تصویر روز : مدیرعامل بانک مسکن اعلام کرد: برنامه بانک مسکن ۱۴۰۰ برای تثبیت دستاوردهای بانک تهیه شده است.
ابوالقاسم رحیمی انارکی در سمینار علمی و آموزشی تحلیل بازار مسکن در سال ۹۷ اظهارداشت: برنامه بانک مسکن ۱۴۰۰ برای تثبیت دستاوردهای بانک تهیه شده و با توجه به شرایط روز بازخوردها را گرفته و متناسب با آن اصلاحات را انجام میدهیم.
وی با اشاره به سیاستهای بانک مسکن تصریح کرد: افزایش اثرگذاری در فرایند تامین مالی حوزه مسکن و توسعه شهری، اعطای تسهیلات جهت تامین مسکن تمام خانوارهای فاقد مسکن، ارائه خدمات مالی و مشاوره به فعالان، توسعهگران و سازندگان واحدهای مسکونی مطابق با الگوی مصرف برای اقشار میان درآمد و کم درآمد و تحکیم در بافتهای فرسوده و شهرهای میان جمعیتی سیاست بانک مسکن است.
مهمترین قشر هدف بانک
رحیمی انارکی ادامه داد:افراد فاقد مسکن مهمترین قشر هدف بانک هستند که در این راستا حساب پسانداز مسکن یکم راهاندازی شده و استقبال خوبی از آن صورت گرفته است، همچنین حمایت از توسعهگران برای احیای بافتهای فرسوده و سازندگان واحدهای مسکونی مطابق با الگوی مصرف در دستور کار بانک است.
مدیرعامل بانک مسکن تاکید کرد: چشمانداز بانک مسکن در افق ۱۴۰۰ ارائه اثربخش خدمات تامین مالی به فعالیتهای مسکن و توسعه شهری و تبدیل شدن به یکی از توانمندترین بانکهای توسعهای تخصصی در منطقه غرب آسیا است.
اهداف بانک مسکن
وی با اشاره به اهداف بانک مسکن تصریح کرد: افزایش سهم تامین مالی بخش مسکن و توسعه شهری، تقویت ظرفیت تسهیلاتدهی، ساماندهی انواع تقاضا در بخش مسکن و توانمندسازی خانوارهای فاقد مسکن، برتری در ارائه خدمات مالی بانکی، مشاوره به فعالان بخش مسکن و بهبود نوآوری در محصولات، خدمات و ابزارهای بانکی از مهمترین اهداف بانک است.
رحیمی انارکی ادامه داد: پشتیبانی مالی ساخت مسکن در احیای سالانه ۲۷۹ بافت فرسوده و ناکارآمد شهری، تامین مسکن حمایتی و اجتماعی با تأکید بر مسکن روستایی و اقشار محروم، پشتیبانی از تأسیس نهادهای بازار پول و سرمایه موثر در تامین مالی بخش مسکن، بهرهگیری از خطوط اعتباری بانک توسعه اسلامی و سایر بانکهای خارجی، افزایش سرمایه نقدی بانک، افزایش سرمایه از محل واگذاری اموال غیرمنقول وزارت راه و شهرسازی، بهرهگیری از منابع ریالی صندوق توسعه ملی برای فراهم کردن منابع اجرای برنامههای توسعهای بانک و تبدیل مانده بدهی بانک مسکن ناشی از خطوط اعتباری مسکن مهر به بدهی دولت به بانک مرکزی و افزایش سرمایه بانک از برنامههای بانک است که اقدامات لازم انجام و با مراجع ذیربط مکاتبه شده است که امیدواریم عملیاتی شود.
استقبال ویژه از صندوق پس انداز مسکن یکم
رحیمی انارکی اظهارداشت: استقبال ویژهای از صندوق پس انداز مسکن یکم صورت گرفته و تاکنون بیش از ۳۵۷ هزار حساب افتتاح شده است که بیش از ۳۳ هزار واحد مسکونی را تامین مالی کرده ایم، البته این حساب ممکن است با کسری مواجه شود برای جبران باید راهکارهایی اندیشیده شود.
وی با اشاره به حمایت بانک مسکن از راهاندازی صندوقهای زمین و ساختمان افزود: تاکنون ۵ صندوق زمین و ساختمان راه اندازی شده که پروژه «نسیم» اتمام رسیده و چهار صندوق دیگر در حال فعالیت هستند، همچنین راهاندازی ۱۰ صندوق در دستور کار است.
تقویت بانکداری رهنی
وی با بیان اینکه تقویت بانکداری رهنی یکی از استراتژیهای بانک مسکن است، گفت: انتشار اوراق رهنی برای بانک مسکن در این راستا در دستور کار قرار دارد. وی با اشاره تعداد واحدهای مسکونی مورد هدف تامین مالی بانک مسکن تا سال ۱۴۰۰ گفت: ۵۰۲ هزار و ۵۰۰ واحد در سال ۹۶ هدفگذاری شده که ۴۵۰ هزار واحد انجام شده و پیشبینی میشود تا پایان سال به ۴۷۰ هزار واحد برسد.
مدیرعامل بانک مسکن ادامه داد: سال ۹۷ حدود ۶۸۲ هزار واحد هدفگذاری شده که امیدواریم بتوانیم به این هدف دست یابیم همچنین در سال ۱۴۰۰، یک میلیون واحد هدفگذاری شده است.
پیش بینی روند بازار مسکن در سال آینده
رحیمی انارکی درباره پیش بینی روند بازار مسکن در سال آینده گفت: با توجه به اینکه بازار مسکن از تابعهای مختلفی تاثیر میپذیرد پیشبینی در این باره سخت است.
وی افزود: سایت economy world پیشبینی کرده که سال ۲۰۱۷ سال شروع افزایش قیمت مسکن خواهد بود که احتمال میرود از سال ۹۷ یا ۲۰۱۷ این افزایش شکل گیرد و تا سال ۲۰۱۸ ادامه یابد.
مدیرعامل بانک مسکن ادامه داد: موافقان رونق مسکن پیش بینی می کنند تا پایان بهار ۹۷ رونق را در کنار ثبات قیمتها داشته باشیم اما عدهای دیگر معتقدند که نه تنها این اتفاق نمیافتد بلکه رکود بیسابقهای را در پیش خواهیم داشت.
رحیمی انارکی با اشاره به پیشبینی بانک مسکن برای بازار مسکن در سال ۹۷ خاطرنشان کرد: با توجه به مشاهده بهبود بازار، حجم قابل توجه خانه، های نوساز موجود، بهبود درآمدهای نفتی و نرخ رشد اقتصادی به دلیل رفع تحریمها، افزایش تمایل به استفاده از تسهیلات خرید، نقش مهمترین بازار رقیب مسکن یعنی سپردههای بانکی و تغییرات تعداد صدور پروانههای ساختمانی، پیشبینی میکنیم در سال آینده شاهد رشد حجم معاملات و افزایش قیمت مسکن در حدود نرخ تورم عمومی باشیم. به گزارش ایپنا، وی درباره تسهیلات صندوق پس انداز مسکن یکم نیز گفت: با توجه به اینکه تغییرات در شرایط صندوق با مصوبه شورای پول و اعتبار باید انجام شود، بعید است تغییری در شرایطی صندوق در سال ۹۷ صورت گیرد.
دیدگاهتان را بنویسید