تجلیل از احیاگران بافت تاریخی تهران

 

IMG 20230422 WA00391

تصویر روز ـ به ابتکار مسئول کمیته آب،انرژی و محیط زیست انجمن روابط عمومی خانم مسعودی آشتیانی و با مشارکت آقای دکتر احمدی مدیر سرای چرم تمدن، آقای جنگروی رئیس روابط عمومی شهرداری منطقه ۱۲ و آقای تجریشی،مدیر عمارت مسعودیه؛ مراسم تجلیل از احیاگران بافت تاریخی تهران به مناسبت ۱۸آوریل روز جهانی بناها و محوطه های تاریخی برگزار شد.

به گزارش تصویر روز در شروع مراسم مهندس تجریشی مدیر عمارت مسعودیه ضمن خیر مقدم به تشریح اهداف این مراسم پرداخت.

خسرو رفیعی رئیس انجمن روابط عمومی ایران طی سخنانی اظهار داشت:بناهای تاریخی بخش ارزشمندی از هویت معنوی و مادی هر جامعه ای است و باید برای حفاظت از آن همت گماشت .

وی گفت : هر یک از این ابنیه با زبانی خاموش دارای پیام های گویایی از شیوه های ارتباطات اجتماعی و توانمندی های معماری و مهندسی ایرانیان است.

رئیس انجمن روابط عمومی ایران افزود حفاظت از این بناها، حفاظت از تاریخ پر فراز و نشیب و فرهنگ والای ایرانیان است.

خسرو رفیعی در پایان سخنان خود ضمن تشکر از برگزار کنندگان مراسم اظهار امیدواری کرد مدیریت شهری تهران بیش از پیش به تلاش های خود برای مرمت و احیای این بناهای تاریخی ادامه دهد.

در این مراسم که در روز ۲۹ فروردین ماه سال ۱۴۰۲,مصادف با شب بیست‌وهفتم ماه مبارک رمضان برگزار شد، دکتر علیرضا جاوید، معاون هماهنگی و امور مناطق شهرداری تهران با اشاره به وضعیت نامناسب بناهای تاریخی در سال‌های گذشته گفت:‌ «متأسفانه تاریخ خوب شهر تهران، سال‌ها به بوته فراموشی سپرده و منطقه‌ فاخر ۱۲ و بخش‌هایی از منطقه۱۱‌ شهر تهران که دارای بافت‌های تاریخی هستند، به محل‌های متروکه، فاقد فعالیت، بلااستفاده و بعضاً محل تجمع آلایندگی‌های اجتماعی و برخی از مظاهر نامناسب شهری تبدیل شد.»

دکتر «علیرضا جاوید» با اشاره به فعالیت‌های اخیر که در این بناها انجام شده یا درحال انجام است، افزود:‌ «در سال‌های اخیر نگاه مجددی به اینگونه بافت‌ها، اماکن و ساختمان‌های تاریخی شده که در این فرصت مراتب سپاس مجموعه‌ شهرداری تهران را از تلاش‌ شما که برای حفظ آثار تاریخی و بافت تاریخی شهر تهران انجام داده‌اید، اعلام می‌کنم.

همچنین در این مراسم، مدیر طرح پردیسان، علی اکبر تقی زاده، به وضعیت ناخوش مراکز تاریخی تهران اشاره و عنوان کرد: «بسیاری از ساختمان‌های تاریخی و قدیمی در این منطقه به انبار کالا تبدیل شده و این موضوع سبب از بین رفتن بناها و ایجاد ترافیک و ازدحام جمعیت در این بخش از پایتخت شده است. به‌ همین دلیل، نه‌تنها شرکت‌ها و سرمایه‌گذاران رغبتی به حضور و فعالیت در این منطقه ندارند، بلکه ساکنان قدیمی هم اینجا را ترک کرده‌اند. در کنار این موضوع، کارگاه‌های زیادی در بافت مرکزی و تاریخی تهران وجود دارد که فعالیت آنها مضر و خطرناک است. به عنوان مثال، کارگاه‌های طلاسازی که با استفاده از سیانور در این منطقه فعالیت می‌کنند، سلامت شهروندان و محیط‌زیست را به‌خطر می‌اندازند.»

«علی‌اکبر تقی‌زاده» با اشاره به فقر مراکز فرهنگی در مرکز تهران افزود: «این در حالی است که بافت تاریخی و مرکزی تهران، محل اجتماع بالاترین شخصیت‌ها و مقامات کشور، مجلس، دانشگاه‌های مهم، سازمان‌ها و نهادهاست.»

در این مراسم از ۲۰نفر از فعالین حوزه بافت تاریخی تهران با حضور برنامه ریزان و انجمن روابط عمومی ایران، شرکت سرمایه گذاری عظام، سرای چرم تمدن، نهاد راهبری و پایش طرح های توسعه شهری تهران، صندوق توسعه صنایع دستی و فرش دستباف و احیا و بهره برداری از بافت تاریخی و فرهنگی، کمیسیون گردشگری و کسب و کارهای وابسته اتاق بازرگانی ایران، مدیریت بافت و بناهای تاریخی تهران و ترمه عدل یزد تجلیل گردید.

از جمله: «حمید آدینه» مالک و مرمت‌گر حمام امین‌دربار، «دکتر محمد احمدی» وکیل دادگستری فعال در حوزه بافت تاریخی تهران ،«علیرضا عالم نژاد» تهران شناس و پژوهشگر، «بهروز مرباغی» مرمت‌گر خانه اردیبهشت و خانه همسایه اودلاجان، آقای احمدی شریکر از اتریش طراح مرمت کارخانه آرگو، خانم «احمدی» مرمت‌گر هتل گیلان نو، «ابوالفضل روحانی» سرمایه‌گذار و مالک خانه کاشف‌السلطنه و حمام نواب، «محسن آهنگری» سرمایه‌گذار و مالک خانه جامعه باربد، «مصطفی سلطانی» سرمایه‌گذار و مالک خانه صادق، مهندس «فرهاد رستمی فر» معمار و طراح ساختمان بلدیه-خانه شهر-، «علی جعفرنژاد»‌ سرمایه‌گذار بوتیک هتل پهلوان رزاز، خانم «مهسا مجیدی» مالک هتل حنا، «جواد رمضان» مالک وکیل التجار، «مریم اطیابی» و «سعید فتوحی« خبرنگاران میراث باشی، آقای «امیرانی» خبرنگار همشهری، «سمیه ایمانیان» خبرنگار ایسنا و … تجلیل شد.

شایان ذکر است در انتهای نشست مراسم خشت زنی با حضور استاد کار یزدی و خطاطی اسماء الحسنی و نام حاضرین توسط استاد حامد توسلی، به رسم یادبود صورت پذیرفت.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *