تصویر روز : مدیرعامل شاپرک با بیان اینکه، کدهای USSD در بیشتر کشور ها منسوخ شده، گفت: بانک مرکزی با اشراف کامل بر شرایط و وضعیت دیتا در کشور، تصمیم به محدودیت کدهای یواساس دی گرفته که به نظر من اقدامی صحیح است.
کی از دغدغه های امروز در جامعه انجام سریع و آسان امور است، در ایران نیز چند سالی می شود که استفاده از تکنولوژی هایی مانند از کدهای USSD برای نقل و انتقالات مالی، پیگیری حساب، خرید شارژ، پرداخت قبوض و … در جهت انجام سر وقت، سریع و امن کارها رایج شده است.
USSD) Unstructured Supplementary Service Data) یا همان ارسال از طریق کد دستوری یک روش ارسال پیام در شبکه و یک روش برقراری ارتباط بین گوشی با شبکه و برعکس است. پیغام های USSD همواره بین یک * و # محصور می شود.
بی نیازی به اینتر نت یکی از مهم ترین مزیت هایی است که استفاده از این کدهای دستوری رایج دارد که باعث شده در ایران طرفداران زیادی داشته باشد. به دلیل پایداری و اطمینان بیشتری که در بستر USSD نسبت به SMS و GPRS وجود دارد این بستر در ایران مورد استقبال قرار گرفته است.
اداره نظامهای پرداخت بانک مرکزی ششم بهمن ماه سال جاری، طی بخشنامهای ابلاغ کرد: به منظور صیانت از اطلاعات دارندگان کارت، ارتقاء امنیت و بهبود خدمات بدون حضور کارت در شبکه شتاب از روز یکشنبه پانزدهم بهمن ماه ۱۳۹۶ تراکنشهای فاقد رمزنگاری از مبدا تا مقصد در مسیرهای بدون حضور کارت صرفاً برای پرداخت قبوض عمومی نظیر قبوض آب، برق، گاز و تلفن شهری مجاز است و تراکنشهای مربوط به خرید شارژ و یا قبوض ویژه در شبکههای شتاب و شاپرک پذیرش و پردازش نخواهد شد.
به اعتقاد برخی فعالان این حوزه تکلیف آن دسته از خریداران شارژ تلفن همراه که به دلیل نداشتن گوشی هوشمند امکان دسترسی به اپلیکیشین های موبایلی را ندارند، چه خواهد شد؟
محسن قادری، مدیرعامل شرکت شاپرک در گفتگو با ایبِنا در این باره، گفت: در حال حاضر تنها کشورهای محدودی که از زیر ساخت خوبی برخوردار نیستند، از کدهای یواساسدی استفاده می کنند و در کشور ما نیز با توجه به استقبال مردم و همچنین افزایش امنیت و جلوگیری از کمرنگ شدن اعتماد به شبکه پرداخت این تصمیم گرفته شد.
وی ادامه داد: به نظر من این تصمیم اقدام مثبتی بود زیرا در حال حاضر دیگر در شبکه پرداخت هیچ کشور از کدهای یواس اس دی استفاده نمی شود.
این مقام مسئول در پاسخ به اینکه، تکلیف آن دسته از هموطنان که گوشی هوشمند ندارند، چیست؟ گفت: این کدها برای ابتدای فعالیت شبکه پرداخت، اقدام بسیار مثبتی برای فراگیری این شبکه بود اما با گذشت زمان و آشنایی مردم دیگر استفاده از این کدها به صلاح این شبکه و همچنین مردم نیست.
قادری افزود: با توجه به وضعیت فعلی در اقصی نقاط کشور، مردم به راحتی می توانند از شبکه دیتا کشور استفاده کنند و عدم دسترسی مردم به این شبکه، برداشت صحیحی نیست.
مدیرعامل شرکت شاپرک گفت: من به خاطر دارم هنگامی که بحث بانکداری الکترونیک و پرداخت کارتی مطرح شده بود، چشم انداز مثبت و استقبال از مردم وجود نداشت اما هم اکنون شاهد موفقیت این شبکه هستیم. پس این تصمیم با اشراف کامل بر تمامی این شرایط گرفته شده است.
دیدگاهتان را بنویسید