا امروز (طی دو هفته اخیر)، در مجموع ۶٨ دلار قیمت هر اونس طلا افزایش پیدا کرده است و تحلیلهای جهانی بر این است که شرایط اقتصادی جهان بگونهای است که این افزایش قیمت طلای جهانی را رقم زده است.
نایب رئیس سابق اتحادیه طلا و جواهر تهران ادامه داد: قیمت هر اونس طلا در آخرین معادلات روز گذشته (پنجشنبه) و تا این لحظه، ١٨٨٨ دلار بوده که به نسبت ابتدای هفته ٢٢ دلار افزایش یافته و هفته منتهی به ١۶ دی ماه، ۴۶ دلار افزایش قیمت پیش آمد؛ همانطور که اشاره شد، در مجموع ۶٨ دلار افزایش قیمت در بازار طلای جهانی را شاهد بودهایم.
این کارشناس بازار سکه و طلا تصریح کرد: این روند صعودی قیمت طلا در بازارهای جهانی در حالیست که نرخ ارز در داخل در یک هفته اخیر تغییر چندانی نداشته و حتی در چند روز گذشته رو به کاهش گذاشته است و بازار ارز متعادل شده است؛ اما اثر افزایش قیمت جهانی طلا از اثر کاهش و روند باثبات نرخ ارز بیشتر بود و منجر به افزایش قیمت سکه و طلا در بازار داخل شد.
حباب انواع سکه در پی اعلام خبر واگذاری ربع سکه در بورس کالا کاهش یافت
وی با اشاره به اطلاعیه منتشر شده پیرامون واگذاری و عرضه ۵٠٠ هزار قطعه ربع سکه به مدت سه روز کاری از فردا (شنبه) در بورس کالا گفت: اعلامیه بانک مرکزی در خصوص واگذاری ربع سکه از روز شنبه (فردا ٢۴ دی ماه) و بهتدریج برای سایر سکهها، سبب شد که حباب انواع سکه و بهویژه ربع سکه کاهش پیدا کند. به دنبال خبر این واگذاری، حدود یک میلیون تومان حباب ربع سکه کاهش یافت. پیشبینی میشود که در روزهای آینده باز هم تخلیه حباب انواع سکه ادامهدار شود. نکته قابل توجه نیز این است که عدالت در توزیع و واگذاری سکه بسیار خوب رعایت میشود و دیگر از سوداگریها خبری نیست و افراد با نیاز واقعی اقدام میکنند؛ بنابراین با اجرای توزیع سایر قطعات بهتدریج، کاهش بیشتر حباب سکه قابل پیشبینی است.
کشتیآرای خاطر نشان کرد: البته ادامه روند افزایش قیمت طلای جهانی طبیعتاً تأثیر خود را بر قیمت سکه و طلا خواهد گذاشت و این درحالیست که نرخ ارز روندی نزولی پیدا کرده و از افزایشهای بیرویه و هیجانی بازار کاسته شده است؛ مدیریت جدید بانک مرکزی در کنترل قیمت ارز تا این لحظه نتیجه و عملکرد مثبتی داشته است.
نایب رئیس سابق اتحادیه طلا و جواهر تهران در رابطه با آخرین قیمت مصنوعات طلا و انواع قطعات سکه و تغیرات آن نسبت به ابتدای هفته، گفت: در آخرین معادلات روز گذشته (پنجشنبه) سکه تمام طرح قدیم ٢٠ میلیون تومان و سکه تمام طرح جدید ٢١ میلیون و ٢٠٠ هزار تومان قیمت داشت که حدوداً ٩٠٠ هزار تومان هر یک از این دو، به دلیل افزایش قیمت طلایِ سکه و نه حباب آن بوده است.
وی افزود: نیم سکه با ١٠٠ هزار تومان افزایش ١١ میلیون و ٩٠٠ هزار تومان تعیین قیمت شد. ربع سکه با حدود یک میلیون تومان کاهش قیمت بهدلیل عرضه آن از فردا به تعداد بالا، در آخرین معاملات بازار، هفت میلیون و ٧٠٠ هزار تومان دادوستد شد. سکههای یک گرمی بانک مرکزی بدون تغییر، چهار میلیون و ٣٠٠ هزارتومان به فروش رسید.
کشتیآرای گفت: همانطور که اشاره شد، با توجه به افزایش قیمت اونس طلای جهانی، قیمت هر مثقال طلای ١٧ عیار ٣٨٢ هزار تومان افزایش هفتگی داشت و به هشت میلیون و ٢٧٧ هزار تومان رسید و هر گرم طلای ١٨ عیار نیز با ٨٩ هزار تومان افزایش به یک میلیون و ٩١١ هزار تومان در آخرین معاملات روز گذشته رسید.
این کارشناس بازار سکه و طلا تصریح کرد: در مجموع بازار آرام بود و هیجانات کاذب در آن دیده نمیشد. در این هفته باتوجه به مناسب روز مادر و باتوجه به اینکه اعیاد ماه رجب و شعبان را پیشرو داریم، بنظر میرسد بازار از رونق خوبی برخوردار باشد و از حالت رکود در حال خارج شدن است؛ از همین روی بازار روال عادی دادوستدهای خود را خواهد داشت و براساس شاخصهای اقتصادی پیش خواهد رفت و قیمت کاذب، هیجان کاذب و تقاضای کاذبی را در بازار مشاهده نمیکنیم.
دیدگاهتان را بنویسید